Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2012 21:40 - Anonymous се заканиха и на Кабинета Борисов заради АСТА
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 646 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.02.2012 22:19


"Здравей, България. Предполагаме знаете кои сме ние, но ако не – ние сме Anonymous. Ние сме най-голямата сила на света. Сила, много по-могъща от всички правителства на тази Земя".

Така започва видеообръщение, което изпрати хакерската група Anonymous чрез канала за видеосподеляне YouTube до българските власти.

"Ние сме хората, които ви създадоха, ние сме хората, които срещате всеки ден на улицата. Ние сме тези, които не очаквате – от продавача в магазина до чистача в ресторанта", продължават с представянето си от организацията.

Хакерите разказват още, че са разбрали за големия протест, който беше организиран в страната срещу Международното търговско споразумение ACTA.

“За пореден път се опитвате да манипулирате хората”, заявяват от организацията и подчертават, че ACTA не може да бъде подписана с резерви. Договорът е международно споразумение, базирано на закона. Страните, които са го подписали, ще трябва да създадат единни стандарти за борба с пиратството – и на физически, и на дигитални продукти.

“След като бъде подписано от страна на България, споразумението ще влезе в сила и ще доведе до нарушаване на правата на хората и ще бъде в нарушение на конституцията на страната”, предупреждават още анонимните.

Anonymous иска от властите у нас да не подписват ACTA.

“Протестът на 11 февруари беше мирен. Но няма да има повече протести. Следващите стъпки ще бъдат съвсем различни. Ако продължавате да се подигравате на хората в България, ще видите тези стъпки, но сме сигурни, че няма да ви харесат", допълват още от организацията.

“Даваме ви шанс да се оттеглите мирно от споразумението”, предупреждава хакерската група.

"Ние сме Anonymous. Ние не забравяме. Очаквайте ни!", завършва видеобращението в YouTube.

Преди повече от седмица, след като организацията ПРОФОН излезе с официално писмо, че подкрепя ACTA, от анонимната група хакнаха сайта им.

"Анонимните" често са заплашвали чрез YouTube - и Facebook, и Конгреса на САЩ, като причините за това са различни, обикновено свързани със свободата на гражданите и потребителите в интернет.

Неотдавна те спретнаха кибератака срещу ЦРУ, а хакери, съмишленици на движението, от последните дни на януари досега атакуваха и сайтове на полското и на словашкото правителство, на бразилското външно министерство, на кабинета в Мексико, а в следобедните часове в понеделник дойдоха съобщения, че са са били ударени сайтове на словенски политици.




Тагове:   България,   борисов,   хакери,   АСТА,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000541
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031