Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2012 22:07 - Засипаха Борисов с дарове за ЧРД
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 3466 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 13 юни властта бе заета с рождения ден на министър-председателя Бойко Борисов, който получи куп подаръци преди правителственото заседание. Той отвърна на очевидно замислените от по-рано чествания с обичайната си активност като сряза поредна лента, насрочи дата за сватбата на свой министър и раздаде евросредства на малките населени места, пише Медиапул

 

"Мечтите стават реалност", коментира 53-годишният рожденик Бойко Борисов в сряда сутринта, след като преряза лентата и откри основното трасе на Южната дъга на Околовръстния път в София - в участъка пред ИКЕА.

 

Президентът на "Главболгарстрой" Симеон Пешов му подари колаж от съоръженията по строителството на пътния участък. Стъклото на колажа не издържа на високите температури и се счупи, но Пешов каза, че счупеното носи късмет.

Парламентарната група на ГЕРБ очевидно е мислила в същата посока, но по-мащабно - тя дари Борисов с торта във формата на магистрала с поставени отгоре валяк, багер, багерист и надпис "Градим България".

 

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова му подари макет на новооткрития пътен възел на Околовръстното, а президентът Плевнелиев отбеляза, че на премиера това му е не само голямата тема, но и в кръвта. Много се радвам, че нещата вървят и пожелавам успех за строителството на инфраструктура, добави той.

 

След рязането на лентата и водосвета на Околовръстното Борисов отиде в Министерския съвет, където прие Росен Плевнелиев и председателя на парламента Цецка Цачева.

 

Държавният глава го е дарил със спортни принадлежности - протектори, използвани от футболистите. "Да не го ритат по кокалчетата" - обясни той. 
 

"Пожелавам му да е жив и здрав, да държи здраво кормилото. Не е леко, в света ситуацията е кризисна вече четвърта година, Европа влиза в нова фаза на рецесия. Много вкусна торта и едно от домашно приготвените турски кафета, които само при него може човек да опита. Имахме много хубав разговор. Много се радвам, че премиерът отдели толкова много време на мен, на председателя на Народното събрание", сподели Плевнелиев след почерпката.

 

Всички министри се бяха постарали с подобаващи подаръци. От Министерството на икономиката подариха на премиера кирка. Министърът на културата Вежди Рашидов, който се върна от посещение в Грузия, му донесе бутилка отлежал грузински коняк. Вицепремиерът Симеон Дянков, който е сред най-големите фенове на футболните качества на Борисов, му подари "купа тигър", припомняйки за победите на клубния тим на премиера "Витоша" Бистрица, известен и като Тигрите.

 

Сред даровете се появи и ножица, натрупаха се куп картини, както и едно теле от благодарни за отпуснатите им субсидии животновъди. Борисов уточни, че още не е виждал телето, но смята да го предаде някъде да се грижат за него.

 

Сватбата на Дончев трябва да е 14 октомври, реши премиерът

 

На връх рождения си ден Борисов определи и дата за сватбата на министъра по еврофондовете Томислав Дончев. Той се присети, че Дончев живее без брак с партньорката си и вдъхновен от неотдавнашното минаване под венчило в църква на екоминистъра Нона Караджова с дългогодишния й спътник, обяви, че сватбата на Дончев трябва да е на 14 октомври, например.

 

"Ти имаш ли подписано нещо? Не, само деца. Това беззаконие трябва да го приключим”, обърна се към министъра за еврофондовете Борисов.

 

"Да честитим на Нона сватбата. Томиславе, коя беше датата? Наесен да конкретизираме – септември или октомври. Айде октомври. Щом е толкова хубаво, Нона казва, дай да го приключим и него. 14 октомври как си, Дончев? И сина ти питах и той е съгласен. Колеги, запишете на 14 октомври с Дончев ви каним на сватба", продължи в тоя дух Борисов.

 

"Може и на някоя скала да се покатериш, нищо не те спасява”, продължи да обяснява той на Дончев за неизбежността на брака.

 

В същия тон премиерът обяви, че няма да е кум, защото дотогава трябвало да му се намери и кума, а и хубаво било да е някой, който да служи за пример. И веднага се обърна към транспортния министър Ивайло Московски с думите, че точно той не бил за пример. Московски е ерген.

 

Така външният министър Николай Младенов остава единственият засега член на кабинета, на когото Борисов е кумувал, макар и без кума.

 

След заседанието, запитан дали ще изпълни нареждането да се бракосъчетае през октомври, Томислав Дончев шеговито отвърна: "за сватба трябват двама души, не мога да сключа брак сам със себе си" и светкавично измести темата към еврофондовете.  

 

"Мантинелите са глупакоустойчиви"

 

Преди заседанието на правителството пък Борисов се отдаде на любимото си занимание - рязането на ленти.

 

Той откри продължението на Софийския околовръстен път. Участъкът свързва кв. "Симеоново" с "Младост 4" и е дълъг 3.6 км. Финансирането е по оперативна програма "Регионално развитие".

 

Стойността на договора беше 44.7 млн. лв. с ДДС, а срокът за изпълнение - 22 месеца.

 

Пътният участък поема локалния поток автомобили на София и транзитния трафик от магистралите "Тракия" и "Хемус" в посока Югозападна България и съседните държави.

 

Изпълнител на проекта е консорциум "Главболгарстрой – Южна дъга", в който влизат "ГБС Инфраструктурно строителство" АД и "Главболгарстрой" АД.

 

"Проявил съм най-силната политическа воля, за да го има това нещо", заяви Борисов на церемонията и се впусна в спомени и обяснения: "Тази дъга нямаше шанс да се случи, тъй като ни изнудваха мутри, собственици на бензиностанции, собственици на автокъщи и какво ли още не."

 

"При построяването на трасето сме обърнали специално внимание на мантинелите, защото мостът е висок и сега мантинелите са глупакоустойчиви. Вкарахме локалите под моста и така спестихме много пари”, каза още премиерът Бойко Борисов.

 

"Правех си тук експерименти, идвах събота - неделя и заставах там на задръстването да видя колко хора ще ме запсуват и трябва да ви кажа, че в моята социология нямаше нито един такъв случай. Всички търпеливо минаваха, защото виждаха с какви темпове се строи", разказа министър-председателят.

Напрегнатият ден на рожденика продължи със заседанието на правителството, а след него присъства на подписването на договори по програмата за развитие на селските райони

 

19-те договора са на обща стойност 67 млн. лева. Те се сключват от местни инициативни групи, които обединяват всички публични, частни и граждански организации, действащи на дадена територия.

 

"Така, както съм обещал, до края на годината общото усвояване на европейските пари ще отиде някъде към 40-45%, а до края на мандата някъде към 80%", обяви премиерът. В отговор бенифициентите му благодариха за средствата.



Тагове:   чрд,   борисов,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. анонимен - Интересно защо
13.06.2012 22:30
името на теленцето е "Станишко" ?
цитирай
2. анонимен - НЕМА ЛОШО!
14.06.2012 14:00
МНОГО Е ДоБЪР!
цитирай
3. kostadin - Напротив счупеното е лоша поличба
14.06.2012 14:08
Напротив счупеното е лоша поличба
цитирай
4. анонимен - Какъв коментар, бе хора?За мутр...
14.06.2012 19:12
Какъв коментар,бе хора?За мутробойко, или хубаво, или нищо!
цитирай
5. анонимен - za rojdenika - koito i da e toi
14.06.2012 19:51
edno karucarsko meniu ot kobilata Ceca, toplina ot praseto Fedia i vlajna usmivka sas zasireni ygyl4eta na ustnite ot Obora Plevelanaliev
цитирай
6. kostadin - Да си ни жив и здрав защото увеличи ...
14.06.2012 22:03
Да си ни жив и здрав защото увеличи заплатите на админстрация и министри и така средната заплата успешно ще стане по -близка до до тази на пропадналите гърци
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12998348
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031