Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2012 07:10 - Проверяват наличните снегорини, сол и луга
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 468 Коментари: 0 Гласове:
0



 Подготовката за поддържане на пътищата през зимата вече започна, съобщи в четвъртък министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при участието си в петата национална конференция по пътищата. Тя посочи, че целта в момента е да се провери готовността на фирмите да се справят с възложените им задачи по чистене на снега и поддържането на шосетата в добро състояние.


Обилните снегове миналата зима оставиха десетки населени места без връзка с останалия свят и без електричество, а пътните фирми не се справиха с разчистването, заради липса на техника и материали, въпреки че обявяват наличността на съоръженията при явяването на търгове за пътно поддържане.

 

Агенция "Пътна инфраструктура”, съвместно с Министерството на вътрешните работи, ще направи преглед на наличните количества сол, луга, материали и на броя машини, с които разполагат поддържащите фирми. Ще бъде проверена и готовността им да прилагат разработените планове за зимно поддържане на пътищата, обясни Павлова.

 

Съвместните проверки ще бъдат насочени към сравнение на договорите, които фирмите имат с държавата и общините, каза още министър Павлова. Тя посочи, че през миналата година една фирма е кандидатства с определен брой машини и материали за поддръжка на пътищата както пред АПИ, така и пред дадена община.

 

Тези проверки, освен документални, ще бъдат и на място. Така ще се изясни къде какви машини има и кой на каква техника разчита, посочи регионалният министър. Тя каза, че ако е необходимо, в резултат от направените проверки може да бъдат прекратявани договори и да се проведат нови процедури за възлагане на зимно поддържане на пътищата. Ще направим това, за да се уверим, че този път няма да има фирма, която да се оправдава, че не е изчистила общинските пътища, защото е работила на магистрали и първокласни пътища, допълни министър Павлова.

 

Тя съобщи, че в резултат на безкомпромисните проверки, направени през предишния сезон, на някои фирми са наложени сериозни санкции, с промяна в условията. В резултат са били наети допълнителни доставчици на материали или на машини, за да може да се подсигурят плановете, които трябва да се изпълняват през тази година.



Тагове:   зима,   проверка,   готовност,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13029667
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930