Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2015 14:02 - ВИЖТЕ НЯКОИ ОТ ТРИКОВИТЕ, КОИТО ГЕРБ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПЕЧЕЛЕНЕ НА ИЗБОРИ
Автор: zlatko1 Категория: Забавление   
Прочетен: 923 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Споделяме публикация на сайта www.elinpelinnews.com, в която се изброяват десет трика, с които ГЕРБ печелят изборите в общините, въпреки че по-голямата част от упражнилите право на глас не са избрали техния номер в бюлетината. Въпреки че в текста се говори за Община Елин Пелин, Софийска област, герб-номерцата се прилагат в цялата страна, а след местните изборите гражданите обикновено се питат с недоумение "кой пък е гласувал за този (или тази)?". И така на практика се получава с изборни машинации, купен цигански и корпоративен вот, че лица неодобрявани и от гласоподавателите, със спорна репутация, престъпни деяния покривани от МВР и прокуратурата, лошо отношение към хората и бизнеса, конфликтни, злобни, крадливи, корумпирани и със затвърдени вредни навици, като перманентна употреба на алкохол и забранени субстанции, отново и отново се упражняват като властелини във феодалното владение. Мислейки си, че всички им е позволено и ще остане безнаказано. Още по-тъжното е, че въпросните персони, определящи се като "управляващи", са крайно бездарни, с нисък коефициент на интелигентност, с 2 прочетени книги през живота си, от невъзпитани до груби и арогантни, безидейни, видимо семпли и простовати с купени дипломи за висше образование. Едно към едно:

"Провокирана от многобройните въпроси на наши читатели, редакцията извърши телефонно проучване на територията на Община Елин Пелин с въпрос „Как си обяснявате спечелването на два последователни мандата от ГЕРБ Елин Пелин въпреки общественото недоволство срещу кметския екип в Общината?”

Ето какви съмнения споделят избирателите за триковете на ГЕРБ
:
image  image
Трик номер 1: Незапомнена предизборна търговия с ромите. Няколко месеца преди избори сметките им се опрощават, а проблемите – решават. Ток, вода, наеми – нищо не дължат. Ромските лидери се назначават на държавната хранилка с договор към общината. Прибират личните карти на електората, обучават го и го контролират като робовладелци. В резултат – при ниската избирателна активност ромите в стройна организация гласуват от зори до мрак.

Трик номер 2: Наложена е практика фирми от далечни краища да бъдат избирани за изпълнители на ключови строителни обекти и обществени поръчки в община Елин Пелин.Едно от условията, които им се поставят на фирмите за спечелване на тези поръчки е техните работници да се регистрират като жители на Община Елин Пелин и когато дойде денят за гласуване те биват докарвани с автобуси в следобедните часове да гласуват за правилната партия.

Трик номер 3: Пълен поименен контрол на назначенията в новооткрити логистични и производствени бази. Всички назначения в индустриалните зони по райони се решават от общинския кмет, и кметовете на населените места Гара Елин Пелин, Мусачево, Григорево. Допуснатите на работа лица трябва да бъдат лично лоялни към съответния кмет. При непослушание се уволняват от работа. Стига се до пълна икономическа диктатура на групировката ГЕРБ.

Трик номер 4: Общинската и кметска администрация се назначава в избирателните комисии , защото познават всички хора в Общината и могат да следят кой как гласува. Всеки, на който работата му е свързана с Общината трябва да гласува правилно, за да запази своята работа. Обикновено тези хора са натоварени със специални мисии като „случайно” объркване на нечии данни, надничане в бюлетини и ред подобни почтени практики.
Трик номер 5: Контрол над бизнеса, чието развитие зависи от общинската управа.Фирми, които чакат разрешителни от Общината са заплашвани, че ако не е ГЕРБ на власт няма да ги получат. Подразбира се, че гласуват за ГЕРБ. Ако смеят да кривнат, вратите на Общинската управа се затварят за тях.
Трик номер 6: Численото превъзходство на хората на ГЕРБ в комисиите се използва умело. Тези хора отговарят за технически повреди и създаване на всички предпоставки бюлетините на политическите противници да намаляват и/или изчезват.

Трик номер 7: Подкупване на цели комисии в малките населени места с цел в края на изборния ден, да се отчита вот на хора които не са упражнили реално това свое право , не са дошли физически да гласуват.

Трик номер 8: Общинските вестник и сайт се използват като пропагандна машина В него проблемите на Общината не се споменават. Кметът е чист като сълза, а бившата кметица раздава усмивки на всяка страница. На хората се представя действителност пълна с цветя, рози и теменужки. За възрастните в селата, които веднъж дневно отскачат до центъра и магазина, вестникът на общината дава единствените новини от града. Чете пенсионерът местния ни вестник и си вика: колко е хубаво, сигурно само аз имам проблеми. Затова да си трая!

Трик номер 9: Демонстрационно откриване на нови обекти. Ударно откриване на игрища, паркове и градинки без да се споменава тяхната завишена цена. Грандомания и излишна показност броени месеци преди края на мандата. Подтекст: колко много неща направихме, колко лентички отрязахме, работим за вас, гласувайте за нас!

Трик номер 10: Псевдо-религиозна политика през последните месеци. Демонстриране на работа по ремонти на различни църковни обекти, за които никой през двата мандата не се е сещал.
Задава се невиждана жега в държавата! Радан е в нокдаун! Ще го нокаутира ли Борисов с предсрочни избори! Лукарски и Кунева вече броят...
Шопите са независими и наблюдателни реалисти. Обществените нагласи показват недвусмислено, че не те са доволни от местното управление през последните осем години. Все по-добре разбират лъжите и триковете, които управляващите от ГЕРБ им прилагат.
Нервите на Рамадан Кунев се скъсаха! Протежето на Костов се закани на ГЕРБ и заплаши с нови избори!
Не желаят повече да бъдат лъгани и крадени. Не искат за нищо на света да бъдат отново управлявани от кмет с влязла в сила присъда или негови марионетки, местни мажоретки.

Цветанов намекна за изхвърляне на реформаторите от властта: Трябва да бъдат предоговаряни условията, по които е формирано това правителство



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatko1
Категория: Забавление
Прочетен: 1624866
Постинги: 803
Коментари: 399
Гласове: 818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930