Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2012 23:30 - Жълт картон за Николай Младенов заради резила в Катар
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 784 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Почвата под краката на Николай Младенов сериозно се клати. Високопоставени източници на БЛИЦ разкриха, че външният министър е бил на прага да последва съдбата на колегите си от кабинета Стефан Константинов и Трайчо Трайков, но в последния момент е бил пожален от премиера Бойко Борисов.

Причина за разклатения стол на Младенов е фактът, че именно той е поел отговорността за организацията и срещите на високо равнище при визитата в Катар. Както вече стана известно, пътуването до емирството бе съпроводено от шумен провал на планираната среща между български и местни предприемачи. Отсъствието на каквито и да било катарски бизнесмени на форума стоварило гнева на Борисов върху дипломат №1 Николай Младенов и върху икономическия министър Трайчо Трайков, от когото се очаквало да изиграе ролята на посредник за изграждане на трайни бизнесотношения с милиардерите от една от най-богатите страни в света. 


В крайна сметка премиерът решил с наведена глава от Катар да се прибере Трайков, заради многобройните провинения, натрупани по време на прекратения му вече мандат. Икономистът се разхожда с жълт картон в джоба още от април миналата година. Тогава, след скандала с българо-руското споразумение за изграждането на АЕЦ “Белене”, вместо него оставка подаде шефът на НЕК Красимир Първанов. Трайков обаче не си взе поука и продължи да опъва нервите на премиера, предизвиквайки края на политическия си път в правителството.

Като фаворит за нов икономически министър се откроява Делян Добрев. В продължение на повече от 2,5 години той заема зам.-министерски пост именно в ресор енергетика, където следи активно преговорите по строежа на АЕЦ “Белене”. В същото време Трайчо Трайков отбива опитите на БЛИЦ да се свърже с него, отказвайки упорито да вдигне мобилния си телефон. По предварителен план той трябваше да бъде гост в сутрешния блок на bTV утре. От телевизията обаче обявиха в късната си емисия, че след подадената оставка Трайков е отказал да изпълни предварително поетия ангажимент и вместо него политическата ситуация в страната ще бистри вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов. /БЛИЦ



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040696
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930