Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2013 08:28 - Партията на Кунева в Пловдив се разцепи
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 611 Коментари: 1 Гласове:
1



Партията на Меглена Кунева „Движение България на гражданите“ в Пловдив и областта се разцепи. Близо 2000 души, заедно с областния координатор Дани Каназирева и екипа й, обявиха демонстративно, че се оттеглят от политическия проект на Кунева.

500 души депозираха заявления за напускане непосредствено преди пресконференцията, на която Каназирева обясни политическия обрат. Причина за отцепването е несъгласието на пловдивските структури с политиката на националното ръководство. Чашата преляла след обявяването на водачите на градската и областната кандидат депутатски листи – и двамата водачи са спуснати от София и не са популярни в Пловдив и региона. Начело на 16 МИР бе поставен Калин Томов – организационен секретар на ДБГ и дясна ръка на Меглена Кунева, експерт от Министерския съвет при преговорите и подготовката за членство на България в ЕС, когато Кунева беше главен преговарящ. Томов няма пловдивска връзка. За водач на 17 МИР Пловдив - област пък беше определен Димитър Танев – секретар на Министерството на образованието и науката по време на Тройната коалиция, когато министър беше Даниел Вълчев. Корените на Димитър Танев са от пловдивското село Маноле.

„Госпожо Кунева, не ви вярваме!“ - такъв надпис красеше стените на залата, в която отцепниците даваха пресконференцията.

„Не искаме да ставаме съучастници в поредната политическа лъжа“, оповести от името на всички областният координатор Дани Каназирева. Тя и привържениците й се почувствали излъгани при обявяването на предизборната програма на ДБГ, заключена в 31 точки. „Тези мерки са повърхностни, популистки и достойни за лява партия, а не за десен проект“, обяви Каназирева.

Пловдивчани били разочаровани от непоследователната политика на ръководство по отношение на следизборните коалиции. „В началото беше заявено, че партия „Движение България на гражданите“ няма да участва в съглашателство на никаква цена, а от изказванията в последствие се оказва, че вероятността за това е много голяма“, коментира още Дани Каназирева.

Разцеплението в Пловдив става дни след скандала в Сливен, където структурите на „Движение България на гражданите“ директно поискаха оставката на лидера Меглена Кунева.

Политическото сътрудничество между Дани Каназирева и Меглена Кунева е изключително интересно. Каназирева влезе в ОбС – Пловдив през 2007 г. с листата на ГЕРБ и беше председател на групата общински съветници, но след преврата срещу председателя на местния парламент ген. Йордан Кюмюрджиев няколко месеца по-късно стана независима. На следващите местни избори през 2011 г. Дани Каназирева спечели втори мандат като лидер на „Съюз за Пловдив“. Оттогава, като представител на опозицията, е сред най-ярките критици на управляващото мнозинство и свои бивши съратници от ГЕРБ. Близките отношения на Каназирева с Меглена Кунева станаха публични по време на президентската кампания преди близо две години, а след структурирането на партия „Движение България на гражданите“ Каназирева беше определена за нейн областен координатор. Ръководството на „Съюз за Пловдив“ пък беше поверено на ген. Кюмюрджиев. Преди няколко месеца Каназирева обяви, че няма да участва в предизборната надпрева и няма да се кандидатира за депутат, а ще продължи да защитава интересите на пловдивчани като общински съветник в местния парламент. Днес тя е разочарована, че в кандидат депутатските листи не са включени пловдивчани, които трябва да изразяват и защитават местните интереси.

“Хора, които са разчитали, че ще бъдат на първо място и веднага ще влязат в парламента, са разочаровани. Смятам, че това е много добър процес, защото е изпитание.  “Движение България на гражданите” е дългосрочен проект" - така коментираха от офиса на Меглена Кунева информациите за напускане на областни координатори в Сливен и Пловдив.



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. demograph - Подставеното лице Каназирева
02.04.2013 15:31
Ако се види коя точно е тя, всичко става ясно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13044011
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930