Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2012 21:07 - Тежък протокол за Борисов в Пловдив
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 703 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тежка програма за откриването на юбилейното 120-о издание на Международния технически панаир в Пловдив бяха приготвили за премиера Бойко Борисов домакините. Министър-председателят трябваше да каже официалното слово за старта на изложението. Борисов закъсня с 15-ина минути и се наложи изпълнителите от ансамбъл “Тракия” да запълнят паузата с танцова програма, съобщава агенция БЛИЦ.

Пловдивският митрополит Николай стъпи пръв на сцената, следван от останалите официални лица. На трибуната между премиера Борисов и собственика на панаира Георги Гергов застана областният управител Здравко Димитров.

“Дядо владика, уважаеми гости” – с тези думи Борисов започна приветствието си. В него премиерът подчерта колко добре се справя България в условията на финансова криза и как респектираме света със стриктната си фискална политика, която освен нас се поддържа само от Дания и от Холандия. После министър-председателят сряза трикольорна лента и раздаде няколко парченца на хората около себе си. 

Предпоследното връчи на изпълнителния директор на пловдивския панаир и бивш вътрешен министър от правителството на ОДС генерал Богомил Бонев, с когото са приятели отдавна. Последното парченце лента Борисов скъта грижливо в джоба на сакото си.

Митрополит Николай бе плътно до премиера при обиколката на изложбените щандове. Дядо владика отпи глътка шампанско на щанда на посолството на Австрия, но Борисов нито докосна с устни чашата, нито посегна към таблата с мезе. Същото се повтори и на щанда на Кралство Белгия, където го посрещнаха с чаша пенлива белгийска бира. “Дайте я на Делян, той има нужда, още расте”, шеговито каза премиерът.

За разлика от друг път, тази есен Борисов не разгледа Автомобилния салон. Предишни години премиерът отделяше поне половин час, за да види новите автомобили. Сега разгледа само палатата за енергетика. На тръгване от Пловдив Бойко Борисов целуна ръка на митрополит Николай и го прегърна. За довиждане потупа дружески по рамото Богомил Бонев.


Тагове:   Пловдив,   борисов,   Гергов,   панаир,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13048385
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930