Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2012 22:06 - Делото "Тодорова Vs Цветанов" отложено за 18 септември заради негоден тв запис
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1637 Коментари: 1 Гласове:
1



Записът от интервюто пред бТВ, в което вътрешният министър Цветан Цветанов внуши, че председателят на съдийския съюз Мирослава Тодорова работи "в услуга на организираната престъпност", бил негоден за използване по делото за клевета, заведено срещу МВР-шефа, съобщи електронното издание Медиапул.

 

Такова заключение е изпратил на Пловдивския районен съд (ПРС) вещото лице, ангажиран с казуса, стана ясно в понеделник на поредното заседание по процеса. Писмото от експерта е получено от съда още на 18 май, но въпреки това зам.-шефката на ПРС Екатерина Роглекова повече от месец не е намерила за необходимо да изиска предоставянето на нов видео файл.

 

Така фоноскопската експертиза на кадрите, поискана от адвоката на съдия Тодорова - Даниела Доковска, не бе изготвена и това стана причина за отлагане на делото чак за 18 септември. Като причина за насрочването за толкова далечна дата съдия Роглекова посочи голямата си натовареност.

 

Адвокат Доковска все пак настоя за по-скорошно насрочване с мотива, че делото засяга репутацията на наказателен съдия, който и в момента поема дела срещу организирани престъпни групи и би трябвало казусът да се гледа приоритетно. Роглекова обаче реагира, че всички процеси били приоритетни и категорично отказа да определи друга дата.

 

До следващото заседание през септември предстои на съда да бъде предоставен нов запис от бТВ, за да може вече назначената експертиза да бъде изготвена. От медията коментираха пред Mediapool, че са изненадани от позицията на експерта, тъй като всички кадри, които дават по дела, са със специална защита срещу манипулации.

 

"Не може да не е годен. Това не е първият запис, който предоставяме на съда, и има процедура, по която изпълняваме всички подобни искания", каза директорът на "Новини и актуални предавания" в бТВ Люба Ризова.

 

Тя добави и че медията ще съдейства на магистратите за всичко, което поискат по делото на съдия Тодорова срещу Цветанов, уточнявайки, че може да бъде предоставен дори и техен експерт, който да помогне за изготвянето на изследването, ако назначеното вещо лице е изправен пред някакви технически трудности да се справи самостоятелно.

 

До съдебния спор между Тодорова и Цветанов се стигна след две последователни интервюта на силовия министър, в които той я обвини, че обслужва интересите на организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на Васил Маникатов.

 

Съдия Тодорова не претендира за обезщетение, но ако МВР-шефът бъде осъден по заведеното частно наказателно дело, той може да бъде глобен от държавата до15 хил. лв. и наказан с обществено порицание.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. anwel - това е другия номер...
25.06.2012 22:24
те, това е другия номер на съдебната система за разтакаване, за протакане, за забатачване или казано на кратко, за проваляне на едно дело - ескепертното заключение на някой си г-н Х !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996172
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031