Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2020 10:20 - Apple вече може да отключи колата ви и да ви слуша как миете ръцете си
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 1363 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.06.2020 10:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Apple вече може да отключи колата ви и да ви слуша как миете ръцете си


image от Тайлър Дърдън Вт, 23.06.2020 - 11:56 печат  

Сред някои от по-смущаващите функции, разкрити на вчерашната основна конференция на Apple Worldwide Developer, бяха допълненията на CarKey - функция, която ще позволи на някои собственици на BMW да отключат автомобила си с телефона си - и приложение на часовника ви, което буквално ви слуша измийте ръцете си и ви напомня, ако не сте ги мили достатъчно дълго. 

Компанията беше непреклонна в понеделник, че иска да замени ключовете на колата ви, въпреки факта, че дългосрочната цел на компанията да направи собствено EV не се е осъществила. Вместо това изглежда е предал цялата кола и сега се фокусира върху нещо малко по-лесно: поставянето на ключовете на колата на вашия смартфон. 

"Те съществуват повече от 100 години, но са станали големи, обемисти и узрели за преосмисляне", каза изпълнителният директор на компанията Apple вчера на сцената. 

Компанията ще въведе функцията за стартиране на 2021 BMW серия 5 и ще демонстрира „характеристиката“ в понеделник, показвайки, че дори само горната част на дръжката на вратата с iPhone вече може да отключи седан. След това шофьорите могат да поставят телефона на подложката за зареждане на автомобила и да стартират автомобила. 

imageНо това не е всичко: собствениците на BMW ще могат да отключат колата си от дълги разстояния, използвайки технология, наречена "ултра широколентов" и също така ще могат да споделят ключа на колата си, просто като изпратят съобщение до телефона на някой друг. 


Спомнете си, че преди една година писахме за хакери, които са счупили подобни ключодържатели, като са използвали клонери и удължители за кражба на превозни средства, по-специално Teslas. 

Още през 2018 г. изследователите разкриха сериозен недостатък в сигурността на автомобилите на Tesla, свързан със системата за влизане без ключ Model S, според  Wired . С малко повече от стандартното радио оборудване хакерите успяха да победят кодирането на колата и безжично да клонират ключовете на седана за секунди, което им позволява да отключат колата и да шофират, без изобщо да докоснат ключа на собственика.

В отговор на този доклад Tesla създаде „нова“ версия на своята ключова решетка, която уж поправя основния недостатък. Но сега, предвидимо,  същите изследователи се завръщат и казват, че са открили още една уязвимост, която дори се отразява на ключовете за подмяна на ключовете.

image

И ако това не беше достатъчно технология в живота ви , Apple също инсталира нов софтуер Covid-19 на своя Watch, който ще каже на хората, ако не мият ръцете си достатъчно дълго, докато ги мият. 

"Вашият Apple Watch може да усети колко дълго миете ръцете си и да ви тренирате, за да сте сигурни, че го правите толкова дълго, колкото предполагате", туитва репортер на CNBC . Функцията включва таймер за измиване на ръце, който отброява с помощта на сензори за движение и „слуша звука на водата от ръцете на хората“. 

Очевидно въобще не се притесняват от това, че часовникът им ги слуша, за да се занимават с ежедневния си бизнес, нямаше недостиг на хора, които похвалиха идеята. „Откриването на миене на ръце в Apple Watch е едно от онези неща, които изглеждат толкова невероятно малки, но могат да бъдат толкова невероятно полезни и важни“, туитира един потребител на социални медии. 

Какво следва, часовник, който ви наблюдава, когато се къпете и ви казва кога сте пропуснали място?




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39746869
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031