Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2012 22:29 - Месарски бос издуха Георги Гергов с крупна инвестиция в конна база
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 7629 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 24.03.2012 22:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 “Обявявам Житница за столица на конния спорт, а ичургубоил Величко Яков за господар на това място. Аз казах!”. С тези думи хан Аспарух от прабългарската школа за оцеляване “Бага тур” започна церемонията за откриването на най-голямата конна база в Южна България.

Комплекс “Тракиец” е най-значимата частна инвестиция в спортно съоръжение през последните години. В него са вложени над 3 милиона лева, пише ПловдивУтре.

image

Базата е построена върху 14.3 декара площ покрай река Тикла. Съоръженията отговарят на най-добрите европейски стандарти. Откритият манеж е с размери 45 на 72 метра, а закритият – 25 на 40 метра. В момента се изгражда още един тренировъчен плац с размери 50 на 30 метра. Трибуната е с повече от 300 седящи места.

В конюшнята са обособени 36 бокса, като идеята е тук да заработи “Пансион за коне”, в който собствениците могат да оставят животните на професионалните грижи на опитни гледачи и ветеринарен лекар. В базата работят 25 души постоянно зает персонал.

Към комплекса е изграден хотел, ресторант, фитнес и релакс център. Амбицията на собственика Величко Яков е да превърне конната база в център за тренировъчна и състезателна дейност на професионални спортисти и състезатели по конен спорт.

Това е втората конна база в Пловдивска област. Преди 30 години бе открит комплексът във Войводиново, но той по никакъв начин не може да се сравнява с този в Житница – нито като ниво на услугите, нито като ниво на съоръженията. Председателят на Българската федерация по конен спорт Георги Гергов имаше амбиция да открие миналата есен своя база в с. Ягодово, където живее, но замрази довършването на комплекса, най-вероятно по финансови причини.

На откриването на СК “Тракиец” дойдоха областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кметовете на община Калояново Александър Абрашев и на Хисаря Пенка Ганева, олимпийският шампион по вдигане на тежести от Атина-2004 Милен Добрев и десетки близки и приятели на семейството на собственика Величко Яков. В Житница дойде и Георги Гергов заедно с внука си Гошко. Специални гости на церемонията бяха деканът на Ветеринарния факултет на Истанбулския университет проф. д-р Халил Гюнеш, председателят на Асоциацията на балканските ветеринарни университети Тюркан Озтюрк и президентът на Турския жокей клуб – Истанбул Йомер Гиргин.

Лентата бе прерязана от областният управител Здравко Димитров, кметът на община Калояново Александър Абрашев, Гергов-дядо и Гергов-внук и собственика на базата Величко Яков.

image

“Респектиран съм от това което виждам, от тези съоръжения, защото това е най-голямата инвестиция в спортни съоръжения в последните години”, каза в приветствието си губернаторът Здравко Димитров. Припомняйки, че основният бизнес на собственика Яков е в съвсем друго направление, но е много успешен, областният управител заяви, че и в това поприще ще успее.

“Нашата цел е да обръщаме специално внимание на децата и младежите. Обещаваме конната база да стане притегателен център за всички”, заяви Величко Яков.

Веднага след прерязването на лентата прабългарската школа за оцеляване “Бага-тур” изнесе уникален спектакъл.

Утре в базата ще се проведат състезания по прескачане на препятствия за наградите на Община Колаяново и фирмите Атаро Клима, Балкан стар и Деликатес-2. В надпреварата ще се включат 26 изявени български състезатели по конен спорт с 52 коня. Състезанието ще започне в 11 ч. 




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. анонимен - Ало! Редакторът.
28.03.2012 14:28
Заглавието на статията хваща окото, но е доста неподходящо, да не кажа даже безсмислено. От кога бос е синоним на предприемач?
цитирай
2. reporter - до Коментатор 2
28.03.2012 20:33
Уважаеми г-н Анонимен, щом това заглавие ти е хванало окото, значи е имало смисъл да се напише :) Поне така учат в съответните академии по журналистика... ;)

П.П. Не намирам нищо обидно в словосъчетанието "месарски бос". 1. истина е, че основният бизнес на предприемача е в сферата на месопроизводството, 2. текстът е смислен, стилен и точен.

От Редактора
цитирай
3. анонимен - vnuk
18.05.2012 15:03
moje da e vsichko no vnucheto mu mnogo mi haresva. malkoto Jore qzdi profesionalno i se obuchava pri nai-dobrite uchiteli po ezda, uchi zasileno angliiski i edva na 3 godini zapochva da sricha. moi poznati, koito sa blizki sus sestra mu mi kazvat che momchenceto bilo mnogo uchenolubivo i mojelo da otgovarq na mnogo vurposi otnosno jivotni, koito dori golemi hora ne mogat vinagi da otgovorqt :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000700
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031