Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2016 09:38 - Ретроградният Меркурий отлага съставянето на правителство?
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1418 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От вчера, 19 декември, планетата Меркурий обърна посоката на движение и стана ретроградна. Така ще бъде до 8 януари 2017 г. Астролозите съветват през периода, в който Меркурий е ретрограден, да не се започва нищо ново и важно, защото резултатът може да ни изненада, т.е. няма е да е този, който сме очаквали.

Ретроградността на Меркурий е закономерен процес, който се случва през 3 месеца, пише астроложката Михайлина Никлева-Мишел. Гледайте да не започвате нови начинания в този период, избягвайте да подписвате договори, да правите големи търговски сделки или да закупувате скъпи вещи, включително автомобили и друга тежника. Опитът показва, че по време на ретрограден Меркурий тези дейности не са удачни и трайни.

В периодите на ретрограден  Меркурий настъпва период на засилено въображение,  това са добри дни за творческите и аналитични натури. Съществува медна гравюра от 1563 г., която изобразява рядко срещата фигура на женския Меркурий, с голи гърди, носеща кадуцей (жезъл) в дясната си ръка. Тя е обкръжена от наричаните в астрологическите кръгове „деца на планетата“ – скулптор, художник, звездоброец, учител и архитект. Както  и от изображения на седемте свободни изкуства – аритметика, астрология, диалектика, геометрия, граматика, музика и реторика.

Съществува и дърворезба от 16 век, която изобразява Меркурий и занаятчиите (той е закрилникът на занаятите), където са изобразени символично „децата“ на планетата и на бога Меркурий, застанали на работните си маси, напълно погълнати от писане, рисуване и композиране.

С една дума в този период нараства жаждата за знания и е чудесно време за творчество, художествени занаяти и  творчески подход към всички сфери и професии. От всички богове и богини Меркурий (Хермес) е най-любознателен. Препъвайки се в най-обикновена костенурка, той задава въпроса: „Какво е това?“, преобразявайки корубата й на лира.

В тези дни темпото се забавя, което дава възможност да се вслушаме в тишината, да се отдадем на фантазията. В такива моменти вдъхновението се завръща, прозренията са навременни и точни.

Тогава изплуват спомени от миналото, спокойно се правят изводи, мъдро се подхожда към напрегнати ситуации. Точно сега се появява онзи момент, когато човек може да изследва съзнанието и подсъзнанието си.

Това е чудесен период за задълбочена работа, особено ако от дълго време е стояла недовършена и все не сте намирали сили да се завърнете към нея.  Сега се появява търпение и методичност, които при директен Меркурий е много трудно да привлечем. Ретроградният Меркурий ни кара да изследваме, анализираме и съпреживяваме. Това идва от символиката взаимствана от митологията, където Меркурий слиза в подземното царство и се явява като свързващото звено между „горната“ и „долната“ земя. В случая точно това е връзката и препратката между съзнанието и подсъзнанието. Точно в тези моменти човек често възкликва „Еврика!“ и намира разрешението на стари конфликти и вътрешни противоречия.

image

През 2016 г. Меркурий е ретрограден четири пъти:
5 - 25 януари като започва във Водолей и приключва в Козирог
28 април - 22 май в Телец
30 август - 21 септември в Дева
19 декември 2016 г. - 8 януари 2017 г. като започва в Козирог и завършва в Стрелец

И трите знака - Телец, Дева и Козирог - са земни, Водолей е въздушен, а Стрелец - огнен. Ретроградният Меркурий в земните знаци носи промяна във физичен аспект - оказва пряко влияние върху здравето, финансовото положение и професионалната среда по време на тези периоди.

Ако ретроградният Меркурий е в знак, който съвпада с вашата зодия, знайте, че проблемите за вас са по-големи, отколкото при останалите хора.

Когато Меркурий е ретрогарден не бива да се правят никакви важни неща. Нищо няма да бъде успешно в такъв период, а ще бъде трудоемко или дори невъзможно за изпълнение. В ретрограден период е трудно да се получат решения от другите. Дори да е направено решение, то ще подлежи на промяна или ще се осъществи след изтичане на ретроградния период.

Тези фази също се считат за неподходящ момент за стартиране на нови начинания, дори ако те не са свързани със сферата на комуникациите. При ретрограден Меркурий не бива да се сключват договори и споразумения, дори да са прости устни уговорки, защото никой не може да предскаже накъде точно ще се завъртят нещата.

При ретрограден Меркурий не се препоръчват никакви планирани хирургични операции, особено пластични, защото може да се стигне до повторна операция и ревизия. Това не важи за внизапни, животоспасяващи операции.

В дните с ретрограден Меркурий не трябва да се предприема нищо важно, свързано с комуникациите, като напр. да се стартира ново издание или сайт, да се започва рекламна кампания, да се издава литературен или научен труд.

Ако започнете нова работа в период на ретрограден Меркурий, то няма да е на позицията, за която сте си мислели, когато сте я приели. Ако сте мениджър, ще имате проблем с избора на подходящия кандидат за съответната работа, така че, ако можете, в този период не наемайте никого. Ако си купите къща пък, могат да се появят по-късно проблеми, които са били напълно неочаквани.

Тъй като Меркурий управлява пощата и пренасянето на информация, бъдете особено внимателни при изпращане на важни документи. Ако изпращате факсове, не забравяйте да се обадите на хората в другия край, за да знаят за вашите документи, които чакат за тях. В противен случай, те може никога да не ги видят. Ако работите в офис и има за принтиране или фотокопиране важен документ, не забравяйте да извлечете оригинала и да не го забравите там. Бъдете внимателни, когато изпащате имейл до кого го пращате.

При обслужване на клиент могат да възникнат недоразумения в изобилие - независимо дали обслужване негов цял проект или просто предвижвате негова пратка ил му продавате нещо.

При работа с компютър имайте предвид да правите бекъп на файлове и документи, защото в период на ретрограден Меркурий компютърните системи често се сриват или развалят. Ако трябва да инсталирате нов софтуер, изчакайте да отмине ретроградният Меркурий.

Меркурий управлява също и търговията, а когато е ретрограден променя правилата. Затова в този период не купувайте, нито продавайте нищо, че ще се объркат нещата. Напр. ако поръчате нещо, може да се окаже изведнъж изчерпано. Ако пък закупите нещо скъпо, като в автомобил, техника или бижута, по-късно може да съжалявате за покупката си. Ако купувате или продавате къща, се очакват да възникнат проблеми, грешки, забавяния и неуспехи. Единствената успешна покупка на нещо ново и скъпо по време на ретрограден Меркурий е тази, ако връщате за подмяна нещо старо.

Ако пътувате по време на ретрограден Меркурий и шофирате на дълго растояние, уверете се, че картата на GPS-а е актуална и че въобще той работи. По принцип напревете и преглед на автомобила си. Ако пътувате с масов транспорт, имайте предвид че са възможни закъснения извън разписанията. Пригответе си книга за четене, защото може много дълго да чакате. Обръщайте внимание дали багажът ви е правилно маркиран, за да не се изгуби или напр. изпрати на друг полет. Ако пък предприемете бизнес пътуване, то ще бъде успешно, само ако се срещате с бивш клиент или стар партньор, с когото възобновявате отношения. Ако пътуването е за удоволствие и за никъде не бързате, може да бъде идеално, особено ако посетите място, на което отдавна не сте били, защото се връщате на място, което ви е било приятно, напр. в детството.

В дните с ретрограден Меркурий често се забравят или губят неща, затова бъдете бдителни.

В романтичен аспект, при ретрограден Меркурий двойките са склонни да си създават недоразумения, които от своя страна може да предизвикат грешки от ефекта на доминото. Опитайте се да не бързате с изводите и да се стремите към повече яснота, когато приказвате.

Когато Меркурий е ретрограден в земен знак, това е почти през всеки такъв период през 2016 г., трябва да намираме практични решения на проблемите. Парите често играят важна роля - както за създаването на проблема, така и за неговото решаване.

Когато Меркурий е ретрограден във въздушен знак - като Водолей в началото на 2016 г., трябва да се проведат много разговори или дискусии за разрешаването на проблемите. Ще има нужда да се говори с много хора и да се анализират отговорите им. Въздушните знаци са много аналитични и модерни, затова може да чуете решение, което да ви звучи толкова новаторско, че дори да не знаете, че е възможно. Използвайте отговора, който е най-добър за вас и се уверете, че действате обективно, а не емоционално.

Когато Меркурий е ретрограден в огнен знак - като Стрелец в началото на 2017 г., трябва да прилагаме напълно нови и иновативни решения на проблема, който се появява. Огнените знаци се характеризират със смелост и новаторство, така че не се притеснявайте да приложите необичайно решение. Огнените знаци също обмислят нещата в по-широк аспект, затова също трябва да мислите така, когато разрешавате проблемите.

Въпреки позитивните страни на ретроградния Меркурий, предупрежденията остават ясни: не започвайте нищо ново, важно и сложно и в този период! Българските политици обаче отново не се съобразиха с предупрежденията на астролозите и отново подеха важни действия точно в забранения период.

Между другото, май съставянето на правителство с мандата на РБ в настоящото 43-то НС ще се отложи, но не заради ретроградния Меркурий. Не само ще се изчака да мине 8 януари 2017 г. Чуват се гласове с настояване да се дочака 21 яуари, когато новоизбраният президент Румен Радев положи клетва, да се върне мандата и да се състави ново служебно правителство за подготовка на предсрочни парламентарни избори.

Не че е лошо да има избори, то е почти все едно си организираш весел купон. Е, доста по-скъпичко излиза - има-няма 40 милиона лева. Но България е богата държава, що да не се изтръска брашнения чувал още малко?!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040326
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930