Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2016 15:39 - Па(т)ри(оти)чно енерГЕПИйни игрички
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2144 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес в Народното събрание, по време на парламентарния контрол беше разиграна поредната престъпна сценка между па(т)ри(оти)чният лидер Красимир Каракачанов, другарчето му Искрен Веселинов и министър енерГЕПИка Теменужка Петкова. Ето частта от програмата на парламентарния контрол, който се е провел днес и пряко засягащ интересуващата ни тема:

II. Теменужка Петкова, министър на енергетиката ще отговори на:

1. Питане от н.п. КРАСИМИР ДОНЧЕВ КАРАКАЧАНОВ и ИСКРЕН ВАСИЛЕВ ВЕСЕЛИНОВ относно финансовото и икономическо състояние на Българския енергиен холдинг.

Но понеже стенограмата от пиеската още не публикувана ще се позова на "радостната новина" публикувана светкавично в любимата "медия" на фондация "Америка за (унищожаване на) България", в-к "Дневник":


НЕК ще пести 96 млн. лв. годишно от предоговарянето с централите в "Марица изток"

Националната електрическа компания (НЕК) ще спестява средно 96 млн. лева на година от предоговарянето на цените на изкупуваната енергия с двете американски централи в комплекса "Марица – изток". Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на парламентарния контрол днес.
През пролетта бе подписано споразумението с централите за намаление на изкупуваната енергия съответно с 14% и с 15%. В числово изражение ефектът ще е близо 1 млрд за оставащия период на действие на споразуменията с централите, каза още Петкова.


А как в действителност стоят нещата. Аз вече ви го разказах преди десетина дни, в "
Ъ?", но сега ще ви го припомня.

Преди 16 дни Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обяви цените за изкупуване и продажба на електроенергията през Национална електрическа компания (НЕК), за нас - битовите потребители. Сега ще ви покажа на какви цени НЕК е изкупувала тока от двата "американски" ТЕЦ-а (условно наричани - МИ-1 и МИ-3), до 30-ти юни и на какви започна да изкупува от 1-ви юли 2016-та г.
Събрах 2 в 1. За по-добър преглед и прочит кликнете с мешката върху долната снимка:


image

Решение на КЕВР, за цените на електроенергията за предходния регулаторен период (от 2015-та г.) можете да видите ТУК. Таблицата горе в ляво, на нашата снимка можете да видите на страница 8/27.
Решение на КЕВР, за цените на електроенергията за настоящият регулаторен период (от 2016-та г.) можете да видите ТУК. Таблицата долу в дясно, на нашата снимка можете да видите на страница 32/73.
В резидави рамки съм оградил двата "американски" ТЕЦ-а, количествата които НЕК е изкупил и ще изкупи от тях и на какви цени.
Реших да нормирам, да претегля средната цена за 1 МВт.ч електроенергия между двата теца, на базата на реализираните количества. Така през изминалия регулаторен период средно-претеглената цена е била 125,75 лева/МВт.ч. През настоящия регулаторен период средно-претеглената цена е вече 132,64 лева/МВт.ч. На вас оставям да прецените къде е намалението от 31%, обещано ни от министър мръсно име, под бурните аплодисменти на премиера Бойко Борисов и посланика на САЩ у нас (тогава) госпожа Марси Рийс.


За сега няма данни па(т)ри(оти)чните "политици" да са останали недоволни от дебелашката лъжа на министър енерГЕПИка. Причината - целта на сценката въобще не е била да се разобличи престъпната практика на министерството, а да се извърти поредната гавра с робите.

Георги Котев

Припомняне - как министър мръсно име обяви поевтиняването от 31%: "Б@си математиката размириса министърката на енерГЕПИката!"




Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833320
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031