Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2012 20:48 - Гръцката фирма Актор спестила от асфалтовите смески за АМ Тракия
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1151 Коментари: 0 Гласове:
1



Строителят на ЛОТ 3 на магистрала "Тракия" ще полага отново за своя сметка асфалт върху участък от трасето, заради това че в състава на пътното покритие половината от добавките са спестени, обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти.

Той, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътната инфраструктура" Лазар Лазаров и столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектираха строителството на връзката на магистрала "Хемус" със Софийския околовръстен път и пътен възел "Яна".

"Събота и неделя ни издебнаха и положиха около един километър асфалт на "Тракия", като бяха спестили половината от "рецептата" за асфалт. Но, както съм разпоредил на Лиляна Павлова, лабораторията е там - мина машината, замери, и установихме, че съставът, който "Актор" полага, е със спестени половината добавки. След няколко години това ще започне да поддава и ще стане както другите пътища на България. Сега сме им възложили - да си махнат всичко, което са положили като асфалт досега, и да го положат отново, за сметка на фирмата", каза Борисов.

Премиерът обясни, че проверки по пътните обекти в строеж се правят редовно. Веднъж ги хванахме, че положиха лошо асфалт на кръговото движение - преправиха го, сега втори път по този начин полагат асфалт, отбеляза Борисов. Ако има трети път, ще бъде поставено под въпрос участието на компанията за следващи лотове, добави той.

Премиерът изрази надежда инспектираният днес от него път да бъде готов до май следващата година, като уточни че официалният срок е догодина през септември. 

В момента се строи само в едната част от участъка. Работата в другата част от пътя е замразена до юни заради гнездене на щъркелите, уточни Борисов. При създадената организация, според строителя на пътния участък, има възможност през пролетта - лятото на следващата година пътят да е готов.

След приключването на строителството ще се осигури връзка на магистрала "Хемус" с магистрала "Тракия". Участъкът е дълъг 8 километра, а строителството му е на стойност 38,3 млн. лева.

На президента само отлични оценки могат да се пишат, каза Борисов по повод първите 100 дни от управлението на президента Росен Плевнелиев.

"Той е обединител на нацията, държавен глава, изключително сериозен човек, така че мога да каза само отлична. Иначе хората ни пишат оценки", каза Бойко Борисов.

Той посочи, че на този етап правителството се очаква да вземе решение само за преместването в Пловдив на дейността туризъм към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

За останалите агенции - например по виното, по рибарство и аквакултури, за които се планира подобно преместване, ще има решение, след като са готови икономическите и финансовите обосновки на процеса, отбеляза Борисов. Той добави, че конкуренцията между градовете за привличане на администрацията е "страховита".

"Процесът на деконцентрацията на администрация е дългосрочен. Планът, който сме си възложили, е това да се случи в рамките на 4-5 години", допълни Борисов.

По думите на премиера на този етап преместването на Столичната община в сградата на земеделското министерство не може да се осъществи, защото това ще струва около 20 млн.лева. Ако някога има пари, София ще получи най-представителната сграда, която заслужава, заяви Борисов.

В отговор на въпрос той посочи, че истински се надява Законът за конфискация на незаконно придобитото имущество да е така работещ, че да може да бъдат въведени толкова чаканите от хората ред и справедливост.

На никой не му е приятно да му конфискуват палатите в подножието на Витоша, по морето, по чашите на язовирите, каза премиерът по повод критиките към закона.

Критики винаги има, но аз съм убеден, че когато парламентът и ние направим добро ръководство на комисията, важно е регионалните директори да са сериозни хора, тя ще стане действена и ще заработи по-добре, допълни Борисов.

Той отбеляза, че всички дипломати са били единодушни за качествата на закона. Всички са във възторг, че се намери политическа партия, която да прие такъв закон, допълни Борисов.

vesti.bg




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13025239
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930