Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2012 20:59 - Борисов: Заплатите на полицаите ще бъдат вдигнати, но не сега
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 463 Коментари: 0 Гласове:
0



“С цялата си обич и уважение към полицаите им казвам, че при първа възможност ще бъдат вдигнати заплатите им. В никакъв случай няма да застрашим финансовата стабилност на държавата, иначе след година-две няма да има нито пенсии, нито заплати”, заяви в Пловдив премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че всеки лев, който държавата получава от по-добрите приходи, се съхранява в хазната и следващата година ще бъде даден.


На въпрос ще отстъпи ли държавата пред исканията на полицаите, Борисов каза: Ние няма какво да отстъпваме, по простата причина, че държавата е над всички, съобщава ПловдивУтре.

Премиерът припомни, че тази година се увеличават пенсиите и заплатите на учителите и лекарите, подобрява се материалното осигуряване на полицията, условията им за работа, стягат се полицейските управления, затягат се всички големи инфраструктурни проекти. “Надявам се при първа възможност да имаме възможност и в другите сфери да вдигнем заплатите”, коментира Борисов.

Държави, които са си позволили повишение на разходите, са банкрутирали, допълни премиерът. “Ако нашите полицаи, които стачкуват, видят какво става в Гърция и Испания, на какъв хал е полицията дори по време на тези протести, ще видят колко е балансирана и колко правилна е била нашата политика”, каза в заключение Борисов.

Премиерът откри в Пловдив 68-ия международен технически панаир. Борисов първо се обърна към митрополит Николай с почтителното обръщение “Дядо владика” и едва след това поздрави останалите официални лица. В приветствието си той каза, че България респектира света със стриктната фискална политика, каквато спазват само още две страни в Европа – Дания и Холандия. “В условията на финансова криза ние сме от малкото държави, които не се изкушиха да вдигнат данъците и оставихме 10% плосък данък и 20% данък добавена стойност”, подчерта премиерът.

Бойко Борисов похвали ръководството на пловдивския панаир за управлението и изрази надежда, че в края на изложението ще се отчетат повече сключени договори, особено в сферата на енергийната ефективност.

След словата премиерът преряза лентата и раздаде няколко парченца на членове от официалната делегация. Едно от тях ген. Борисов даде на ген. Богомил Бонев. После министър-председателят лисна канче с вода и поведе VIP персоните към следващото събитие – валидирането на марка по случай 120 години от първото изложение в България. Плътно до премиера през цялото време бе митрополит Николай. На крачка зад тях вървяха областният управител Здравко Димитров и кметът Иван Тотев.

Програмата на Борисов за деня явно е била много натоварена, тъй като успя да разгледа малко щандове, но за разлика от други години не обърна внимание на Автомобилния салон.



Тагове:   Пловдив,   борисов,   Гергов,   панаир,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13035164
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930