Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2013 19:24 - Голямата манипулация „Референдум“
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1339 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 12.01.2013 19:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На 27 януари ще се проведе първият за България референдум. В страните от Западна Европа допитването до гражданите е традиция и политиците се съобразяват с мнението им. У нас обаче, по всичко личи, референдумът по тази важна тема – за ядрената енергетика, ще бъде опорочен, коментира Под око.

Разбира се, работата на политиците, които гласувалите българи са изпратили като свои представители в Народното събрание, е да отстояват своята позиция. По-точно – позицията на лобито, което ги крепи. Ако някой твърди, че в България няма лоби и няма професия „лобист“, просто живее в някакъв измислен свят. Отдавна народният гений е казал: „Интересът клати феса“. Модерната реплика в съвремието е „политическа воля“, а дали „има политическа воля“ зависи от това кое от приближеното до властимащите лоби ще надделее.


image  

Датата на референдума наближава скоростно, а в главата на хората е пълна обърквация как да се гласува – с „Да“ или с „Не“. И тук идват примерите от политиците, които допринасят за раздвояването на личността.

Иван Костов предприе национална обиколка, за да обяснява на привържениците на ДСБ, че ако се построи АЕЦ „Белене“, цената на тока за крайния потребител ще скочи с 30%.
В Пловдив Костов доведе международния експерт проф. Иван Хиновски, работил 40 години в ядрената енергетика. Специалистът твърди, че АЕЦ „Белене“ не е лъжица за българската уста, защото цената от 22 милиарда лв. е непосилна за страната. „Обричаме се на проект, който ще пуснем след 10 години, реакторите са модел от 1993 година от поколение 2+, а след 6 години ще има нови ядрени централи от поколение 4+. До излизане от експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ”Козлодуй” през 2030 година , нямаме потребност от нови ядрени мощности“, коментира проф. Хиновски. Мит е, че след като заработи централата ще се открият много работни места – страната доставчик на оборудването ще си наеме свои хора, за нас ще останат само местата за общи работници, допълни експертът.
Законодателството на ЕС задължава всяка страна-членка да погребва отработеното гориво на своя територия. Никой досега не е казал къде ще се погребват радиоактивните отпадъци, ако се направи Втора атомна централа.

Докато Костов и компания обясняваха пред привържениците си защо трябва да гласуват с „Не“ на предстоящия референдум, по същото време БСП събра представители на местната власт, предприемачи, експерти и партии, привърженици на изграждането на АЕЦ „Белене“. Бившият министър на икономиката Румен Овчаров, който е член на Инициативния комитет за развитие на ядрената енергетика чрез строителство на нова атомна централа, разясни, че референдумът трябва да бъде успешен.

Осъществяването на проекта гарантира 10 хиляди работни места на самата площадка, евтин ток и високотехнологично развитие за България, твърди Овчаров. Бившият министър обвини кабинета „Борисов“ в непоследователност, с което отказал голяма немска фирма да инвестира в „Белене“.

За Овчаров позицията на Иван Костов против ядрената енергетика будела недоумение, защото в управленската програма на ДСБ за периода 2005-2009 е записано, че „през 2006 г. се планира изграждането на нови ядрени мощности от 600 мегаватчаса”. Кога е искрен и чии интереси обслужва синият лидер – попита Овчаров, показвайки управленския документ на Костовата партия.

Електоралните единици тотално са объркани от това чесане на езиците на политиците и противоречивите послания. Това означава, че хората няма да могат да направят информиран избор. И тъй като българинът е интелигентен и образован човек и му се иска да знае всички За и Против, а в случая няма обективно мнение, мнозина от избирателите вероятно ще се откажат да отидат да гласуват на референдума. Прогнозата на социолозите е, че ще бъдат активизирани твърдите партийни ядра. Останалите гласоподаватели ще отидат за гъби. Което означава, че 14 милиона, взети от всички нас под формата на данъци, ще отидат на вятъра.




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. anwel - Трябва на висок глас да се говори за отработеното ядрено гориво!!!
12.01.2013 20:00
Законодателството на ЕС задължава всяка страна-членка да погребва отработеното гориво на своя територия. Никой досега не е казал къде ще се погребват радиоактивните отпадъци, ако се направи Втора атомна централа
цитирай
2. tota - Бойко Борисов за АЕЦ "Белене" - "Панорама" 08.04.2011
12.01.2013 23:24
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QSE2grkfYOk
цитирай
3. анонимен - Голямата манипулация „Референдум“не е от "вчера"
13.01.2013 12:20
Но трагичното е, че някои човешки същества ще гласуват ето защо :

Ето дословно предадено написаното от една зомбирана привърженичка на ЯЕЦ "Белене", което прочетох в рубриката "Да" или "не" за Белене на в. Труд от събота 29 декември 2012 г., стр 16, долу в дясно, с "автор" ЛИДА, а може би ЛУДА :

"Ако нямахме атомна централа в Козлодуй, американците още преди време щяха да ни затрупат с бомби, както направиха с Югославия. От износители на ел. енергия се превърнахме в просяци. Благодаря!"

Засега , толкова ! А иначе може да се напише тритомник с подобни обосновки "ЗА" и "ПРОТИВ".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13035414
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930