Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2012 22:16 - Партийните поръчения на Георги Гергов: Всеки да вербува по 7-8 души за изборите!
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1107 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кой диктува какво да се случва в Столетницата? Очевидно това не е председателят на НС на БСП и вр.и.д. президент на ПЕС Сергей Станишев. Кукловодите продължават да са в сянка, а техен изразител в Пловдив е олигархът Георги Гергов, анализира ПловдивУтре

Партийният началник (б.а. – Гергов оглавява и градската, и областната структура на БСП) дотолкова се е вживял в ролята си на партиен член, че чак не си дава сметка каква гротесна фигура е. С чистичкия си изрядно ушит светъл костюм, вероятно френска или швейцарска изработка, и с марковите слънчеви очила, забучени в джоба на сакото, от една страна, а от друга – с високо вдигнат палец (за победа), досущ като римски император пред арената с биещите се гладиатори, милостиво даващ живот. От лицето му струи радостна усмивка, че е успял да овладее тълпата и хиляди крещят в екстаз сакралните думи “Победа! Победа!”, докато малките му очички пронизват събеседника и ровят за нещо тайно, скрито в душата на отсрещния.

Станишев дойде на събора на Копривките, малката Бузлуджа, както му казват старите социалисти, с тайната мисъл да проконтролира събитията. Доколко успя? Лидерът се опита да канализира народната енергия срещу ГЕРБ, обвинявайки сегашните управляващи, че са оставили 700 000 българи без работа, че са вдигнали цената на тока, парното и лекарствата до непосилни висини. Пропускайки да каже (а как иначе!), че всичко това е заложено в предишните мандати. Забравяйки старата максима – най-много се лъже преди избори и по време на война, Станишев обяви, че сегашното правителството е започнало с предизборното залъгване и обещания за по-високи доходи.

Очевидно недоволен от този интелигентен начин за обработка на масите, Гергов взе нещата в свои ръце и започна да поставя партийни поръчения. Позволи си да нарежда дори на партийния си началник, какъвто му се явява Станишев.

“БСП в града и областта е към 20 000. Давам ви проста задача – всеки един да подсигури по 7-8 човека за изборите догодина и да приключим с ГЕРБ! Ако може по 100 души, давайте! Време е да свършим работа!“, заръча Гергов на близо 5000-те социалисти на събора.

Нещо повече – Гергов започна да нарежда на самия Станишев какво да прави и като задача №1 му постави да бъде избран през октомври за постоянен президент на ПЕС.

Гергов обяви, че се бори да няма гладни и бедни, а иска всички да са равни и да седнат на масата като бели хора.

Правилно ли чух? - пита стар комунист, закърмен с утопичните идеали на социализма. Възрастният човек може спокойно да бъде определен за опортюнист на другаря Гергов, защото се оказа, че вижда в негово лице съвременен кулак.

Незаразените с политическия СПИН-вирус веднага перифразираха официалното мото “За свободни граждани! За справедлива държава! За солидарно общество! За България!” в ново: “9-ти септември – празник на Георги Гергов – бъдещ депутат”.

Очакваният ефект от партийното мероприятие е утвърждаването на Георги Гергов и Георги Търновалийски като лица на БСП Пловдив град и област. С крайна цел – използване на пенсионерските гласове, за да станат депутати на изборите през 2013 г. “Ваш ред е! Ние ще ви водим, но без вас няма да успеем“, призна си Гергов

Вероятно затова двамата Гошовци цяла нощ преди събора купонясваха пред паметника на загиналите антифашисти и пяха “Ние сме на всеки километър” с младите комсомолци.




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - Когато едно стадо се води не от овчар, а свинар,
10.09.2012 08:58
той ще го заведе не в кошара, а в кално блато !
цитирай
2. анонимен - Гергов в ролята на съвременен социалистически Мойсей !
10.09.2012 09:04
С една забележка :

Когато едно стадо се води "на паша" не от овчар, а от свинар, той ще го заведе не в кошара, а в кално бунище ! Дай Боже !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13001296
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031