Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2012 09:10 - Най-враждебните градове в САЩ
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 523 Коментари: 0 Гласове:
1



  Ню Йорк е най-враждебният град в САЩ. С агресивните си шофьори, замислени пешеходци и над 8 милиона твърде забързани жители. Това поне показват гласовете на участвалите в анкетата на туристическото списание Travel&Leasure.

В класацията на най-неприветливите към посетителите си градове са класирани 20. Ню Йорк е бил на първо място по този нелицеприятен критерий и през 2009 година.


image

[AP]


 

Хората в Ню Йорк са вечно забързани, казва пред списанието специалистът по етикет Томас Фарли. Те може и да не стоят на улицата, усмихнати, в очакване да ви помогнат, но ако попитате нюйоркчанин как да стигнете до дадена точка, ще установите, че жителите на този град са много дружелюбни.

Голямата ябълка обаче е също номер 1 и по разнообразие. Дълбоко в себе си обаче участниците в анкетата обожават Ню Йорк заради неговата пищност и шеметност. Освен това съвсем заслужено градът е първи в категорията "страхотен театър". 

image



На второ място е Маями. С неговите "малко диви и ужасни шофьори". И докато лошото време може да обясни "киселото" настроение в някои градове, Маями не може да има това извинение. Но това казват неговите посетители. 

image

[AP]



Политиката е грозна и вероятно ще става още по-грозна. Такова е отношението на гостите на столицата Вашингтон, която заема 3-то място в класацията. Тя обаче си остава предпочитано място за семейна ваканция. Това не дава обяснение защо се "издига" с две места по неприветливост спрямо миналата година. 

image

[AP]



Градът на ангелите излъсква малко своето "здравей" за посетителите си тази година, след като през 2011 г. беше номер едно по враждебност. И докато местните имат още да работят докато оформят чара на града, гласувалите в анкетата дават положителен глас за атрактивност и стил. Ако с това чувствата на някого са наранени, Лос Андежелис предлага подходяща шопинг терапия: градът е на трето място по лукс и наличие на дизайнерски магазини.

Жителите на Бостън може да гравитират около горния край на скалата за интелигентност в САЩ, но това не умилостивява посетителите му. Туристите харесват града като място за култура и дават за него най-високата си оценка, ако се гледа как се чества 4 юли, но враждебността му го държи на пето място в класацията.

Жителите на Далас със сигурност са уморени от асоциациите на хората с ранчо и добитък, когато се говори за Тексас. Но туристите го класират на шесто място по неприветливост. Въпреки че харесват барбекю кухнята в града, където не е проява на грубост да си оближеш пръстите.

Ветровитият Чикаго заема далечното 14-о място по неприветливост, а на последна, 20-а позиция, е Солт лейк сити.

Ски дестинацията миналата година е била на пето място в класацията по приветливост. Организаторите на проучването не знаят на какво се дължи този драстичен спад. Едно от подозренията е, че този твърде подреден град не е забавен. Това обяснява и защо в графата "нощен живот" оценките за него са твърде скромни.

image

[AP]



Така тази година за "най-симпатични" американски градове са определени Ню Орлиънс и Чарлстън (Южна Каролина) - градове в южните щати, където хората отделят повече време на приятната страна на живота.


Тагове:   сащ,   градове,   класация,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000374
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031