Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2012 22:24 - „Стандарт нюз АД“ погълна пловдивския вестник „Марица“
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1410 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.01.2012 22:26


Най-голямата сделка към този момент за 2012-а година, както на медийния пазар така и в Пловдив, е вече факт. Пловдивският информационен лидер вестник „Марица“ смени своята собственост, пише сайтът „ПловдивУтре“.

Именно в първия работен ден за годината едноличният собственик на „Марица“ Степан Ерамян казва „да“ на картела от бизнесмени в „Стандарт нюз АД“. На „голямата планьорка“ в пловдивската медия, вчера сделката е обявена пред журналистическия състав и екипа в рекламна агенция „Хермес медия“, съобщиха за „ПловдивУтре“ колегите. В момента основни акционери в "Стандарт нюз" са собственикът на Левски Тодор Батков и президентът на волейболния ЦСКА - Георги Георгиев

„Казаха ни, че рязко се променят изискванията към нас. Ще трябва да вдигнем нивото и да си възвърнем старите тиражи“, лаконични бяха от „Марица“.

По наша информация, всички журналисти, както и главният редактор Любомир Минчев ще запязат работните си места за срок от два месеца. В този период „планирането“ ще е приоритет за ръковдния екип на „Стандарт“ в София. 20-годишната „Марица“ ще трябва да вдигне седмичните си продажби, които са паднали на 3 000 броя. При лоши резултати ще последва пълна смяна на журналистите и съответен конкурс за нови пишещи кадри.

„Стандарт нюз АД“ е в напреднала фаза на преговори за закупуването и на "малкия брат" на маричани в-к "Струма", който се чете с огромен интерес в Благоевградска област. Почти пред сделка е добиването на собствеността и над разпространилтелската пловдивска фирма "Братя Герини", съобщиха ни източници от „Стандарт нюз АД“.



Издателят Ерамян отрече, че продава в-к "Марица" на "Стандарт Нюз"

В-к „Марица" не е продаден и засега няма подобно намерение, категорично заяви пред Дарик мажоритарният собственик на пловдивския ежедневник Степан Ерамян. Така той опроверга слуховете, че има сключена сделка със „Стандарт Нюз АД", за които беше публикувана информация, че са купили вестника. По думите на издателя електронният формат на „Марица" има много виска посещаемаст. Ако нещо подобно предстои, ще излезем с официална информация какво точно се случва, допълни Ерамян.

Един от собствениците на „Стандарт нюз АД" е Георги Георгиев, който е шеф на волейболния отбор на ЦСКА. Георгиев е собственик на дружеството „ГМ прес". Съсобственици на „ГМ прес" са Галина Пеева и Кирил Захариев, като последният е пряко обвързан с „Винпром Пещера".

Без значение дали пловдивският ежедневник ще бъде продаден или не, по непотвърдена информация редакционният и репортерски екип засега ще бъде запазен, но ще трябва значително да повиши тиража на вестника, който в момента е паднал до 3000 бр.



Тагове:   марица,   степан ерамян,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032936
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930