Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2012 19:11 - Бойко пи кафе на Кибиците в Пловдив
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1734 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Премиерът Бойко Борисов направи показно как се съчетава работата с почивката, полезното с приятното. Министър-председателят откри Римския стадион и разгледа новата сграда, в която ще се помещава заместник-министърът на МИЕТ с ресор “туризъм” Иво Маринов, след което направи един тегел с бърз ход по главната, пи кафе на Кибиците, огледа Римския форум до пощата, нагледа строежа на новата спортна зала на ПУ на Пазарджишко шосе и отида да порита топка на стадиона в парк “Лаута”. И всичко това – само за няколко часа, пише в пространен репортаж за посещението на министър-председателя в Града на тепетата електронното издание ПЛОВДИВУТРЕ.


Рано сутринта спецченгета бяха накацали по покривите на ограждащите Римския стадион сгради и внимателно оглеждаха терена за съмнителни лица. В сянката на джамията се бяха строили всички депутати от ГЕРБ-град, начело с мажоритарния избраник Менда Стоянова. Кметът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров и останалите официални лица от мъжки пол бяха в тъмни костюми. Депутатката Зоя Георгиева се бе издокарала в костюм с пола в синьо, а колежката й Величка Шопова се бе пременила в бял костюм, но с панталон. Обувките и чантите на двете дами бяха в един тон – искрящо червено.

Под преките слънчеви лъчи в близо 30-градусовата сутрешна жега чинно чакаха министрите на икономиката Делян Добрев, на спорта Свилен Нейков, на еврофондовете Томислав Дончев, посланичката на Норвегия – г-жа Тове Скарстейн. Депутатката Величка Шопова си позволи да демонстрира близост с премиера и го разцелува по двете бузи, когато той пристигна заедно със Симеон Дянков на Римския стадион минути преди официалния час за откриването.

Домакините – Иван Тотев и Здравко Димитров, разведоха Борисов и придружаващите го лица да разгледат обекта, а в това време отговорникът на обекта Емилия Петрова обясняваше по микрофона какви дейности са извършени през първия етап от реконструкцията на обекта. Римският стадион е сред най-големите римски постройки на Балканите –  той е дълъг 180 метра, северната част се открива днес, по-голямата му част е под цялата главна, а другият край е т.нар. Римски форум до централна поща. Възстановяването на Римския стадион се реализира с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Общата отпусната сума е в размер на 900 хил. евро, като 100 хил. евро от средствата са спестени.

Посланикът на Норвегия Тове Скарстейн подчерта, колко силно е впечатлена от свършеното през първия етап от обновяването на обекта. Веднага след Нейно превъзходителство думата взе Борисов, който не скри, че не му е станало приятно да види олющени сгради и фасади по центъра на Пловдив и постави срок на градската администрация да реши проблема до следващата му визита.

След откриването, премиерът и министрите отскочиха до новия дом на сектор “Туризъм” на ул. “Железарска” 1. Журналистите следваха плътно официалните лица и чакаха сгоден момент да зададат въпросите си на Борисов. Те обаче бяха изпреварени от майката-бунтовничка Христина Илиева, която от месец подлудява институциите с исканията да се построи детска градина в “Северен”. Изненаданият Борисов възпитано изслуша проблема, но при петото повторение на казуса и обвинението, че Тотев не е изпълнил предизборно обещание, препрати госпожата към вицето Симеон Дянков. Така си освободи няколко минутки за разговор с районния мюфтия Осман Хилми, който му подари Коран.

Веднага след това премиерът се вмъкна в колата си без да отговори на нито един въпрос. Настъпи миг объркване сред журналистите и въпроси към пресаташето му къде отива. Научили следващия обект, репортерите се пръснаха. Борисов изчака минута-две и, когато теренът се разчисти, слезе бавно от колата и се отправи обратно към Римския стадион. С бърза крачка премиерът, кметът Тотев, областният Димитров и няколко други официални лица тръгнаха по Главната на Пловдив. В движение Борисов показваше коя сграда не е хубава и слушаше обясненията на Тотев какво предстои да се направи за града. Пътьом поздравяваше с “добър ден” и с махване с ръка минувачите. Някои, които имаха фотоапарат, се осмелиха да го спрат и помолят за снимка, а в ролята на фотограф влезе кметът Тотев.

От откритата сцена на пл. “Стефан Стамболов” се разнасяше музика, премиерът забави крачка, огледа се и видя полупразно кафене от редицата на “Кибиците”. Изненадващо кривна към една масичка и седна за кратка почивка. Шашнатата сервитьорка тутакси сервира кафе с портокалов фреш. 15 минути на сянка, след което разходката продължи към централния площад с изложбата пана, представящи какво ще се случва в следващите месеци в Пловдив. “Ще го направите ли това” – невярващо питаше Борисов след почти всяка реплика от обясненията на Иван Тотев, а той уверено отговаряше с “да”. Премиерът обаче не скри недоволството си като видя в какво е превърнат Римския форум до Централна поща. И с яд обвини медиите, че не са протестирали, когато теренът е продаден на частно лице.

След опознавателната разходка премиерът Борисов отиде да провери докъде е стигнало строителството на спортната зала на ПУ “Паисий Хилендарски” на Пазарджишко шосе, а после пристигна на “Лаута” за мача с “Локомотив”. Преди да се здрависа с Христо Бонев-Зума, Борисов бе пресрещнат от бившия общински съветник Стойчо Кузев, който му тикна в ръцете петиция срещу затварянето на единствения плувен басейн в града. Наемателят на обекта Василис Дамянидис беше събрал на една от трибуните 50-тина момичета и момчета, медалисти от републикански и международни първенства, и посрещнаха Борисов със скандирания. Той отиде при тях да разбере какъв им е проблемът. Когато му обясниха ситуацията, Борисов разпореди до края на лятото басейнът да не се затваря за ремонт, като подробностите се уточнят със спортния министър Свилен Нейков.

В същото време финансовият министър Симеон Дянков се разсейваше встрани от премиера. На въпрос на ПловдивУтре “Колко пари оставихте в Пловдив днес, г-н Дянков”, държавният ковчежник многозначително отговори: “Днес сме дошли да нагледаме инвестициите, които правим в града”.

Чувайки аплодисментите на младите плувци, ознаменуващи края на диспута с Борисов, Дянков се отдръпна. Премиерът поведе делегацията през терена към съблекалните. След минути се появи със спортен екип с №13, водейки отбора “Бистрица” срещу сборния тим на ветераните от отбора на “Локомотив” – Пловдив.




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. анонимен - за майките
23.05.2012 00:08
Това че ни посещават първенците - добре, та дори и да се срещнат с кибиците на Пловдив и да ни обещаят още нещо - също добре. Покрай обещанията все пак стават и доста неща и градът ни се променя - супер. Притеснява ме обаче един друг момент - освен Стефчо Автографа сега си имаме и нов екземпляя, който броди из града и ако Стефчо е не толкова луд колкото вманячен в идеята си и по-скоро е симпатичен, то Тази вманячена "майка" - някаква си Христина е по-скоро луда и тя не бива да се пришива към облика на града, защото скоро ще изтрие фасона и на кибиците и на Стефчовците та светът и големците ще ни възприемат по-скоро като СКАНДАЛНИЯ ГРАД, защтото тази МАМАН почва да ни омръзва и да пречи на всички да си вършат работата от една страна, а от друга нещо разваля имиджа на пловдинчанките, ако ни възприемат чрез нея. Да знаете, тя най-вероятоно е освидетелсвана някъде - на такава прилича и не е добре да се приема сериозно. И аз и мои познати сме я срещали както да проси пред МОЛ Пловдив, така и да се ръкува с Бойко и с Президента - контастът е голям нали? Сами си правете изводи..............
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12997936
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031