Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2016 11:19 - (Раз)следващия Бойко Борисов "журналист" Антон Тодоров
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 6447 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 23.08.2016 11:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Плонж със силата на ядрена бомба направи тази сутрин по НОВА ТВ (раз)следващия Бойко Борисов (и не само него, до скоро същият наричаше ГЕРБ - ШАЙКА) "журналист" Антон Тодоров. Не бих ви занимавал с падението му, все пак това си е лично негов избор, ако не беше жалкият му опит да внуши на всички нас необходимостта и възможността за рестартиране и дострояване на проекта АЕЦ "Белене". На практика Тодоров се опита да извърши мозъчна операция на народа, с която да го подготви за неизбежния грабеж на още 15-20 милиарда лева от всички нас. Съответното видео можете да видите от ТУК. За удобство, а и за историята, свалих 1:1 в текстов формат изречените бомбастични лъжи, които започват във видеото от 12:30 минута. Ето как изглеждат те:

Разговорът се върти около кандидатите за президент. И изведнъж, ни в клин – ни в ръкав:

Антон Тодоров – Тук трябва да кажем нещо, което ми се струва важно. Не бива да набутваме в устата на политиците нещо, което те не са казали. Понеже предполагам, че ще зададете и този въпрос – кое от това, което се говори е истина, аз ви предлагам да следваме истинските факти. Защо започвам с тази увертюра?

Ани Цолова – Какво имате предвид?

АТ – Имам предвид следното. Набутва се в устата на Борисов, че бил завъртял към Русия тренд, пък готвело се възстановяване на „Бургас-Александруполис”. Нека да обясня за поне две от тези неща. Вижте! Дори да започнат да строят (АЕЦ - бел. Г.К.) „Белене” то няма да бъде с български пари и държавата ако участва то ще бъде в едни малки 20 – 25 – 30%. Много е вероятно там да участва и е почти сигурно френската АРЕВА. Много е вероятно да бъде и СИМЕНС, така че руското участие може да бъде минимално. Освен това сега след няколко дни идват отново германците от RWE. Аз не изключвам възможността, използвайки своята дарба на жонгльор с пет топки (тук Ан.Т. прави рекламно сравнение между Б.Б. и германския канцлер Ото фон Бисмарк - бел. Г.К.), от които три са непрекъснато във въздуха, премиера да пеговори такъв формат, който за момента никой не спряга. Възможно е да дойдат инвеститори от Съединените щати, възможно е от други места. Що се отнася до „Бургас-Александруполис” пак му вкарват тезата, че той бил казал, че възстановяват нефтопровода. Другарки и другари, да им кажа на тия хора. Няма възстановяване на „Бургас-Александруполис”. Този проект не е търговски проект и Борисов това добре го знае. „Бургас-Александруполис”, когато се появи 1994-та г., година по късна в България дойде шефа на Генералния щаб на руската армия Михаил Колесников. И той каза, в едно много рядко интервю, че „Бургас-Александруполис” е стратегически проект на руския Генерален щаб, така че няма как Борисов да прави такива проекти. Това което договориха с Ципрас е евентуално чрез ЖП платформи да се изкарва нефт, без да има тръба. Това е важно да се аже или пък ако се прави нещо друго може да има газо-провод някакъв. Но нефтопровод в онзи вариант, който Михаил Колесников описваше в средата на 90-те години няма да има.

Разговорът рязко завива към кандидата за президент на БСП.

Така:

1-во не е ясно до какъв точно процент ще се ограничи участието на държавата, а също и какви ще са парите с които тя ще влезе в дял, след като няма да са български?
2-ро АРЕВА и СИМЕНС, ако е "сигурно", че ще участват е още по-сигурно, че те не инвестират в дялове от подобни проекти. Те продават свои технологии на подобни проекти, вземат си парите и не ги интересува бъдещето им. Очевадно (раз)следващия "журналист" е пропуснал този урок? При българско участие от 20% следва "минимално" руско участие от 80%. Този сигурно е бил отличник по математика?
3-то (раз)следващия нито с една буква не засегна въпроса, до кога и до колко ще продължава да се трупа ежедневната неустойка от € 167 000, и най-вече кой и от къде ще вземе пари за да я плати? Намирисва щото самият Ан.Т. да има дял в бъдещото разпределение на тези пари? Нито една буква за (раз)следване на местонахождението и наличността на виртуалните ядрени реактори, които никой никога не е виждал и упорито не иска да намери.
4-то изглежда Ан. Т. наистина плътно (раз)следва Борисов? Това проличава от твърдението му, че "след няколко дни отново идват германците от RWE". От къде "журналиста" знае това? Да ви напомня ли? На 6-ти август от Варна Борисов небрежно заяви, че Теменужка Петкова била ходила до Мюнхен, да търсела инвеститори за АЕЦ "Белене". ("Борисов: Трудно е, но катастрофирам България") В продължение на следващите 17 дни не се чу и една буква по този въпрос, нито от Борисов, нито от Петкова. И изведнъж Ан.Т. в час? Идеята, че германците ще се върнат втори път в схемата АЕЦ "Белене" звучи повече от абсурдно, но ще продължаваме да следим развитието на постановката.

image

Разказах ви тази случка, както заради нейната уникалност, така и за да си събирате в тефтера хората и техните деяния, заради които всеки ден ставаме все по и все по-бедни.

Георги Котев



Гласувай:
10



1. jacomoo - Кой е Антон Тодоров?
24.08.2016 09:37
Някога ми беше приятел в фейсбук, но когато веднъж споделих с него информацията на която се беше натъкнал един мой приятел от Аризона, поднесена му в миг на откровение на един бивш полковник от ДС , той реагира като ужилен. Казах на моя , човек че вероятно информацийката не му е обективна, а той така се разяри, че за първи път го слушах в такова състояние от многото години в които го познавах. Помня само, че повтаряше: "Махни се от този мошеник, ще видиш , че ще дойде време и ще се разочароваш много от него".
Е, дойде това време!
Тодоров , написал книгата "Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите", сега за мен и за много хора е един плужек, и съм се зканил в себе си, че видя ли го някога най-малкото ще го заплюя!
По добре да си стоеше в Стара Загора и баща му герой на соц.труд 2 пъти да се опитваше да го превъзпитава, отколкото да ходи да ближе герберските задници!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841636
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031