Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2013 11:07 - Кабелната война в Пловдив продължава!
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 2026 Коментари: 0 Гласове:
0



Гологанов поголовно реже кабели

Всички услуги – кабелна, цифрова телевизия и интернет, в мрежата на ТВ САТ КОМ са възстановени в почти целия град Пловдив.

Припомняме Ви, че на на 19 февруари 2013 година ТВ САТ КОМ си върна владението върху кабелната мрежа в град Пловдив. Това се случи, следвайки изпълнителен лист от 28 февруари 2012 г., който се позовава на множество дела през последните две години. Последното съдебно решение е от ВКС, издадено на 12.02.2013 г., което потвържава изпълнителния лист.

Въводът във владение беше подготвен и изпълнен напълно законно и въпреки многократните спекулации от страна на DC Corporation. „Категорично служители на ТВ САТ КОМ НЕ СА ДЕЙСТВАЛИ ПРОТИВОЗАКОННО, нито са рязали кабели в разрез със Закона, в което бяха обвинени многократно от конкурентната фирма“ – заявиха от ръководството на ТВ САТ КОМ. За това свидетелстват и действията на полицията, които не препятстваха работата на служителите на ТВ САТ КОМ.

„Паралелно с това, загубилият делата Иван Гологанов и негови служители още в първия ден на изпълнението на съдебното решение започнаха да режат кабели и да нанасят сериозни щети на мрежата ни“ – обясниха още от ръководството на ТВ САТ КОМ. „Това забави възстановяването на сигнала в град Пловдив. Бяха прекъснати и няколко телевизионни канала в град Асеновград и град Куклен. От началото на седмицата служители на Иван Гологонов десетки пъти се опитаха да възпрепятстват работата на наши екипи, като незаконно отваряха шахти и на места рязаха кабели, в резултат на което услугите на абонатите ни от район "Северен" не успяха да бъдат възстановени. За всичките им деяния са подадени жалби в полицията и те ще бъдат разследвани“ – поясниха от ТВ САТ КОМ.

Наш екип засне едно от незаконните им влизания в шахтите и рязане на кабели. Попитани защо нахлуват в чужда собственост, оставят множество абонати без услугите кабелна, цифрова телевизия и интернет и от кого са насърчени да извършват противозаконни деяния, служители на DC Corporation отговориха с лаконичното: „Няма да коментирам“.

И за да няма спекулации относно собствеността на кабелната мрежа, ето и документите от съдебните органи, върнали собствеността на ТВ САТ КОМ: строително разрешение №468 за район „Централен“, изпълнителен лист въз основа на решение на Пловдивски районен съд №661 от 21.02.2012 по гражданско дело №21463/2010 г., определение № 76 от 12.02.2013 г.от ВКС.

Относно претенциите на DC Corporation за това, че техници на ТВ САТ КОМ са прекъсвали кабели в целия град Пловдив, а не както е посочено в изпълнителния лист – за район "Централен", разясняваме, че мрежата в останалата част на град Пловдив не е била обект на спор, тъй като тя така или иначе е собственост на ТВ САТ КОМ.

 

И накрая възниква въпросът: Защо Иван Гологанов и служителите на DC Corporation се опитват да отмъстят на г-н Кирев и ТВ САТ КОМ чрез пловдивчани? Та нали ТВ САТ КОМ си влезе във владение чисто законно, чакайки две години и половина съдебни дела за откраднатия на 15.09.2010 година кабел и в крайна сметка Съдът определи, че мрежата трябва да бъде върната. Това са 2,5 години, през които DC Corporation взимаше парите от месечните такси на всеки един абонат от Пловдив, ползвайки мрежата на ТВ САТ КОМ и докато ТВ САТ КОМ търпеливо чакаше съдебни решения, защото няма практика да действа незаконно, г-н Гологанов печелеше от това. Сега, след като дойде края на съдебните дела, Иван Гологанов не се примири със Закона и вече почти цяла седмица вършее из Пловдив и реже поголовно кабели, а има и безочието да каже, че техници на ТВ САТ КОМ режат.

Вие сами преценете кой собственик на кабелна мрежа ще си отреже сам кабелите и ще предизвика гнева на собствените си абонати.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996759
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031