Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2018 11:17 - Приятел на Кольо Карамфилов фалшифицирал негови картини?
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1609 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Приятел на покойния художник Кольо Карамфилов фалшифицирал картините му и ги продал като негови. За скандалния случай алармира синът на твореца Росен Карамфилов. 

image
Росен Карамфилов
 

Според Росен, репликите са направени от Владимир Шишков, който ги е продал като оригинали на Юлия Константинова. Карамфилов младши се свързал с колеги и приятели на баща си, които потвърдили, че четирите картини са фалшификати.

image

image

image

image


"Кольо Карамфилов е един от най-големите български художници. Не е достатъчно само да го подпишеш, за да се превърнеш в него." - пише синът в обръщение до Владимир Шишков.

Ето пълния текст на публикацията на Росен Карамфилов в социалната мрежа:

image

Внимание! Трябва да споделя нещо важно. Нещо, което от няколко дни ми е заседнало като буца в гърлото. Нещо, което отказвах да повярвам. Нещо, което е извън пределите на морала и на липсата на такъв. Тези четири картини са фалшификати на баща ми, Кольо Карамфилов. Живописи. Платна. Погледнете ги, дами и господа. Просто ги погледнете. Това не е Кольо. Искам да обърна внимание, че още десет човека, художници потвърдиха. Ще попитате кой извърши престъплението. Веднага ви казвам името на човека, продал и на всичкото отгоре най-вероятно нарисувал тия отвратителни реплики. ВЛАДИМИР РАДУЛОВ ШИШКОВ. Приятел. Човек сядал на една маса с баща ми. Сега ме е блокирал и сигурно няма да види тоя пост, но дано племенниците му, с които впрочем съм близък, му предадат. Чудя се как спи. Чудя се как не го е срам от самия него. Но той е такъв. Всички това ми казват. Аз обаче, като единствен наследник на Кольо Карамфилов, няма да оставя нещата така. Владо направи огромна грешка и ще си плати скъпо за нея. Познавам жената на която са продадени картините. Юлия Константинова. Имам и доказателства за случилото се. И вие помогнете, с каквото можете. За да спре тая гавра. Кольо Карамфилов е един от най-големите български художници. Не е достатъчно само да го подпишеш, за да се превърнеш в него. Защо не помисли за това по-рано, скъпи Владо?! Вече е твърде късно. Сега светът ще ти стане тесен. Обещавам.

image

Кольо Карамфилов

Кольо Карамфилов (7.12.1963 г. - 12.01.2014 г.) е сред най-успешните български художници. Завършил е Националната гимназия за сценични и екранни изкуства през 1982 г. Още съвсем млад той печели няколко награди и е приет в СБХ, без да му се налага да следва в Художествената академия. Основател е на две от най-авангардните групи у нас – „Ръб” и „Диско 95”.

Карамфилов беше един от най-силните наши художници, но и катализатор за средите на изкуството, ключова фигура в артистичната бохема на страната, отбелязва "Площад Славейков". Кольо беше цяла вселена, невъзможно бе да се отдели художника от човека от артиста и музиканта Кольо Карамфилов. „Свиреше на китара, пееше по неподражаем начин и нямаше по-добър разказвач на вицове от него“, казват близките му. Приятелят му – поетът Елин Рахнев, го сравнява с Пабло Пикасо.

Припомням, че малко след смъртта му, от ателието му в Садово са откраднати всичките му картини, както и металните плочи, приготвени за отпечатъци на графиките му. Кражбата така и не бе разкрита.
 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040914
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930