Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2012 13:46 - Екшън в студиото на БНТ: Бойко срещу Жени
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 2559 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 16.03.2012 13:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кадровите промени в правителството на ГЕРБ отприщиха горещи емоции. Това най-добре пролича в сутрешния блок на БНТ, където водещата Евгения Марчева изтегли късата клечка, интервюирайки Бойко Борисов в момент, когато премиерът не бе в най-доброто си настроение.
Напрежението между двамата ескалира още в началото на разговора. Тогава Жени Марчева използва чуждица във въпроса си, което не се хареса на министър-председателя.

Евгения Марчева: При положение, че толкова важно решение сте взел по толкова важен въпрос, защо едва сега го казвате, при положение, че преди месец сте дал мандат и на Дянков, и на Трайков, да направят кенсъл на такова важно...
Бойко Борисов: Кенсъл не знам какво означава. Може би е край на английски?!

По-късно нападателната Жени намери начин да отвърне на удара. Водещата излови Борисов в същата грешка, за която преди това самата тя бе уличена - използване на чуждица. Премиерът се защити инстинктивно, но веднага след това призна, че телевизионерката има право.

Бойко Борисов: Факт е, че видях, че компаниите имат желание да свалят цени на лекарства. И пак тогава го попитах Константинов: Защо вие сте изпуснали този тайминг? Това златно време? Защо не сте го направили?
Евгения Марчева: Е, не знаете какво е кенсъл, ама знаете какво е тайминг?!
Бойко Борисов: Тайминг го има и в каратето. Трябва да хванеш времето между двата удара да атакуваш тогава. Знам и кенсъл какво е, но просто ми се видя възможност и аз да се заяда с вас.

Признанието на премиера обаче не притъпи страстите. Нещо повече. Веднага щом водещата заговори за Тройната коалиция, нервите му се опънаха до край и той удари както по Марчева, така и по всички на "Сан Стефано" 29, хвалейки в ефира на БНТ конкурентите от bTV. 

Евгения Марчева: Аргументът на тогавашните управляващи, оправданията, обясненията им са, че тогава България е била...
Бойко Борисов: Какво е била?
Евгения Марчева: В добро икономическо положение, имало е пари и са раздавани бонуси.
Бойко Борисов: Къде е имало пари? Какво са построили с тези пари?! Къде са им магистралите? Къде са им пътищата? Къде им е асфалтът? Какво са дали? Що за измишльотина? Не помните ли? А е хубаво да се готвите, когато ще задавате подобен въпрос...
Евгения Марчева: Господин премиер, винаги се подготвям за интервютата си...
Бойко Борисов: ...Защото завчера в bTV ги бях помолил и те бяха извадили общата ни среща между Дянков, Орешарски и аз отидох в Министерството на финансите...

След това премиерът уточни, че визира срещата, на която бившият финансов министър Пламен Орешарски призна за огромните задължения, оставени на ГЕРБ от правителството на Тройната коалиция БСП-ДПС-НДСВ.

Колоритен беше и финалът на сблъсъка между Бойко Борисов и Жени Марчева. Заключителната част на дуела се концентрира върху отказа на премиера да даде подробности около оставката на зам.-шефа на ДАНС Иван Драшков в края на предаването.


Евгения Марчева: Моля само продуцента на предаването за минута отсрочка! Защо си отива Драшков?
Бойко Борисов: Всичко добро. Приключихме.
Евгения Марчева: Защо си отива Драшков?
Бойко Борисов: Загубихме много време да обясняваме как ГЕРБ е виновен за взетите пари от предишното правителство за лъскане на имидж.
Евгения Марчева: Пак иронизирате. Не сте справедлив. Не сте справедлив.
Бойко Борисов: Когато дойда следващия път, ще ви кажа за следващата оставка.
Евгения Марчева: Не сте справедлив. Защо си отива Драшков? Сам ли си подаде оставката?
Бойко Борисов: Влизаме във времето на новините. Все пак е национална телевизия. След това ще кажат: "Борисов ги задържа в ефир и има медийно влияние".
Евгения Марчева: Нищо подобно. Току-що поисках разрешение от продуцента на предаването и го получих.
Бойко Борисов: Аз чух. Каза: "Не. Не може, защото колежката ви чака за новините и"...
Евгения Марчева: Не, напротив, не чувате добре с ушите си! Или  чувате това, което ви изнася. Но... добре. Благодаря ви за това интервю. Надявам се, че сме били полезни на хората, които са били с нас. 
Бойко Борисов: Да.
Евгения Марчева: Благодаря ви, че дойдохте тук. Това беше премиерът на страната ни Бойко Борисов.
http://www.blitz.bg/news/article/133691 




Премиерът за оставките, АЕЦ Белене, скандала "Хохегер" и други актуални теми http://bnt.bg/bg/news/view/72219/premieryt_za_ostavkite_aec_belene_skandala_hoheger_i_drugi_aktualni_temi

В студиото на "Денят започва" министър-председателят Бойко Борисов коментира решението на извънредно заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да приеме оставките на двама министри от кабинета - на министър Трайков и на здравния министър д-р Константинов.   На въпроса какви са мотивите за оставката на икономическия министър Трайчо Трайков Борисов отбеляза, че много неща са започнали да правят заедно, но за три години енергетиката ни не е станала по-независима, а темповете, с които работи правителството, налага за един мандат да се направи толкова, колкото другите са направили за два или три мандата. Но винаги има една капка, която прелива, каза премиерът и поясни, че посещението в Катар е било дипломатически брилянтно организирано от външния министър Николай Младенов, а икономическият форум се е провалил, защото министър Трайков не си е свършил работата.    "Затова му благодаря за желанието да свърши добра работа,... но сега Делян Добрев ще се справи много по-бързо и много по-добре с всички тези проекти... Много инертни са в това министерство, много трудно поемат,... Благодаря за усилията, но считам, че с новите кадрови промени по-бързо и по-точно ще работи това министерство (МИЕТ - б.р.)", обобщи премиерът.   Аз лично изпратих Дянков и Трайков в Москва, за да кажат на руснаците, че няма да строим "Белене", заяви в студиото на "Денят започва" министър-председателят Борисов. В този проект са вложени 1 милиард и 380 милиона "живи български левчета", подължи той и добави, че е разпоредил да се изплати целият реактор, за да бъде прехвърлен в АЕЦ "Козлодуй". Тази централа има лиценз и може да започне да се строи от утре, но какво и липсваше - финансово-икономическа обосновка, да се знае каква й е цената, да се знае какво й е бъдещето след 15-20-30 години и най-важното - да бъде диверсифициран проектът, сиреч да сме независими от руснаците. До този момент ние не можем да отговорим на нито един въпрос и се надявам до края на месеца да знаем точно, каза още Борисов и обобщи: "Аз ще предложа на президента Плевнелиев да обмисли каква е възможността за един референдум и за "Белене", и за шистовия газ."   На въпрос защото здравният министър трябваше да подаде оставка премиерът заяви, че трудно е приел оставката на д-р Констатинов. "Той е честен човек, но за съжаление ... Той не можа да разбере, че в България институциите са тези, които превръщат едни идеи в реалност. Той успя да се скара с абсолютно всички, накрая стана ясно, че само аз съм му фен", каза Бойко Борисов и добави, че още не е взето решение кой ще оглави Здравното министерство, но има два варианта - Менда Стоянова и Десислава Атанасова, които ще бъдат объдени до обяд и ще има решение по въпроса.

И още една оставка ще приеме днес премиерът - тази на заместник-председателя на ДАНС - Иван Драшков. Премиерът Борисов отказа да коментира мотивите за нея.

Как министър-председателят коментира скандалите "Хохегер" и този с бонусите, както и други актуални теми вижте във видеото.


Тагове:   интервю,   бнт,   борисов,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13035783
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930