Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2012 11:06 - Делян Добрев поема икономиката, Десислава Атанасова става здравен министър
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1273 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Десислава Атанасова ще е новият министър на здравеопазването. Тя, както и Делян Добрев бяха представени като новите попълнения в правителството от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на президента Росен Плевнелиев, съобщи ДНЕВНИК

Това стана в началото на срещата на държавния глава с ръководството на управляващата партия в рамките на т.нар. "месец на политическите консултации" на "Дондуков" 2.

В срещата участват Борисов, заместникът му в партията Цветан Цветанов, председателят на парламентарната група Красимир Велчев, зам.-председателят на групата Искра Фидосова, председателят на земеделската комисия Десислава Танева и на бюджетната - Менда Стоянова. По непотвърдена информация, Стоянова можела да оглави здравноосигурителната каса. Тя беше и сред вариантите на Борисов за здравен министър.

Срокът за избор на нов шеф на НЗОК е следващата сряда - 21 март. След оставката на Нели Нешева касата временно се управлява от Мариана Василева, която досега беше подуправител.

"За това време, в което е в Министерството на икономиката и енергетиката, той се справя отлично", така Борисов коментира днес пред БНТ изборът на Добрев. Той изрази увереност, че новият министър ще се справи много по-бързо и по-добре с всички приоритетни проекти. Борисов поясни, че министерството е прекалено голямо, но сега няма време да се правят структурни промени.

Кой е Делян Добрев

Делян Добрев влезе в министерството на икономиката през май, миналата година на мястото на подалия оставка Марий Косев. Преди това той е спряган за кандидат за кмет на родния му град Хасково.
image

Делян Добрев в парламента през 2009 година
Фотограф: Красимир Юскеселиев

image


Роденият през 1978 година Добрев се дипломира през 2002 г. като икономист в Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ, сочи официалната му визитка в сайта на министерството на икономиката. По-късно специализира счетоводство и финанси в Лондонския университет по икономика и политически науки.

Професионалната му кариера започва в консултантската компания KPMG в Торонто, Канада и "Нютон Финанс Мениджмънт Груп – София". След завръщането си в България Добрев работи в Областната управа на област Хасково и като ръководител проекти с европейско финансиране в Агенцията за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес, Районен съд – Хасково, Алианс за регионално сътрудничество и развитие и други.

До назначаването си за заместник-министър е народен представител, член на Комисията по бюджет и финанси и на Комисията по икономическа политика, икономика и туризъм в парламента, където е избран за заместник-председател.

"Разбирам от две неща - икономика и европейски проекти", това казва пред хасковски вестник Добрев през 2009 година, когато влиза в парламента.

Политическата кариера на Добрев тръгва от младежката група на НДСВ.

Новият здравен министър
Новият здравен министър Десислава Атанасова е родена през 1978 г. в Дулово и е юрист. Била юрисконсулт на русенската болница
image

Десислава Атанасова, председател на здравната комисия

 


Избрана е в парламента от Русе. Става председател на парламентарната здравна комисия през август 2010 година, като смени Лъчезар Иванов, подал оставка след скандала заради опита му да спре репортаж за негов приятел митничар. Атанасова става първият председател на комисията без медицинско образование и първата жена на този пост.

Бъдещият шеф на касата?
Спряганата за председател на НЗОК Менда Стоянова е председател на комисия по бюджет и финанси в парламента от 2009 година. Родена е на 28 февруари 1956 година в София, но в парламента влиза от избирателен район Пловдив.
image

Менда Стояновна - председател на комисията по бюджет и финанси

 


Стоянова е магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство. От 2000-2006 г. е директор и зам. директор на Териториална дирекция на НАП гр. Пловдив. След това е директор на Дирекция "Обжалване и управление на изпълнението" в НАП Пловдив.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033040
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930