Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2012 13:08 - Татяна Дончева: Какво искате от баба си? - подробности
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1365 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Преди десет години Първанов остави партията с възрастов състав 90 процента между 60- и 70-годишна възраст - това са хора активни, хора, на които можеш да дадеш ангажимент, които могат да тичат, които могат с акъла си. Сега те са на възраст между 70 и 80 години. Какво искате от баба си? Тази възрастна партия не можеш да я вкараш и в битка."

Татяна Дончева, която се разграничи от ръководството на БСП през 2009 г., но запази партийното си членство, коментира пред Би Ти Ви ситуацията в левицата. Преди дни Първанов заяви, че тя трябва да се върне в първите редици на БСП и той би я поканил в партийното ръководство. Връщане назад няма, каза днес Дончева.

За качествата на лидерите

Оценката й за конфликта между лидера на партията и Георги Първанов: "Станишев има определени хора, които харесва. Те обикновено не стават за нищо. Първанов има периоди, в които умишлено тика хора, които не стават за нищо, защото смята, че ще ги ръководи, има и моменти, в които изведнъж му дотрябват хора, с които може да ходи на битка."

Според Дончева и Първанов, и Станишев имат в момента електорален потенциал само до рамките на БСП. "Плюсовете на Станишев са в председателството на ПЕС, но то не може да бъде продадено въобще за вътрешнополитическа употреба. А Първанов е по-добър в организационната дейност. Но и това в момента няма да свърши много работа, защото БСП се нуждае от свежа кръв. Това е все едно свършил полусезонът на "Левски" и ЦСКА и трескаво търсят селекция в зимния полусезон с нови играчи, защото от наличните няма какво..."

За традициите и цървулите

"Абе, чета написал Юрий Асланов, че не било в традициите на партията председателят да бъдел сменян. Той трябвало сам да се оттегли с почести, ама Първанов и Румен Петков не знаели това. Чакайте бе, хора, ама това е една работническо-селска партия с повече от стогодишна история. Отива ли на работническо-селската партия да проявява аристократични предразсъдъци и кои, кои бяхте вие с аристократичните предразсъдъци, че не си спомням, дали не слязохте с цървулите от гората, пък някои просто с цървулите от къра се метнаха в партизанския отряд за биография."

"От нейния нелегален период ли ще вадите традиции на партията, или от след 1945 г. ще се позовете на 35 години Тодор Живков генерален секретар. Че 35 години е генерален секретар Тодор Живков ли са гордостта на тази партия, бе? Нали 1990 г. отрекохте живковизма и доколкото си спомням Асланов, като виден деец на една алтернативна социалистическа партия, която вече всички са забравили част от СДС и от правителството на Филип Димитров, развяваше знамето на демокрацията и на антиживковизма. Сега към живковизма ли се върнахте да наричате това традиции на партията. Нормално е в една партия да има отчет - избори. Не е нормално за 10 години от управлението на Станишев да минем от 2-годишен мандат на председател през 3-годишен мандат и през 4-годишен мандат. Ами, ако иска 34-годишен мандат, да вземат да му го дадат и да се успокоят, че ще стои колкото Тодор Живков".

От думите й се разбра, че през 2009 г. всички водачи на листи са били привикани от президента Георги Първанов "да им се каже, че Станишев трябва да има шанс".



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12997276
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031