Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2014 08:48 - Герберастки далавери
Автор: arih Категория: Политика   
Прочетен: 3140 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В злоупотреби за милиони левове в ТЕЦ "Марица Изток II" са замесени депутатът от ГЕРБ Иван Колев и баща му Дечко Колев.Измамите са на стойност близо 20 милиона лева.Нередностите са били осъществявани чрез пропуск в законодателството с т.нар. неперсонифицираните дружества по търговския закон.Името на Иван Колев се свързва най-вече с вдигането на петзвездния хотел “Стара Загора” и модерната болница “Св. Иван Рилски”.Баща му Дечко Колев е собственик на холдинг от компании, които се занимават с най-различен бизнес от машиностроене до здравеопазване. Самият Иван Колев е мажоритарен депутат от ГЕРБ, член на комисията по бюджет и финанси в НС. До влизането си в парламента беше член на съвета на директорите на “Енергоремонт - Гълъбово” АД, “Металик” АД и “Чугунолеене - Първомай”, управител на “Комерсиал” ЕООД, “Ида Метан” ЕООД, “Ида Транс” ЕООД. Все структури от холдинга, ръководен от баща му.

В нотариалната кантора в Монтана на депутата от ГЕРБ Искра Фидосова е съставено фалшиво пълномощно за продажба на апетитен имот, собственост на Васил Златев, баща на шефа на "ЛУКойл-България" Валентин


Шефът на парламентарната комисия по еврофондовете Светлин Танчев (ГЕРБ) се оказа замесен в скандала около лобистката поправка в закона за наркотиците.Участие в най-голямата сделка със замяна на гори през 2009 г. има депутатът от ГЕРБ Емил Димитров. В нея става дума за 917 декара гори, които се намират между Етрополе и село Черни Вит и са разменени за земи в района на Тетевен, Ловеч и околността. „Димитров тогава не е бил депутат и тази замяна не е най-голямата, те са 47, има много по-големи”, заяви премиерът Бойко Борисов в защита на народния представител от неговата партия.


Зам.-министърът на земеделието Светлана Боянова, която подписа скандалната сделка за дюните край Несебър, е била проверявана от Главния инспекторат на МС по сигнал за нарушения в МЗХ, свързани с евросредства, съобщи БГНЕС. От ведомството заявиха, че не са открити нарушения.

 

Депутатът от ГЕРБ Вяра Петрова е замесена в грандиозен скандал с източване на еврофондове. съпругът на Петрова – Димитър Петров, има договори с бюра по труда в област Бургас, по които обучава безработни срещу европейско финансиране.В същото време неговата фирма – „Шанс за работа”, няма лиценз за извършването на тази дейност, показа проверка на OFFNews. Отделно от това лъсна още, че фирма, близка до Вяра Петрова, е получила ваучери по програма „Адаптивност” за обучението на персонала на курортен комплекс „Елените”. Въпреки че програма „Адаптивност” е била замразена, шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова дава специално разрешение да се проведе обучение по програмата на служителите на к.к. „Елените”.

 

Народният представител и областен лидер на ГЕРБ в Добрич Румен Иванов, областният управител Желязко Желязков и общинските съветници от ГЕРБ Иван Иванов и Живко Мартинов са оформили корупционно каре, което действа под шапката и патронажа на известната къртица Тошко Тодоров /в момента зам.-изпълнителен директор на НАП/.Тези четирима активисти на ГЕРБ са започнали да притискат арендатори. Заплашват ги, че няма да получат субсидии , ако не се отчитат по съответния начин. На 15 фирми са изпратени проверяващи от НАП. Този натиск е оказван, за да бъдат принудени тези 15 бизнесмени да влязат в схемите на това корупционно каре

 

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов е замесен в афера с източване на 800 000 лв. от хазната с ДДС измами.Става дума за фиктивен износ на зърно по море. Злоупотребите са установени след данъчна ревизия на фирмите на Аврамов, извършена от териториалните структури на НАП – Велико ТърновГрупата на ГЕРБ в Общинския съвет ощетявала с милиони Русе чрез общината. В гласуването на заменката били замесени и депутатите от ГЕРБ Светлана Ангелова, Десислава Атанасова и Даниела Миткова като тогавашни общински съветници.През 2009 г. Общинският съвет гласува общината да обезщети близкия до ГЕРБ Красимир Даков за парцела му от 267 кв. м срещу неговия хотел “Космополитън” с 480 кв. м общинска собственост. Според него оценката на имота е стара и законовият 6-месечен срок е изтекъл. Тя е направена при цени на недвижимите имоти с 20-30% по-високи от сегашните. Общинската комисия за конфликт на интереси и административният съд обаче не откриха нарушение.

 

Депутат от ГЕРБ е забъркан в схеми за точене на ДДС за над 3,6 млн. лева.Евгени Стоев е в парламента от листата на ГЕРБ – Велико Търново, района, от който бе мажоритарен кандидат вицепремиерът Цветан Цветанов.

 

 Далавери за 200 000 лв. са оставили бежанския лагер в Харманли без електричество и течаща вода. На 10 декември 2012 г. бил сключен договор между Областната администрация в Хасково, представлявана от тогавашния областен управител и настоящ депутат от ГЕРБ Ирена Узунова и възложителя. Дейностите по него били свързани с възстановяване на елзахранване и ВиК, почистване на района, определен за разполагане на палатките, извозване на изсечената растителност,текущ ремонт на сградите на щаба извозване на строителните отпадъци, изграждане на вътрешна ограда, подравняване на терен на стадиона.Нищо от това обаче не било свършено. Още преди развихрянето на бежанската криза медии сезираха, че теренът в Харманли изглежда в окаяно състояние, а не като място, което е глътнало 200 хиляди лева.

 

Цветан Цветанов, че покровителства кумеца си Тодор Бояджиев в ДДС измамите.шефът на данъчните Красимир Стефанов, който укри истината за парите, с които Цветанов си е купил 6-те апартамента.

„Стефанов не е случайно сложен на избираемо място в Хасково. Той, като директор на НАП, е помагал на фирмите на Тодор Бояджиев да избягват плащането на данъци...комбината Красимир Стефанов – Тодор Бояджиев с чадъра от Цветанов е ощетила хазната с няколко милиона и истината за това ще излезе след изборите.

Най-често използваната схема на Бояджиев била да представя в данъчното фалшиви фактури, че е купувал строителни материали, и да иска 20 процента ДДС от държавата по сделките менте.Тодор Бояджиев е „сключвал” сделки с фирми фантоми..Представянето на фалшиви фактури по сделки с фирми фантоми не било единственият метод за кражби от бюджета. С помощта на Цветанов кумецът му спечелил обществени поръчки за десетки милиони, по които не били извършвани всички дейности и се пестели огромни пари.

 

 ГЕРБ в далавера като сега тя е свързана с тръбите от газопровода Силистра - Добрич.фирми от Силистра са извадили неправомерно над 40 км от тръбопровода (12 000 тона тръби). МРРБ и ВиК Добрич вадят тръбите и ги режат на скрап.шеф на ВиК Добрич Радослав Русев пише до Лиляна Павлова, вследствие на което се разрешава тръбите да бъдат бракувани, въпреки установената им годност, и да се продадат през Софийската стокова борса.

 

 Петър Драшков, брат на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков, се измъква сух от далаверата с фалшивия подпис на Бойко Борисов,Петър Драшков беше арестуван през ноември 2008 г., защото искал да продаде общински имот с фалшиви документи и да прибере парите. Под натиска на влиятелни лица в ГЕРБ той бил изкаран от прокуратурата жертва на измама вместо организатор на група за престъпно присвояване на имоти.той е продал общински имот в квартал „Стрелбище“ за 5 млн. евро на друго лице, а имотът не е бил негов.По това време кмет на София е Бойко Борисов и в документите по сделката фигурира и неговият подпис.Сделката за продажбата на общинския имот от 14 дка е изповядана при скандалния нотариус Емануил Каракашев, който е набъркан и в други далавери.Магистрати разказват, че лично Иван Драшков, който после се върна в ДАНС, е наблюдавал делото срещу брат си изкъсо.Вдън земя е потънала и Ивелина Трифонова, която му е предложила да закупи апетитния имот с фалшивия подпис на Бойко Борисов. Тя е арестувана няколко дни след Драшков. Още тогава жената е заявила, че се страхува от Петър Драшков заради връзките му с високопоставени политици. Установено е, че Драшков й е дал един милион кеш в сладкарница, а след като придобил имота в „Стрелбище“ с фирмата си „Сида“, той го е ипотекирал в банка.След разсъхването на далаверата и замитането на следите на фалшивия подпис на Бойко Борисов фирмата на Драшков е придобита не от кого да е, а от скандалния депутат от ГЕРБ Емил Димитров - Емо Фаса, близък до бившия премиер.Той я купува чрез дружеството си „Симеон-2“, което пък после прехвърля на майка си Елеонора.

 

С договори за милиони левове се е облажил депутат от партията на Бойко Борисов. Те са били сключени по времето от името на фирма „Макрон ООД, показва справка в Регистъра на обществените поръчки.допреди две години собственик на една трета от дяловете в нея е бил депутатът от ГЕРБ Валентин Николов. След това заради изискването на закона Николов е принуден да продаде акциите си на човек от Габрово.обществена поръчка, обявена от Столичната община през февруари 2011 г. Тя е за доставка на хранителни продукти за детските градини в район „Студентски“. Независимо че прогнозната й стойност е цели 477 083 лв. без ДДС, интерес от други фирми липсва. Документи подава единствено „Макрон“. Офертата й е за абсолютно същата сума. Липсата на други кандидати не пречи на 28 април 2011 г. договорът с „Макрон“ да бъде сключен.

Година по-рано схемата се повтаря. „Макрон“ отново е единственият кандидат да доставя храни за детските градини в район „Студентски“. При липсата на конкуренция, която да свали цените, логично офертата на фирмата съвпада с прогнозната стойност 468 хил. лв. без ДДС.В края на 2010 г. депутатската фирма е избрана за доставчик на| хранителни стоки за градините в столичния район Панчарево. Тук освен „Макрон“ се появяват още двама кандидати. Появилата се конкуренция не пречи депутатската фирма да спечели с оферта съвпадаща напълно с прогнозната стойност от 350 000 лв. без ДДС.През последните пет години фирма „Макрон“ е спечелила още няколко апетитни поръчки на Сто- J личната община на обща стойност над 4 милиона лева. Част от тях отново са без каквато и да било конкуренция. Всички те са подписани по времето, когато столицата е управлявана от партия ГЕРБ.Сред тях е и договор за доставка на храни и хигиенни материали за детските градини в район „Младост“ от 2008 г. По това време координатор на ГЕРБ за същия район е един от тогавашните собственици на „Макрон“ и настоящ депутат -Валентин Николов.

 

 Фирма, доскоро притежавана от депутата на ГЕРБ в 41-ото Народно събрание Доброслав Димитров, е спечелила обществена поръчка за 4 734 876.62 лева.Поръчката е на град Чипровци, област Монтана (където водач на листа от ГЕРБ е Искра Фидосова), управляван от кмета на ГЕРБ Анатоли Първанов. Тя е за реконструкция и модернизация на спортен комплекс - стадион, съблекалня и басейн в Чипровци.Победителят - "Северозапад Билд", е избран на 19 септември 2012 г. и обявен на 29 септември 2012 г. По това време Димитров е депутат на ГЕРБ, но официално вече не се води съсобственик на една от двете фирми, притежаващи "Северозапад Билд".Въпросната фирма на депутата е "Америкор". (Другият собственик на "Северозапад" е "Водстрой 98", свързвана с КТБ и банкера Цветан Василев.) По това време тази фирма, която е собственик на 9 дружества, управляващи милиони левове, вече не е официално негова собственост - той я прехвърля безвъзмездно през 2010 г.Преди прехвърлянето другите 50% от "Америкор" са собственост на Илиян Дилянов Илиев. Информацията, която имаме, е че въпреки различната фамилия, той е брат на Доброслав Дилянов Димитров, но към този момент не можем да потвърдим или отхвърлим това твърдение. Доброслав Димитров не отговаря на многобройните ни позвънявания към мобилния му телефон.Името на Илиян Илиев нашумя заради слуха, свързващ го с Искра Фидосова, която е водач на листата на ГЕРБ в същата област - Монтана.

 

 Кметът на Варна, излъчен от ГЕРБ, Иван Портних  далдиса в поредния шокиращ скандал, след като по негово предложение фирмата „МЕТАН ГРУП“ ООД получи за срок от още 5 години недвижим имот – частна общинска собственост в ж.к. „Владислав Варненчик”, местност „Планова”, състоящ се от временен обект с обща застроена площ 275 кв.м. и свободна площ 1 225 кв.м. Фактически съсобственик на дружеството е тъстът на Портних – Красимир Маринов, а юридически – Борис Николов Касабов – първи  братовчед на тъщата на кмета. В скандален безспорен конфликт на интереси, кметът Портних извършва грубо нарушение като използва Общинския съвет, в който мнозинството е на ГЕРБ, за да отдаде имота под наем на роднините си без търг или конкурс. Това става със съдействието на шефката на постоянната комисия „Собственост и стопанство“ Валентина Софрониева, която пробутва в дневния ред на 26-ото заседание на Общинския съвет, проведено на 13 и 14 декември 2013 г., предложението на кмета за въпросния имот, където се намира метан-станцията на тъста му.

 

 Водачът на ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова, в качеството и на  бивш регионален министър. Далаверата е свързана с продажба на земята под изгорялата Фрегата на плажа в Бургас...На 22 октомври собственикът на земята на бургаския плаж внася предложение до областния управител на Бургас Константин Гребенаров, с което иска да купи имота. Имотът обаче е публична държавна собственост и за да бъде обект на сделка, трябва да се деактува в частна държавна собственост.На следващия ден, въпреки че трябват поне десет дни, за да бъдат подготвени всички документи, областният управител от ГЕРБ изпраща становище до МРРБ за преобразуването на терена с мотива, че собственикът иска да купи терена. МРРБ поисква мотивирано становище, което е изпратено на 19 ноември.„Тук започва една поредица от престъпления на Лиляна Павлова. На 25 октомври тя изпраща за съгласуване това предложение до всички министерства с доклад и проект за решение на МС за обявяване на имота за частна държавна собственост. В нарушение на устройствения правилник дава срок от три дни за съгласуване, като най-малкият разписан такъв е 10 дни. Толкова бързаме да откраднем имота, че даваме срок, в който министерствата дори нямат физическо време да огледат всичко необходимо, за да дадат становище. Някои ще кажат, че това е административно нарушение. Не. Прави се с цел министерствата да нямат време да реагират.

 

 МИНИСТРИ ОТ ГЕРБ УРЕДИЛИ ЯЗОВИР ЗА ПРЕЗИДЕНТА НА БОЙКОВИТЕ ТИГРИ.През 2010 г. неговата фирма „Бесер – 1970“ ЕООД сключва 6-годишен договор с държавната фирма „Напоителни системи“ към Министерство на земеделието. Според контракта, Бейката ще използва водохранилището за напояванена околните селскостопански площи. Земеделски министър по това време е Мирослав Найденов.

Два дни преди края на 2012 г. „Бесер – 1970“ ЕООД сключва втори договор, този път с Басейнова дирекция – Пловдив, която е към Министерство на околната среда и водите, управлявано тогава от Нона Караджова. Срокът на контракта е до 3 април 2022 г. и е с предмет на дейност „риборазвъждане и свързаните с това дейности“.

„При отдаването на концесията, фирмата е представила договора си с „Напоителни системи“ до 2016 г.“, обясни говорителката на „Басейнова дирекция“ – Пловдив Лиляна Барганова.

На 16 октомври е направена проверка на язовир „Сушица“, която констатира, че съгласно условията на издаденото разрешително, в „Басейнова дирекция“ не е представен протокол от анализ на водата. „Бесер -1970“ се задължава да представи данните до 16 ноември, както и да изготви нов план за собствен мониторинг на водоема.

Седалището на едноличното дружество „Бесер – 1970“ е в апартамент в блок 231 в столичния квартал „Младост“, показа проверка в Търговския регистър.

 Сергей Ангелов Ташков потвърди, че е собственик на фирмата - концесионер „Сушица“. „По принцип язовира е на „Напоителни системи“. Развъждаме риба“, обясни президентът на „Бистришките тигри“. Той обясни, че продава рибата. Бейката не пожела да отговори на въпроса какъв наем плаща за използването на държавния имот.

 

 Евродепутатът от ГЕРБ Преслав Борисов е замесен в колосална афера със земеделски земи. Т.нар. политик от управляващата партия и родният му брат Мартин са обработвали хиляди декари ниви, чрез своите фирми, въпреки че същите тези ниви са били арендирани от други бизнесмени.Братя Борисови започват да вършат безобразия още в края на 2008 г. Тогава Преслав Борисов самоволно обработва земеделски земи, с които фирма "Стил Трейд" ЕООД има надлежно сключени договори.


 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stuber - няма съмнение
06.01.2014 09:25
ама никакво, че това е поръчкова работа. най-лоши от лошите са от герб, а най-добри от добрите са от бсп-дпс-атака.
ура, другари!!!!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: arih
Категория: Политика
Прочетен: 185754
Постинги: 68
Коментари: 38
Гласове: 66
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930