Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2015 21:23 - Плащаме и част от почивката на НСО - Служителите ще получават двойни заплати
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 888 Коментари: 0 Гласове:
1



Плащаме и част от почивката на НСО - Служителите ще получават двойни заплати За тези привилегии,ще заплатят с душите си! С българските си души!Ще ги отродят,дебългаризират под предлог,деполитизация и ще бъдат безчувствени роботи,които са готвени да бъдат хвърлени против собствения им народ! Скръбно,цинично и садистично,но това е цената на привилегиите!! Н.М.
 
 
 

Плащаме част от почивката на офицерите от НСО според разпоредбите на предстоящия за приемане Закон за службата, съобщава „168 часа”. Служителите се сдобиват с нови привилегии с текстове, които вече минаха на второ четене в комисията за контрол над спецслужбите. А при обсъждането им текст по текст в пленарната зала депутатите от БСП напуснаха заседанието, защото искаха НСО вече да не бъде военизирана.

Данъкоплатците ще плащат транспортните разходи на служителите на НСО и членовете на техните семейства от и до морето в България.

В текстовете не се споменава, че почивката е веднъж годишно, което значи, че колкото пъти се разходят из страната, пътят им ще се поеме от държавния бюджет. Офицерите може да се разходят със съпругите и децата си из цялото Черноморие и из цялата страна. А отпуските им са 30 дена основна и 10 допълнителни.

"На офицерите и сержантите от Националната служба за охрана се изплаща сума за пътни разходи за отиване и връщане от платен годишен отпуск на територията на страната – за офицерите и сержантите и за членовете на семействата им", пише в готовите за влизане в зала текстове от Закона за НСО. Освен това ще им се плащат пари за облекло, което се е случвало и досега.

Те ще получават двойни заплати - редовната, полагаща се според единния класификатор на длъжностите, умножена по 2,2 за офицери и по 1,75 за сержанти. Освен това ще вземат до 40% отгоре за продължителна служба плюс бонус за специфични условия на труд, за работа при вредни за здравето условия, за високи резултати и за други случаи.

Освен това имат право и на пари за храна. Някои имат бонуси - безплатна униформа, която се определя от началника.

Държавата им плаща здравните осигуровки. Интересното е, че според новите разпоредби службата трябва да документира, заснеме и озвучи мероприятие, в което участва охраняваният субект. Този текст е влязъл според депутати след атентата срещу Ахмед Доган на националната конференция на ДПС през 2013 г.

"НСО извършва документиране, фотографиране и озвучаване, звукозапис и видеозаснемане по време на мероприятие с участие на охраняваното лице", пише в закона.

"За осъществяване на дейността по охрана офицерите и сержантите от Националната служба за охрана могат да изграждат и използват технически средства или системи, включително за наблюдение и заснемане", гласят текстовете.

Заснетите материали се планира да се използват за изясняване на обстоятелства, свързани с посегателство срещу охранявано лице или охраняем обект, установяване на извършвано неправомерно наблюдение на охраняваното лице или охраняемия обект и за целите на професионалната подготовка в службата.

"Не може да снимаш в такава ситуация. Ако тръгнеш с камерата, няма как да си свършиш другата работа. Може би или ще има отделен човек, или ще монтират камери на колите. Или ще има минизаписвачки у всеки колега", коментират гардове от НСО.

И досега е имало желание да се монтират джипиеси на автомобилите, но самите политици са се противопоставяли, за да не ги засичат в реално време къде са.

Държавните охранители ще имат и частични полицейски функции, като например да задържат агресивните, които скачат срещу политиците. При това ще трябва да съставят протокол и да напишат всички необходими данни - местопроизшествие, ЕГН, трите имена и адрес на задържания, час и дата, описание на обстоятелствата и свидетели. Досега в тази дейност НСО работеше в сътрудничество с полицията./БЛИЦ





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705515
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031