Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2014 17:55 - Предизборно ще копаем гробове
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 971 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Ден за размисъл ли? Четвърт век мислене се оказа недостатъчен за да уврат дебелите ни балкански глави!

Поредният взрив във фабрика, "обезопасяваща" боеприпаси разтърси България три дни преди поредните парламентарни избори. Кавичките са си на място, макар терминът "утилизация" да означава точно това - процес на обезопасяване, разглобяване и унищожаване на взривни вещества и устройства, създавани да убиват и рушат. Но, както вече многократно ни беше доказано, в този бизнес

 

за безопасност и дума не може да става!

 

Само в трагично прочулата се фабрика в Горни Лом това е третият пореден инцидент. ТРЕТИЯТ! Досега се разминавало само с ранени - е, сега си го получиха с лихвите!
През последните 5 години в това и подобни нему предприятия  се случиха поне още 4 страховити взрива, известните засега жертви са само двамата работници, оказали се на неподходящо място в цеха край с. Лозенец до пътен възел Петолъчката. Неподходящото място беше... работното им! След експлозиите в софийското Челопечене се отървахме само с уплаха и натрошени витрини. В Казанлък също нямаше пострадали.
Е, утре, когато пожарникарите и медиците бъдат допуснати до кратера, останал от цеховете в Горни Лом, най-вероятно ще броим изчезнали... И гробарите в селото ще икономисат усилия, защото близките ще погребват по някоя вещ на скъпите покойници - друго няма да се намери. Дано поне дупките са по-малко на брой.

Ужасно ли звучи? Ами такова е!

 

В събота, вместо да "размисляме" кое по-малко зло да пратим в Парламента, ще гледаме репортажите на основните телевизии от погребенията

 

в злочестото видинско село и ще слушаме нелепите обяснения на някоя държавна институция, че контрольорите им са си свършили работата и са предписали какво в работата на цеха да се промени, че да стане не чак толкова смъртоносно място... 
А истината е проста - мандат след мандат, партия след партия правиха труда в тези фирми все по-опасен! Обществените поръчки, с които се възлага утилизацията на боеприпасите от години са сред най-курупционните в държавата - печелят ги едни и същи фирми, парите са добри, а разходите малки. Идеална възможност да се разкешат дебели пликове нагоре по веригата, а работниците - нека се радват на 300-400 лева месечно. Впрочем, в Горни Лом това вероятно са много добри пари!

И понеже у нас

 

всяко чудо е за три дни, на четвъртия ден, в неделя, пак ще идем до урните и ще гласуваме не "за", а "против"

 

онези, които не харесваме, разочаровали са ни, презираме ги... Ще ги наказваме уж с вота си, а те ще потриват ръце, защото вече са нагласили схемата на следващото Народно събрание и по етажите на държавната администрация. Там промяна не се предвижда - където е текло, пак ще тече. Където са се раздавали пликове, пак ще се раздават. Е, може някоя бурмичка от поточната линия да бъде сменена, толкоз!

Иначе, денят за размисъл вероятно ще е и ден на траур. И голямо мислене ще падне, траурно и протяжно. Но дали ще ни уврат главите? Надали - четвърт век не стигна, та още един ден ли...




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. tikoev - И пак ще възседнат траура и проте...
02.10.2014 18:14
И пак ще възседнат траура и протестите както винаги. А кои са те? Същите тези крадливи, мързеливи и престъпни хорица които се самоокичват с гордост с титлата "мафия". А всъщност са си най-обикновени айдуци, криещи се зад някой пън. А пъновете ли кои са? Ние, мършата която е готова пак да гласува за изедниците си.
цитирай
2. silviia - ...
02.10.2014 23:49
Не знам дали мина и ден време между гласуването на отпускане на нови пари за Здравната каса и този взрив. Трансплантации правим, стволови клетки замразяваме и оплождаме ,,ин витро,,...Ако не беше толкова страшно, щеше да е безкрайно смешно.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20121856
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031