Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2012 07:52 - Превозвач внезапно спря рейсовете в Карловско
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 919 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.10.2012 07:54


Автобусните превози до 20 населени места в Карловската община, извършвани досега от транспортната фирма „Кастел експорт" ООД се поемат от четири други фирми - „Бус авто", „Копсис транс" , Магистрали" и „Владо Якимов". Курсовете на „Кастел експорт" ООД Карлово-Пловдив и обратно се поемат пловдивската фирма „Хеброс бус".

Ако новите превозвачи успеят да осигурят автобуси и да спазят разписанието още с първите курсове, се очаква да няма сътресения и да не остават хора по спирките и автогарите в Карловската община, след внезапната рокада, пише в. Марица.
. Неочакваната смяна на превозвача „Кастел експорт"ООД, който обслужваше досега над 90 процента от линиите в Карловската община, се наложи след отказа на фирмата да извършва превози до 20 населени места в общината - Иганово, Кърнаре, Слатина, Столетово, Певците, Христо Даново, Розино, Клисура, Дъбене, Войнягово, Ведраре, Соколица, Марино поле, Горни Домлян, Домлян, Бегунци, Мраченик, Свежен, Пролом, Сушица. 

Това стана ясно от отворено писмо до гражданите на Карловската община, разпространено в петък преди обед. В него управителят Петър Ламбрев обяснява, че причината за внезапното спиране е изтеклият преди година и осем месец договор с общината.

Въпреки че има решение на Общинския съвет от предходния мандат за провеждане на нов конкурс, той досега не е проведен, не можем да возим без договор постоянно. Освен това общината дължи значителни средства на „Кастел експорт" ООД за периода 2009-2011 година, допълни той.
И още - според Петър Ламбрев общината некоректно е отрязала фирмата от конкурса за превоз на ученици за тази учебна година като е предпочела кандидат, който предлага цена 1.92 лв за километър в включен ДДС, вместо „Кастел експорт" ООД, който предлага 1.50 лв.
  Веднага след отвореното писмо на „Кастел експорт" ООД кметът на общината д-р Емил Кабаиванов свика спешно заседание с участието на четири фирми, които извършват пътнически превози, както и на пловдивската „Хеброс бус", която вози по маршрута Карлово-Пловдив и обратно. В отговор на „Кастел експорт" ООД общината спря превозите на фирмата по още няколко направления, основавайки се на решение на Върховния административен съд по спорове с фирмата, както и на изтеклия договор. „Кастел експорт" продължава да извършва превози по маршрутите Карлово-Калофер, Карлово-Климент и Карлово-София, уточниха от общината.   Процедурата на сегашното възлагане на превозите е съгласувана с областния управител. Тези фирми имат право да извършват автобусни превози до шест месеца. Досега общината не бе състояние да проведе конкурс за превози по транспортната схема на общината, тъй като се работеше по изцяло нова транспортна схема. Тя ще бъде внесена на заседание на Общинския съвет много скоро, вероятно още на следващото, след което ще бъде обявен и конкурс за автобусните превози по новата транспортна схема, заяви кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. Той поясни, че конкурсът за ученическите превози е прекратен, тъй като са декласирани и двамата кандидати, участвали в него. Общината е възложила тази дейност на трета фирма до провеждането на редовен конкурс. Задълженията в размер на около 49 000 към „Кастел експорт" са от 2009 година, т.е. от предходния мандат и са за ученически превоз. Средствата са дължими по държавно делегираните дейности и не би трябвало да има пречка да се платят по онова време веднага уточни. Няма транспортна война в Карлово, заяви категорично кметът д-р Емил Кабаиванов.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13054131
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930