Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2012 23:01 - Кен Хенсли: „Юрая Хийп“ ще се събере отново... в рая
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1141 Коментари: 0 Гласове:
0



 В момента нямам отношения с „Юрая Хийп“. Те имат един път, аз – друг. Хората много пъти говорят за събиране, но когато двама от оригиналните членове на групата са мъртви, е невъзможно. Може би ще се съберем в рая“. Така бившият вокалист на „Юрая Хийп“ Кен Хенсли отговори днес на репортерски въпрос дали бандата отново ще се събере заедно. Той даде пресконференция за журналисти в парк-хотел „Санкт Петербург“, където е отседнал. Снощи легандарният рокаджия свири на Античния театър и изпълни хита си „Джулай морнинг“, който е създал в далечната 1971 г.

„Написах песента за един албум. Не очаквах, че ще бъде все още жива след 41 години. Мисля, че имам и други добри парчета и грешка би било да се прави сравнение между тях“, посочи Хенсли.

За пловдивската публика той каза, че е „прекрасна“ и се чувства много комфортно в града на тепетата. Затова и неговото отношение към нея е едно и също, независимо дали е от двама или двеста души.

„Обадих се на шефа на УЕФА Мишел Платини да спре еврофинала, но беше вече много късно“, пошегува се Кен с това, че концертът му в Пловдив съвпадна по време с мача. По думите му България е една страна, която обича да посещава, защото в нея работата му е оценена.

Хенсли коментира, че ако през 1971-а 50 души са композирали музика, то в наше време са милиони, но трудно може да се намери хубава.

„Слушам радио, чувам прекрасни певци и музиканти, но не и велики песни“, уточни авторът на „Джулай морнинг“. Той добави, че преди да запише първата си плоча, е имал 8-годишен опит в музиката. Сега плочи се правели за 8 седмици, изпълнителите имали 5 минути известност и „след това вече ги нямало“. Според него единственото преимущество на интернет е, че създава възможност за по-голям достъп на хората до музиката.

За себе си рокаджията казва, че се чувства истински свободен само на сцената и у дома. Не бил самотник като повечето хора на изкуството. Оценява се като много оптимистичен и позитивен човек.

„За мен е голяма привилегия да свиря на сцена. Затова и деля самолета с ревящи бебета и плащам цената да съм далеч от семейството, когато пътувам. Всичко това изчезва, когато виждаш щастливите лица в публиката“, заяви Хенсли. Той съобщи, че в новия му албум се изявява българската певица Сантра, която пее в дует с Глен Хюз.

Според рокаджията най-големият проблем на една националната поп музика е езиковата бариера. Цялата индустрия в момента се доминирала от английския. По тази причина и плочата на БГ групата „Сънрайз“ , която се подготвя в момента, е на този език и мениджърът на Кен Хенсли се е нагърбил да търси дистрибутори в Европа и скандинавските държави.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13043944
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930