Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2013 22:19 - Пеевски излиза от ръководствата на медийните съюзи
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1604 Коментари: 0 Гласове:
0



Депутатът от ДПС Делян Пеевски е подал заявления за излизане от ръководствата на Съюза на вестникарите и разпространителите на печатни издания и от Българския медиен съюз. Това става ясно от публикуваните на страницата на парламента декларации за конфликт на интереси, сред които не фигурира единствено тази на лидера на БСП Сергей Станишев. Народните представители масово посочват изплащаните ипотечни и потребителски заеми, както и кредитните карти, с които разполагат, пише Дневник.
Пеевски, който след избора му за шеф на ДАНС и освобождаването му впоследствие не е идвал в парламента, е отбелязал в декларацията си, че е подал заявление за напускане като председател на Съюза на вестникарите и разпространителите на печатни издания и като член на управителния съвет на Българския медиен съюз. Посочил е, че все още се чака решение на двете сдружения. Той обаче не е декларирал свързани лица, от които би могъл да възникне частен интерес - графата, в която обикновено политиците посочват роднините си с бизнес.
Председателят на Народното събрание Михаил Миков е посочил, че има средства на доверително управление, които се инвестират в различни ценни книжа. Заместничката му Мая Манолова е председател на кюстендилско сдружение "Център за регионална иновация", членува и в ръководството на училищното настоятелство на местната езикова гимназия "Петър Берон". Манолова изплаща 58 500 евро ипотечен заем и задължение от 7082 лв. по кредитна карта към "Асет банк" АД. Другият зам.-председател на парламента Христо Бисеров (ДПС) е подал "чиста" декларация.
Най-богатият депутат, според декларираните пред Сметната палата над 3 млн. лв. спестявания, Веселин Пенев от ДПС има четири карти на обща стойност 95 хил. лв. и вече е заличен като управител на фирмите си "Агрокемикъл" ЕООД и "Агрокемикъл - ТР" ООД. Той е посочил съпругата си Радосвета Пенева като свързано лице, от чиято дейност може да възникне частен интерес.
Най-богатите представители в средите на левицата Петър Кънев и Георги Мърков са декларирали участието си в собствените си около десетина фирми, както и интересите си в спорта. Мърков е в член на управителния съвет на спортен клуб "Терес Пазарджик", а Кънев - във волейболната федерация, в българската асоциация по плажни спортове, във волейболен клуб ЦСКА, както и в още 13 сдружения.
В областта на спорта се отличават още лидерът на ДПС Лютви Местан, който е споменал Българската федерация по петанка, и Камен Костадинов - член на Българския футболен съюз. Тук е и най-новият депутат от ДПС Александър Методиев, известен като бат`Сали, който е записал футболен клуб "Спартак". Таню Киряков от БСП също участва в ръководството на няколко спортни клуба.
С най-много кредити е Петър Курумбашев от БСП - за 117 000 евро и 116 хил. лв. Той е и солидарен длъжник по 5 заема за общо 1 363 223 евро и 30 000 лв. 118 000 евро кредит изплаща Иван Ибришимов (известен със застъпничеството си за братя Галеви), има още два банкови заема за 62 900 лв., участва в дружество за дентална помощ и е декларирал частен интерес заради подобна дейност на съпругата си. Страхил Ангелов от БСП има 14 000 лева задължения към "Топлофикация", изплаща и заеми за 27 хил. лв. и е посочил, че е собственик на фирма "Монте Карло".
Вицепремиерът в кабинета "Виденов" Румен Гечев - собственост на 25 на сто от капитала на консултантска къща в размер на 12 500 лв. , а психологът Христо Монов и юристът Филип Попов обявяват членство в НПО.
Кредитна карта "Viza Gold" към КТБ е декларирал Митхат Метин от ДПС, без да посочи сумата, декларирал е обаче, че може да възникне частен интерес от дейността на съпругата му. Колегата му Шендоан Халит пък е декларирал единствено кредитна карта Gold Master Card от 5000 евро към "Райфайзенбанк".
Мехмед Атаман е посочил като свързани лица съпругата си, снаха си и шурея си, без обаче да е ясно с какво се занимава той. Хюсеин Хафъзов е написал, че съпругата и родителите му са земеделски производители, а брат му притежава фирми, за чието състояние и дейност не е осведомен.
Любен Татарски от ГЕРБ е декларирал, че е едноличен собственик на бизнес център и участва в мебелна компания. Йоана Кирова, която е съпруга на изпълнителния директор на "Киров" АД Иван Киров, е декларирала потенциален конфликт в рекламния бизнес. Колежките й Десислава Атанасова и Даниела Дариткова са посочили съпрузите си, без обаче да уточнят потенциалния интерес. Цветомир Михов е декларирал интереси във вътрешния и международния транспорт.
Бившият премиер Бойко Борисов не е посочил нито частни интереси, нито кредити в декларацията си. Заместникът му Цветан Цветанов е посочил, че има да изплаща 56 538 евро остатък по банков заем.
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е декларирал само кредитна карта с таван 37 991 лв. Адвокатът му Петър Петров с лимит 25 хил. лв. към "Уникредит Булбанк", обслужва и два кредите към ЦКБ и Пощенска банка за над 100 хил. лв.


Тагове:   Делян Пеевски,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12979795
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031