Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2013 19:39 - Бунт срещу Кунева и в Пловдив
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1382 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Структурите на Пловдив-град и Пловдив-област на „Движение България на гражданите“ се разбунтуваха срещу партийния лидер Меглена Кунева. Стотици членове са заявили, че оттеглят доверието си от партията и не искат да са част от този политически проект.

Най-вероятната причина за бунта е спускането от София на водачите на градската и областната кандидат депутатски листи. Начело на 16 МИР бе поставен Калин Томов – организационен секретар на ДБГ и дясна ръка на Меглена Кунева, експерт от Министерския съвет при преговорите и подготовката за членство на България в ЕС, когато Кунева беше главен преговарящ. Томов няма пловдивска връзка. За водач на 17 МИР Пловдив - област пък беше определен Димитър Танев – секретар на Министерството на образованието и науката по време на Тройната коалиция, когато министър беше Даниел Вълчев. Корените на Димитър Танев са от пловдивското село Маноле.

Сред оттеглящите се от „Движение България на гражданите“ е и настоящият областен координатор на партията Дани Каназирева. Конкретните причини ще бъдат оповестени на пресконференция в неделя.

Бунтът на пловдивчани става дни след скандала в Сливен, където структурите на „Движение България на гражданите“ поискаха оставката на лидера Меглена Кунева.

“Хора, които са разчитали, че ще бъдат на първо място и веднага ще влязат в парламента, са разочаровани. Смятам, че това е много добър процес, защото е изпитание.  “Движение България на гражданите” е дългосрочен проект" - така коментира Меглена Кунева информациите за напускане на областни координатори в Сливен и Пловдив.

Политическото сътрудничество между Дани Каназирева и Меглена Кунева е изключително интересно. Преди няколко месеца Каназирева обяви, че няма да участва в предизборната надпрева и няма да се кандидатира за депутат, а ще продължи да защитава интересите на пловдивчани като общински съветник в местния парламент. Каназирева влезе в ОбС – Пловдив през 2007 г. с листата на ГЕРБ и беше председател на групата общински съветници, но след преврата срещу председателя на местния парламент ген. Йордан Кюмюрджиев няколко месеца по-късно стана независима. На следващите местни избори през 2011 г. Дани Каназирева спечели втори мандат като лидер на „Съюз за Пловдив“. Оттогава, като представител на опозицията, е сред най-ярките критици на управляващото мнозинство и свои бивши съратници от ГЕРБ.

Близките отношения на Каназирева с Меглена Кунева станаха публични по време на президентската кампания преди близо две години, а след структурирането на партия „Движение България на гражданите“ Каназирева беше определена за нейн областен координатор. Ръководството на „Съюз за Пловдив“ пък беше поверено на ген. Кюмюрджиев.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12997637
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031