Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2012 20:45 - Миков: Първанов да се разграничи от "мъртвите души" в Монтана и Добрич
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 716 Коментари: 0 Гласове:
1



Структурите на БСП в Добрич и Монтана, чиито ръководители подкрепят Георги Първанов в лидерския спор в БСП, са допуснали редица уставни нарушения за подготовката на конгреса и са надписали състава си с мъртви души. Това се разбра на пресконференция днес след заседание на тясното партийно ръководство на БСП.

Според правилата на БСП всеки 200 членове могат да излъчат 1 делегат на конгреса. Колкото повече са партийните членове, по-сериозно ще бъде и представителството им във висшия партиен орган, който избира не само нов председател на партията, но и новото разширено ръководство - Национален съвет, съобщи dnevnik.bg.


Депутатите Михаил Миков и Димитър Горов, които са и члренове на партийното ръководство, са докладвали за проблемите в Монтана и Добрич, където изпълнителното бюро разпореди нови партийни събрания и избор на делегати. Председателите на двете организации - Емил Константинов (Монтана) и Владимир Калчев (Добрич) вече се оплакаха публично, че са "репресирани от централата" за това, че подкрепят Първанов.

"Подкрепете, който искате, но нека да има ред. На никой председател на БСП не му трябват измислени "мъртви души", коментира Миков, който ръководи работната група за проблемите в монтанската организация.

Той призова Георги Първанов ясно да се разграничи от подобни случаи. "Не можем да съдим ГЕРБ, че правят изборни манипулации, а после ние самите така да си избираме делегатите на конгреса", добави той.

В Монтана Михаил Миков отбеляза, че има жалба от над 120 социалисти. Сигналите са за непроведени събрания и "мъртви души" в организацията, най-вече в т. нар. клубове по интереси, които имат право на глас за избора на делегати и на местен председател.

Димитър Горов отбеляза, че Владимир Калчев вече два пъти не се отзовавал на поканата на партийното ръководство да докладва за хода на кампанията. Същевременно е установено, че са проведени фалшиви събрания в общинската организация. По тази причина конференцията се отлага с месец, за да се подготви и да се проведе легитимно.

Въпреки това социалистите в Добрич не се подчиниха на партийната централа и на 7 април проведоха конференцията си и в декларация до Станишев и партийната централа настояха да бъде зачетена волята им и да не ги плашат с "апаратни хватки" за нелегитимност на конференцията и изключване от партийните структури.

Вече са проведени 58 общински конференции. Има 25 нови председатели на общински партийни съвети, а обновлението сред избраните делегати на конгреса е 40%. "Действаме принципно на основата на Устава на партията, така че да се спазват правилата и да не може никоя конференция да бъде уставно укорима", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той изтъкна, че ръководството на партията и контролната комисия са длъжни да се отзовават на сериозни сигнали, така че да се гарантира редовност на конференциите.

До момента най-много номинации за председател на БСП има Сергей Станишев – 3:1, спрямо другите кандидати, обяви Миков.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040746
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930