Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2018 07:08 - Как властта бори контрабандата
Автор: vaquero Категория: Политика   
Прочетен: 10188 Коментари: 24 Гласове:
23

Последна промяна: 22.10.2018 07:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
22.10.2018г.

     Във връзка с разкритите четири броя нелегални фабрики в Дупница, Тутракан, Горна Оряховица и Карнобат за производство на цигари се оказа, че производството на акцизни стоки нерегламентирано не било углавно престъпление. Затова и организаторите на нелегалното производство изобщо не са се притеснявали от евентуална намеса от страна на държавата. Напротив, работили са в сгради на бивши стопанства или заводи, известни на всички, "внасяли" са работна ръка от Армения и Украйна, били са оборудвани с производствена и охранителна техника и са получавали информация от полицията за предстоящи полицейски акции срещу тях. Оказа се, че престъпление е само притежаването и пласирането, но не и производството на нелегални акцизни стоки, затова прокуратурата обвинява организаторите на нелегалните фабрики засега само в данъчни престъпления. Интересното е, че след производството им, преди да ги пласират, производителите са притежавали цигарите без бандерол. Затова главният прокурор на Републиката Сотир Цацаров поиска от депутатите да променят Наказателния кодекс, защото изненадващо "открил", че в момента нелегалното производство на цигари не е криминализирано. На въпрос защо чак сега, след шест години, предлага подобна промяна, главният прокурор заявил : "Ние сме в състояние да даваме експертни идеи, те са налице. Ако има политическа воля, да ги направят. Ако не, продължаваме както досега. Давани са тези идеи, и в неформален вид са давани". Какво значи в неформален вид? Какво го усуква цацарката? Такъв въпрос изисква официално писмо с входящ номер до председателя на парламента. Години наред прокуратурата си е правила оглушки под нечии политически натиск.
Излиза, че народните любимци депутатите не са имали политическа воля да наказват престъпниците. Само че главният прокурор обяви, че всяка година държавата губи близо 500 милиона лева от незаконна продажба на цигари и че голяма част от незаконно произведените цигари се разпространяват на изключително високи цени в чужбина.
И отново излиза, че контрабандата на цигари, за която премиерът Бойко Борисов се хвали през ден, че е сведена до минимум, години наред се е вихрила в промишлени количества.
image




Гласувай:
23


Вълнообразно


1. nedovolen - Кое е контрабанда!?
22.10.2018 08:49
Не обичам да правя сметки. Човек вземе ли да прави такива, винаги е на загуба. Все пак лично. Свивам си цигари. Истински, от тютюн. Костват ми около 20лв месечно. Когато ме домързява да свивам, си купувам 5-6 пакета, та се оформя на 50лв месечно. На другите им казвам купешки - не истински. По пакетче дневно ще ми костват 150лв месечно. Кой прави контрабандата.
Цацарката като си мие ръцете със закона, той не му пречи да направи калкулация на себестойността и обясни къде отива разликата. Може и поименно :)
Кражбата е Божи, грях - престъпление. Голямата кражба - бизнес. Кражбата от цял народ, това е вече политика.
Не ми е свидно 5лв за две бири /там картинката е същата/, но 5лв за пакет цигари ми се свидят...
:)))
цитирай
2. vaquero - До 1. nedovolen
22.10.2018 09:36
"Кражбата е Божи, грях - престъпление. Голямата кражба - бизнес. Кражбата от цял народ, това е вече политика." - твоя ли е мисълта?
цитирай
3. nedovolen - 2
22.10.2018 10:12
Какво значение чия е. От значение е дали ти харесва. Също и, че въпроса ти ми прозвуча като от кабинет на ДС.
:)))
цитирай
4. blackpredator - контрабандата,
22.10.2018 10:42
е много хубаво нещо
сигур половината от истински добавената стойност , която влиза у държавата ;)))
цитирай
5. get - - Малко пред-ИСТОРИЯ ... ?
22.10.2018 12:48
vaquero написа:

Как властта бори контрабандата


1-ят
ИСТОРИЧЕСКИ-ДОКУМЕНТАЛНО установен случай НА МЕЖДУНАРОДНА КОНТРАБАНДА НА НАРКОТИЦИ е от 1936 год. в Царство България!
- От което - поне от тогава ОФИЦИАЛНО Е КОНСТАТИРАНО: България поради географското си положение на ПЪТЕ М/У "Изток-Запад" е удобно ПРЕРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНО ДЕПО за КОНТРАБАНДА НА СТОКИ "ПОПАДАЩИ В РАЗРЕШИТЕЛНИ РЕЖИМИ" или ЗАБРАНЕНИ ЗА УПОТРЕБА такива!
2-ро
По време на I-то правителство на ББ - от юли 2009 - март 2013 год. при което наследиха "тройната коалиция"(?) имаше един пре-интересен СЛУЧАЙ-ИЗКАЗВАНЕ, който за НЕВНИМАТЕЛНИТЕ НАБЛЮДАТЕЛИ НЕ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ?
При идването на власт ББ и ЦвЦв - направиха изявлението(за което после "им дърпаха ушите") че ЗА ПОЛУГОДИЕ БЪЛГАРИЯ ГУБИ ОТ НЕВНЕСЕНИ(съзнателно) МИТНИ СБОРОВЕ сума, от порядъка на ШЕСТ МИЛИАРДА ЛЕВА!

... отново повтарям за "невнимателните анализатори-слушатели"(?) - БЪЛГАРИЯ ГУБИ ОТ НЕВНЕСЕНИ(съзнателно) МИТНИ СБОРОВЕ сума, от порядъка на ДВАНАДЕСЕТ(приблизително) МИЛИАРДА ЛЕВА!

3-то
това свръзвам с пункт I-ви от коментара си:
" МЕЖДУНАРОДНА КОНТРАБАНДА НА НАРКОТИЦИ е от 1936 год ..." и станали ми известни ОЩЕ ОТ ДЕТСТВО НЕЩА - тъй като по силата на обстоятелствата СЪМ РОДЕН НА ВТОРОТО ПО ОБОРОТИ ПРИСТАНИЩЕ НА БЪЛГАРИЯ - Варна!
4-то
Лично с очите си СЪМ ВИЖДАЛ - как се товарят малки(каботажни) предимно турски кораби с АКЦИЗНИ СТОКИ (цигари и алкохол) по време на социализЪма ... които в последствие се внасяха контрабандно в южната ни съседка или страни от източно средиземноморие ... като средствата от тях се разпределяха КАТО СОЛИДАРНА ПОМОЩ за ТУРСКАТА и КЮРДСКА КОМПАРТИИ (и други "освободителни" движения) ... по темата мога да говоря още много в контекста МЕЖДУНАРОДНА ТЪРГОВИЯ С ОРЪЖИЯ ... КАПТАГОН ... но ЗА КРАТКОСТ - Ще направя извода:
Още от ЦАРСКО, после през СОЦИАЛИСТИЧЕСКО а и сега БЪЛГАРИЯ ПОРАДИ ГЕОГРАФСКОТО СИ ПОЛОЖЕНИЕ ИГРАЕ РОЛЯТА НА "гара-преразпределителна" ВСЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО ... "Мафията" СИ Е КУПУВАЛА И КУПУВА - ДЪРЖАВА + ПРАВИТЕЛСТВА!
цитирай
6. alhimik1 - В десетката!!!
22.10.2018 14:04
Лично с очите си СЪМ ВИЖДАЛ - как се товарят малки(каботажни) предимно турски кораби с АКЦИЗНИ СТОКИ (цигари и алкохол) по време на социализЪма ... които в последствие се внасяха контрабандно в южната ни съседка или страни от източно средиземноморие ... като средствата от тях се разпределяха КАТО СОЛИДАРНА ПОМОЩ за ТУРСКАТА и КЮРДСКА КОМПАРТИИ (и други "освободителни" движения) ... по темата мога да говоря още много в контекста МЕЖДУНАРОДНА ТЪРГОВИЯ С ОРЪЖИЯ ... КАПТАГОН ... но ЗА КРАТКОСТ - Ще направя извода:
Още от ЦАРСКО, после през СОЦИАЛИСТИЧЕСКО а и сега БЪЛГАРИЯ ПОРАДИ ГЕОГРАФСКОТО СИ ПОЛОЖЕНИЕ ИГРАЕ РОЛЯТА НА "гара-преразпределителна" ВСЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО ... "Мафията" СИ Е КУПУВАЛА И КУПУВА - ДЪРЖАВА + ПРАВИТЕЛСТВА!
цитирай
цитирай
7. radostinalassa - Властта не се бори с контрабандата
22.10.2018 16:31
Който е на власт усвоява най - много от нея. Е, отделя една част от парите за плащане по време на избори на тъмния сой.
цитирай
8. vaquero - До 3. nedovolen
22.10.2018 17:50
Шегуваш се, ама като криминализират пушенето на контрабандни цигари ще видиш тогава.
цитирай
9. vaquero - До 4. blackpredator
22.10.2018 17:55
За някои е хубаво.
цитирай
10. vaquero - До 5. get
22.10.2018 17:57
И като беше милиционер, защо не взе мерки?
цитирай
11. vaquero - До 6. alhimik1
22.10.2018 17:58
Видял е на баба си праните гащи.
цитирай
12. vaquero - До 7. radostinalassa
22.10.2018 17:58
Не се бори, съдейства й.
цитирай
13. mt46 - !?
22.10.2018 19:19
Това ме изненада: "производството на акцизни стоки нерегламентирано не било углавно престъпление."
цитирай
14. mt46 - И
22.10.2018 19:20
държавата като вдигне цените на цигарите, цените на контрабандните цигари също се увеличават...
цитирай
15. nedovolen - Шегуваш се, ама като криминализ...
22.10.2018 19:44
[quote=vaquero]Шегуваш се, ама като криминализират пушенето на контрабандни цигари ще видиш тогава.

Благодаря, така ме изплаши... Довечера може да сънувам Баба Яга.
Ти погледни какво е написал ЧАВДАР 01 за цигарите. Критикува партията и правителството и не го е страх. Какво да говорим за един контрабанден пушач.
:)))
цитирай
16. get - Видял е на баба си праните гащи. З...
22.10.2018 19:52
vaquero написа:
Видял е на баба си праните гащи.


Защото БЕ СПУСНАТ ЧЕРВЕНИЯ ЧАДЪР - над такива ЗНАКОВИ ФИГУРИ НА ПРЕХОДА ... Но по-добре ЧЕТЕТЕ ПИСАНО НЕ ОТ МЕН - тъй като vaquero, намекваШ за МОЯ ПРИСТРАСТНОСТ - ЧЕТИ!?

"Един от директорите на ”Мултиарт” е о.з. полковник Димитър Иванов – бивш началник на 6-ти отдел в 6-то управление ДС. Той е известен с големите си връзки в секретните службите и по партийните върхове. Югоембаргото е една изключително добра възможност за контрабанда. От нея се възползват и висши правителствени и държавни служители. Нейчо Неев – вицепремиер от правителството на Любен Беров е съден за ембаргова контрабанда. В тази ”игра” вече са се наместили много играчи, включително и от силовите структури. Изнасят се масово влакови композиции и шлепове по Дунав с горива. Със съдействието на Димитър Иванов, в петролната контрабанда активно се включва и Илия Павлов. ”Чичо Митко, може ли и ние да прекараме една влакова композиция през границата?” Пита Младен Михалев – Маджо, по-късно станал един от най-големите мафиотски асове. А кой е ”чичо Митко” с големите възможности, е ясно ..."

На вас Говедаров - стана ли ви ясно - КОЙ Е ЧИЧОТО на Организираната българска престъпност ... за ЛЕЛЯТА ще ви обясня допълнително :)))

ПП
Цитата е от тук - http://e-burgas.com/post/vijte-senzacionnata-istoriya-na-grupirovkata-8222multigrup8220-novi-razkritiya-i-istini

Една от упоменатите дъщерни на Мултигруп фирми Бартекс - още през 90-те бе разобличена, като незаконен производител НА ЦИГАРИ - като покрай скандала се спрягаше и името на сегашният ни министър председател - Това известно ли ви е и Как ще го коментирате ... ?
цитирай
17. nedovolen - к16
23.10.2018 04:23
Припомни ми, преди четвърт век бях един от директорите в Коми. Прибирайки се, реших да организирам внос на целулоза белена. От руска страна изгладих всичко.
"Гладейки" отсам границата, опрях на Мулти. Или ставаш слуга, или се изпаряваш.
Предпочетох да не правя бизнес, както посочих в к1.
:)))
цитирай
18. get - До 17. nedovolen - Явно се/ме/ връщате твърде назад във времето на Луканов ... ?
23.10.2018 05:35
nedovolen написа:
Припомни ми, преди четвърт век бях един от директорите в Коми. Прибирайки се, реших да организирам внос на целулоза белена. От руска страна изгладих всичко.
"Гладейки" отсам границата, опрях на Мулти. Или ставаш слуга, или се изпаряваш.
Предпочетох да не правя бизнес, както посочих в к1.
:)))


... питайки ме за пристанище Леспорт - Варна?

Не сте питали <правилните<!> руснаци от Краснознаменният съветски черноморски флот? ... като шапката разбира се, не бе във в/м база Севастопол, още по-малко Варна ...?
цитирай
19. nedovolen - k18 - Гет,
23.10.2018 06:11
Благодаря, не питам, припомних си.
Преди 1/4 век бе Беров, Луканов по-ранко /Господ да ги прости/. Имената различни, чорбаджията един.
Да, може би метода във филма "Особености на руския риболов" би бил удачен, тогава още го нямаше. Пък и по-горе посочих какво значи бизнес. Но, да не се "замеряме в градината" на ВАКУЕРО, може да се разсърди човека!
:)))
цитирай
20. zaw12929 - Имало и фабрика за фалшиви пари и ...
23.10.2018 10:33
Имало и фабрика за фалшиви пари и контрабандата на цигари, за която премиерът Бойко Борисов се хвали през ден, че е сведена до минимум, години наред се е вихрила в промишлени количества.
ООСТИНЕНИЯ НА КУП
цитирай
21. vaquero - До 13. mt46 и 14. mt46
23.10.2018 11:26
Така излиза от думите на главният прокурор.
цитирай
22. vaquero - До 20. zaw12929
23.10.2018 11:28
Да, разкри се и фабрика за "контрабандни" банкноти.
цитирай
23. zaw12929 - get - КАТО ЛЯСКОВСКИ СВИДЕТЕЛ : КАК ...
31.10.2018 06:51
get - КАТО ЛЯСКОВСКИ СВИДЕТЕЛ : КАК ГИ РАЗПОЗНА ПАКЕТИТЕ КАКВО СЪДЪРЖАТ : " Лично с очите си СЪМ ВИЖДАЛ - как се товарят... предимно НА турски кораби с АКЦИЗНИ СТОКИ (цигари и алкохол) по време на социализЪма ... които в последствие се внасяха контрабандно в южната ни съседка или страни от източно средиземноморие ... като средствата от тях се разпределяха КАТО СОЛИДАРНА ПОМОЩ за ТУРСКАТА и КЮРДСКА КОМПАРТИИ ...

С ЕДИН ЗАМАХ ТРИ УДАРА: СРЕЩУ КОМУНИЗМА НА ТУРЦИЯ; СРЕЩУ ЛОШИЯ НИ ЖИВОТ ДО 1989 ГОДИНА; ЗАЩИТА НА БОРЦИТЕ СРЕЩУ КОНТРАБАНДАТА- НАЛИ ТЯ СЕ ПРАВИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ ДНЕС!
ЗАСЛУЖАВАШ СИ НЕ САМО НАГРАДА, А И ОРДЕН ... А НИЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ ЛИ ТАКИВА ЛАТЕРНИ НА ЗЛОТО...
цитирай
24. get - 23. zaw12929 - Смешен Трол, при това не толкова влюбен в комунизма а в гледката на ... ?
02.11.2018 16:40
zaw12929 написа:
get - КАТО ЛЯСКОВСКИ СВИДЕТЕЛ : КАК ГИ РАЗПОЗНА ПАКЕТИТЕ КАКВО СЪДЪРЖАТ : " Лично с очите си СЪМ ВИЖДАЛ - как се товарят... предимно НА турски кораби с АКЦИЗНИ СТОКИ (цигари и алкохол) по време на социализЪма ... които в последствие се внасяха контрабандно в южната ни съседка или страни от източно средиземноморие ... като средствата от тях се разпределяха КАТО СОЛИДАРНА ПОМОЩ за ТУРСКАТА и КЮРДСКА КОМПАРТИИ ...

С ЕДИН ЗАМАХ ТРИ УДАРА: СРЕЩУ КОМУНИЗМА НА ТУРЦИЯ; СРЕЩУ ЛОШИЯ НИ ЖИВОТ ДО 1989 ГОДИНА; ЗАЩИТА НА БОРЦИТЕ СРЕЩУ КОНТРАБАНДАТА- НАЛИ ТЯ СЕ ПРАВИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ ДНЕС!
ЗАСЛУЖАВАШ СИ НЕ САМО НАГРАДА, А И ОРДЕН ... А НИЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ ЛИ ТАКИВА ЛАТЕРНИ НА ЗЛОТО...


... собствения ти пъп!

Обяснявам! КОНТРАБАНДНИ КАНАЛИ Е ИМАЛО и ПРЕДИ ... и ПО ВРЕМЕ ... и СЛЕД СОЦИАЛИЗМА!

Към момента голяма част от ДЪРЖАВНИТЕ КАНАЛИ ГИ ПРИВАТИЗИРАХА ... а който НЕ СИ ПЛАЩА НА КОГОТО ТРЯБВА - спи вечния си сън в незнаен гроб, като ЗНАКОВАТА МУТРА, от недалечно минало, Методи Златков Методиев *Мето *Илиенски*!

А не само съм виждал а мога да назовавам имена и организации - но всичко вече е безпредметно ... кучетата си лаят - кервана си върви!
цитирай
25. vaquero - Благодарности!
05.11.2018 07:36
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vaquero
Категория: Забавление
Прочетен: 1163746
Постинги: 270
Коментари: 6279
Гласове: 11458
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031