Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2012 19:12 - Момчил Врайков иска доброволно да го предадат в Ирландия
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 585 Коментари: 0 Гласове:
0



Бившият футболен съдия Момчил Врайков подписа декларация за доброволно предаване на ирландските власти, съобщи БЛИЦ.

Пловдивският окръжен съд разгледа европейската заповед за арест на Момчил Врайков, издадена от съда в Дъблин, предаде кореспондентът на БЛИЦ под тепетата. Както е известно, бившият футболен съдия беше задържан преди дни, а днес се изправи пред съда и даде доброволно съгласие за екстрадиция в Ейре, където беше обвинен за подправяне и източване на банкови карти и участие в организирана престъпна група. 

Делото в Пловдив обаче беше отложено за 12 октомври, когато ще бъде новото заседание. Това означава, че Врайков остава в ареста поне до тази дата. 

Кореспондентът на БЛИЦ под тепетата предаде, че по време на делото е била наложена глоба от 200 лева на един от журналистите. Причината е, че мобилният му телефон започнал да звъни, тъй като преди това репортерът забравил да си го изключи. Пловдивският журналист обаче има право да обжалва наложената му глоба.

В заповедта за арест на Врайков е посочено, че през февруари 2011 година на бул. "Ватерло" в град Дъблин - Ейре, българинът в съучастие с лицето Владислав Куцоянис, е изтеглил четири пъти пари от банкомати с банкови карти с откраднати данни. 

Бившият съдия твърди, че е невинен и е бил на около 300 метра от банкомата, от който гъркът е теглил пари. Куцоянис обаче вече бил осъден в Ейре и дори излежал присъдата. Сега бил в Пловдив и именно заради него Врайков пристигнал преди дни под тепетата, когато обаче го закопчават с белезници. Бившият футболен рефер заяви пред съда, че е искал да се срещне с Куцоянис и да получи от него информация как е минало делото в Ейре и какво е направил, че вече дори е излежал присъдата си.

Гръцкият гражданин казал на Врайков, че си признал всичко пред съда в Дъблин. Излежал си присъдата, след което се прибрал в България. 

Делото се отлага, тъй като първоначално от Ейре не са били пристигнали отпечатъци и други необходими документи. Освен това се оказа, че изпратените до пловдивския съд копия са с изтекъл срок. Документите били от миналата година, когато е била случката с Врайков в Дъблин. Пловдивският съд прецени, че трябва да изиска гаранции от Висшия съд на Ейре. 

Единият от документите, по който "разпознават" Врайков, е копие на снимка от камерата на банкомат, от който са теглени пари. На снимката не личи никаква физиономия, има само силует, и допълнително е написано на английски името Momchil Ivanov Vraikov.

Срещу българина са повдигнати общо 6 обвинения. Едно от тях е за кражба, друго за фалшифициране. Врайков обаче продължава да твърди, че няма вина. Адвокатът му - Мая Танева, твърди, че Куцоянис е лежал 3 месеца със заповед за предварително задържане - от февруари до май 2012 г., след което е бил освободен.

Източените милиони евро, за които бе съобщено в първоначалното съобщение на пресцентъра на МВР, се оказва че са всъщност са ощо 900 евро. Сумата бе потвърдена от прокурора по делото Георги Пенев.

Адвокат Мая Танева твърди, че за подобно престъпление у нас се налага условна присъда. 

Врайков каза, че няма да оттегля в законния 3-дневен срок декларацията за доброволно предаване, която подписа.


Тагове:   Момчил Врайков,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000318
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031