Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2014 11:40 - Да се родиш Българин!
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 47827 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 27.10.2022 12:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

imageАко си се родил българин, тогава ще трябва и да знаеш, че българите са хората на Бога, те са били първите Божии чеда!

А ако си и християнин, то тогава трябва да знаеш, че Исус е наследник на българите по кръвна линия, и по духовна линия / https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11311-богът-слънце-на-древните-българи-и-произход-на-к/ :

- защото Исус ти казва ясно това, което и древните българи са знаели и почитали: Божието царство вътре във вас е!

Библията те учи, че хората са чеда на Бога чрез Адам и Ева и техните синове и дъщери. Именно българите са първите хора на Земята, тези от Бога сътворени да Го почитат и уважават. И те са тези, които са живеели в Рая Божий, който е градината на днешна България. И те са тези, които са обичали Бога и затова са живели в неговия Рай - Ра Ай означава Божи (Ра) Живот (Ай) според волята на Бога Ра Отец на Древните българи - до момента, в който са започнали да пропадат и да губят своята Божествена интелигентност, да се делят на различни народи и да говорят различни езици, а да забравят общия си произход от някогашните просветлени обитатели на рая - българите. Това се говори и в Библията, и във всички източни учения и това е най-старата духовност на земята: Древнобългарската, която Ванга зарича като "най-старото учение на Земята ще се върне!".

Библията разказва в своето Битие историята на човешкото първоначалие, така, както е запазена и препредадена от древните българи и техните наследници, разселили се по света.

Адам е българско име - Адам означава А Да Ма - Даден от Майката Богиня на Материята на Древните българи.

Ева е тази, която е била Въ /Евъ/ Адам - тя е взета от реброто Адамово.

Синовете на Адам и Ева също носят български имена:

- Каин /Към Ин, Към Тъмнината отправил се - (Ин е древнобългарската дума за тъмнина, оттук е и името на Бог Индра, Богът раздиращ тъмнината, ИнДера, Богът на Светкавиците и Гръмотевиците - .http://aliya.blog.bg/history/2014/05/23/proizhod-na-nazvanieto-slaviani.1267418 ). Каин е този, който се е отправил към Тъмнината, като е убил своя брат Авел.

Авел / АВал това е братът, който е кръстен на Потока (Ва) на Светлината (Лъ). Има нещо символично в това, че Предателят - братоубиец Каин убива този, който носи в себе си Божието име на Светилото Вал. Тази Библейска притча идва да ни подскаже, че в зората на човечеството тези, които са забравили Бога, своя Създател, са станали братоубийци на своите, на родните си.

Човешката история е пълна с каиновци:

- като се почне от Давид, убил по хитър и нечестен начин великана Голият (https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11305-богосъздаденият-народ/),

- премине се през някои древнобългарски тракийски и по-късни византийски и новобългарски царе, убивали, изгаряли и изтребвали до крак носителите на древните езически традиции и Орфееви мистерии на българите,

- и се свърши с днешните политически продажници, продали своя народ на неолибералните лешояди-монополи, за да го довършат физически и психически.

Колкото повече древните българи са братоубийствали, толкова повече те са се отделяли от своя роден език и родна земя български. - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11269-за-българите-не-е-имало-вавилонска-кула/

Така са се появили родоотстъпниците, така са се появили забравилите себе си и своя божествен произход от Бог СебАзи, (така древните българи са наричали Бога Същност http://aliya.blog.bg/history/2014/03/28/bogyt-na-bylgarite.1251952 ), така са се появили различията, различните езици, различните религии, различните държави, нации, граници, войни и революции.

Така се е надигнал и Библейският потоп в Черно море (http://aliya.blog.bg/history/2014/02/12/horata-na-boga-bylgarite.1238216 - защото природните катаклизми не са нищо друго освен Подсещане от Твореца да се огледаме за посоката, по която сме тръгнали.

След потопа в Черно море от древните се е спасил един Божи човек, носител и пазител на Древнобългарското знание за Бога - Ной, наричан още ОтНапасти в най-стария човешки епос: Епосът на Бългамъж. От-напасти е бил този древен наш предтеча, който се е спасил от напастта на надигащото се Черно море - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-10645-ной-от-странджа/.

За да започне наново историята на Божиите хора, Древните българи.

Ной - Отнапасти е имал трима синове и тримата с български имена:

Яфет / Яват, Явилият се, който дава началото на днешните славяни и европейци, а също и първите азиатски династии.

Сам /Сам е едно от имената на древнобългарския Бог СебеАзи. Сам Бог Е и други освен Него няма, са смятали древните българи, за които Бог е всепроникващ, винаги присъстващ и вечен, Вътрешната същност на всичко и всички. Сам дава началото на наричащите себе си семити в Близкия изток.

Хам /Кан е наречен така на Небесната светлина Ан на Бога. Кан означава Към Ан, отправил се към Бога. По-късно кан е и обозначението за планина, както и за нашата Голяма Божествена планина Балкан. Кан дава началото на Канааните, а също и на северноАфриканските първоначални обитатели: копти, туареги, бербери, ганчи. Канаани са и първите древноегипетски династии на фараоните.

Българите са били Божии хора и техният език, както и по-късно записаната му азбука Кирилица / Българица, отразяват древнобългарската божественост. Първите букви на азбуката Българоица, когато са произнесени в оригиналното им и пълно наименование:

"Азъ буки веде.

Глаголъ добро есте.

Живите зело, земля, и, иже како люди, мыслите нашъ онъ покои.

рьци слово тврьдо

укъ фрьтъ херъ.

ѡтъ ци чрьвь, ша ща ѥръ ять!",

според мен носят следното послание:

Аз Бога (Богът на Вътрешната същност) който Знае и за Него Говори, ще Живее с дела Добре на Земята! И още, бивайки Хора, мислете за Нашия Бог, чиято същност е Покоят. Божието слово твърдо който произнася, ще лети смело като герой и него червеите няма да го ядат!

Това е оригиналната българска азбука, възникнала директно от древнобългарските руни. - http://aliya.blog.bg/history/2014/05/10/drevnobylgarskite-sledi-v-severna-afrika.1263705

От друга страна, за да разбере древните българи и тяхното руническо писмо, съвременният човек трябва да разбере първо тяхната душевност, защото дедите ни са били Божии хора, просветлени мистици, хората на Божествената интелигентност от преди падението на човека. Днес тази Божествена интелигентност е загубена за човечеството. Тя е скрита в отделни послания в нашата днешна азбука, в древните храмове светилища, надземни и пoдземни, в ритуалите и песните на традициите ни от хилядолетия. Старите българи са хората на Бога Ра, Бога на Абсолюта, изобразяван със символа на окото. По-късно в Египет Бога Ра е заменен с Бог Озирис, но отново символизиран от окото.

На снимката е показан Коптски надпис от 7/8 век А.Д. image

Той съдържа древни заклинания за добро здраве, срещу сатанински духове и така нат. на Коптски език.

На следната снимка е показан много древен символ на окото върху Чачин камък до пещерата Магурата, в близост до Козарника, където са намерени най-старите човешки следи на 1600000 години. image На тази снимка лесно може да се види знака до Окото image, който се повтаря и в Книгата на заклинанията от Коптите. Такъв знак е намерен и върху глинена Плочка от Сумер / Вавилония на 3000 пр. Хр. image

Този знак олицетворява отново Всевиждащото око на Бог Ра, което е разположено във всички посоки на света.

Този знак е първообразът на Буквата Ж от българската азбука.

image - Това е българската буква Ж за живот. Тя, както и цялата ни азбука е закодирано знанието на древните българи, първите хора на Земята.

Прототипа на Ж е Древнобългарския календар, най-стария календар на човечеството. imageimage

А още по-ранният прототип на този знак лежи издълбан върху камък край Пешерата Магурата, а също и на Розетата от Плиска, на Слънчевите руни в българските древни шевици.

Древните българи, хората на Ра, са били Божии хора и те са притежавали мистично познание за силата на звука, особено за силата на човешкия глас, ето защо са били вещи в произнасянето на заклинания и наричане за здраве, плодородие, успехи. По-късно намираме това знание препредадено и при Коптите и тяхната книга за заклинания, и при бойните изкуства - например битката за Йерихон в Библейските разкази. Древните бойци трябва да са запазили древнобългарското мистично знание, защото те са съборили крепостните стени на града Йерихон със силата на човешкия вик, съчетан със звука от рогове и маршируването!

Българският език освен че е първият човешки език на земята и в него е закодирана историята на човечеството, крие в себе си и мистичната сила на Звука от човешкия глас, съчетан по начин, който да прави езика на българите магичен в много отношения. Това знание намираме препредадено в мантрите на Древна Индия на Ведическите българи, преселили се там хилядолетия преди христа, намираме го и в нашите народни приказки и песни.

Първородството на Българския език е несъмнено във всички древни религиозни скрижали и свещени книги! Самата дума Религия е с български произход.

Първо трябва да разберем какво е значението на думата религия! Религия означава "свързване с Бога" според латинското значение на думата. В този смисъл, няма човек, който да не е свързан с Бога, независимо дали го осъзнава или не.

Човек, който няма връзка с Бога, или по-скоро я е загубил, както се е случило с хората след падението, описано в Библията, няма отговор за нищо! Връзката с Бога е много повече от човешко любопитство, тя е вечна. Любопитството на човека е твърде ново явление, то се появява заедно с ума, откъснал се от сърцето.

Защото сърцето знае истината, умът не я знае.

По-древните корени на думата Религия се губят и не се знае етимологията на думата. Според мен думата е българска по произход, както е и с български произход латинският език. Думата религия е тясно свързана с древнобългарската духовност и почитанието на Бога Ра на Древните българи.

За разлика от съвременния хитър човек, обвил се в облаци от многословие, криещи слънцето на истината, древните българи нашите деди са били хора на безсловесното, интуитивно общуване помежду си. С възникването на човешката реч, само няколко срички са били достатъчни за разбирането помежду им.

Така например за тях Бог е бил просто Ба, баща. Именували са го Ра - като звука на извиращата живителна вода. А животът, от него създаден древните българи са кръстили Рай - Ра Ай със значение Животът на Бога Ра. Именно това е и била българската земя - Рай, където Бог Ра е избрал да засади своя живот в плът и кръв.

Светлината древните българи са нарекли Лъ (Ли / Ле). Тази светлина намираме и в образуването на думите:

- СЛън-це (С-от,Лъ-светлината на Бога, -нце - окончание за умалително име, с което се подчертава, че Слънцето е по-малко от Лъ, Божията светлина, но е запалено от нея);

- Луна (Лъна)

- СветЛина,

както и в древнобългарските лични имена Лена, Лино, Светла, Светльо, Ален, Алена и така нат.

Древните българи толкова са почитали Слънцето, даряващо ги със своята живителна енергия и светлина, че са го персонифицирали и са го нарекли Ален, където "-н" е наставката за личност. (Така например Ман е човекът на Ма, Богинята Майка на Материята на древните българи. Ман древните българи са нарекли първия човек, а едва по-късно в Библията той е представен като Азем/Адам.)

Така се е появила по-късно и многосричковата дума РеЛиГия - РаЛъГеа - Светлината (Лъ) на Бог Ра на Земята Геа.

Религията е светлината на Бога на Земята!

А Българският е езикът на Божествените хора, запазен и до днес! Древните българи непрекъснато са се стремели към Религията, към Божествената светлина. За целта те са развили цяла стройна система от духовни практики, наречени Йога, Аюрведа, Дао и така нат. - http://aliya.blog.bg/history/2014/02/25/drevniiat-bylgarski-narod-osnovopolojnikyt-na-vedite-aiurved.1242351

Те са се стремели да разпалят в себе си Светлината на Бог Ра чрез запалване на вътрешния си пламък, който са наричали Кундалини / Къндалини. Днес думата Кундалини е много модерна, а тя всъщност произлиза от българската дума кандило, носител на светлина. Целта е била човек да се превърне в кандило на Божествената светлина. Къндалини се образува от думите Къ (Към) На (Небе) Да (дава) Лини - Ален-и Светлината на Божия син Бог Слънце Ален.

Няма и никога не е имало измисления трако-илирийски език, няма и черковно / славянски език. Има един език - българският, който се е развил заедно с преселението на българите около света, постепенно е загубил оригиналния си облик при смесването на езика ни с нововъзникналите по места азбуки и особеностите на тяхното записване на характерното само за оригиналния български език звуково богатство. Всяка новосъздадена система за записване е видоизменяла характерната българска дума, а заедно с променянето на самосъзнанието на наследниците на древните българи, се е разделял и българският език на все повече клончета и клони.

Най-старата българска азбука са Древнобългарските руни, с които са осеяни нашите земи, скали, пещери. Самите руни пък от своя страна водят началото си от така наречените пиктограми - картинно изображение на различни житейски сцени. Отново най-старите пиктограми в света са намерени в нашите пещери - Козарника, Магурата и околностите им. Тези пиктограми са предавали цели сцени от бита на Древните българи и са служили като един вид календар на действията на дадено село - на този и този ден жрецът върши еди какъв си ритуал, на този и този ден се яде еди каква си храна и така нат. Такива пиктограми, но от по-късна епоха са намирани и на остров Крит и са свидетелство на Минойската епоха, създадена от Древните българи. Върху Диска от Фаестос са изобразени Древнобългарски пиктограми, които са началото на Древнобългарските руни, дали началото от своя страна на първите човешки азбуки. image

От руническото писмо възникват Йероглифите на Древен Египет, основан от Древните българи след Библейския потоп в Черно море през 5504 г. пр. хр. Клинописното писмо на Древен Сумер също е създадено от Дедите ни, разнесли своята култура и духовност по цялата земя. Българският език е бил Единият език, на който хората са говорили. Азбуките, които са го изразявали, са били няколко. Освен Глаголицата, такава българска азбука е и Ведическият Санскрит в Древна Индия, на който са записани Древнобългарските веди - Риг веда (Реченото знание) и другите.

- https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11581-континентите-на-древните-българи/

Много писмености могат да изразяват и изобразяват един и същи език и това е случаят с българския език. Българският език е дал началото на старогръцкия, латинския и шумерския език, а също и на арабския, персийския, санскрит.

Езикът отразява начина на мислене на човека и неговото развитие. Българският език със своето богатство е бил характерен за древните българи и тяхната божествена душевност. - http://aliya.blog.bg/history/2013/11/26/bylgarskiiat-ezik-ezikyt-na-pyrvite-hora.1211243

Наследниците на българите по света все повече са се отдалечавали от тази типично българска душевност, за което ни разказват и всички свещени книги. А в последните столетия и дори бих казала последните 2 хилядолетия това отсичане от древнобългарския корен и произход на човечеството е ставало по насилствен и напълно преднамерен начин - чрез унищожаване на Александрийската библиотека, българските каменни артефакти с древна писменост върху тях, българските манастири по-късно.

Умишлено променяне на езика се наблюдава и при създаването на така наречения латински език, където българските думи са записвани с видоизменяне на звуците: ъ се е записвало като уаз се е записвало като ус, ос и така нат.

Подобни изменения се наблюдават и при възникването на днешния китайски език, в който древнобългарските наименования, характерни със струпване на съгласни, са надлежно променени - http://aliya.blog.bg/history/2014/05/07/drevni-bylgarski-tradicii-v-dneshen-kitai-narodyt-dong.1262886 .

Българските звуци са били променяни първо чрез неправилно записване на различни азбуки, а после са били утвърждавани и като ново произношение. Връзката с миналото и древния произход на народите от българите и българските земи е била умишлено скривана, скривана е и до днес, като не се позволяват задълбочени проучвания поради нововъзникналите национални самосъзнания и шовинизъм на днешните народи, най-вече на техните политици.

Българският език обаче, въпреки робствата, посегателствата и системния геноцид, извършван с хилядоелтия върху българския народ, е запазил своята оригинална древна тъкан и до днес, а граматиката му е претърпяла само леки видоизменения - отпадането на повечето падежни форми, отпадането на двойнствено число и др. Значението на думите обаче се е запазило непроменено през хилядолетията, така, както е жива и родовата памет на българина. Пълният член е една от особеностите на българския език и доказателство за неговата оригиналност и първоначалие, и винаги е учудвал излседователите на нашия език. В по-ново развитите езици, възникнали от лоното на българския език, като английски, френски, арабски, руски и др. пълният член е изнесен пред думата и е отделен.

Доказателство за първоначалието на българския език са и българските наименования на древните племена и народи:

Кимерите са българи, прав е Раковски, когато го твърди, но българи са и траките, и славяните. Техните племенни наименования са български и имат смисъл само на български език. Кимери - КъМери, Към Морето, хора, отправили се към морето са Кимерите.

- От друга страна Сумерите са тези, които са излезли от морето, и през Странджа като наследници на Ной, са стигнали до днешен Ирак, където са основали държавата Сумер след потопа в Черно море.

- Траките са всъщност хората на ДарАз (със значение Дар от Бога Ази / СебАзи ). ДарАз е записан в последвалата еврейска Библия като Тирас, внук на Ной (Ной е още известен като Отнапасти според най/стария Епос на Бългамъж - http://aliya.blog.bg/history/2013/05/03/noi-ot-strandja.1106728). ДарАзгите са станали Траките, така като се е видоизменило и произношението на

БалАзгите (хората на Бога на Аленото слънце БАлАз) са станали Пелазги и така нат. (- http://aliya.blog.bg/history/2014/04/10/bogyt-slynce-na-drevnite-bylgari-i-proizhod-na-koleda.1255876)

Благодарение на нашия, българския език можем да проникнем в най-древните и дългоскривани от погледа ни тайни на човешката история. Българският език е неущожимата канава, върху която е избродирана историята на човечеството от неговото първоначалие. Българският език е езикът, от който са възникнали всички останали човешки езици при разселението на българите по света след потопа в Черно море преди хилядолетия. Българският език е и езикът свидетелство за неразривната и изконна бръзка между Бога и Човека, Неговото чедо. Самото наименование Българи означава Хората на Бога Ален, на Бога Слънце Б-Ал-гари

Все повече учени започват да признават първоначалието на българите. Дори наскоро в медията Гласът на Русия, беше официални публикувана тази информация за нашите деди:

"Не случайно мъдростта на предците гласи: „Ние всички стоим върху плещите на титаните”. И както и да се подрежда етно-историческият български калейдоскоп, е очевидно, че на всички негови изследователи той е бил много интересен, а на нас за пореден път той ни напомня, че всички хора на Земята са братя!"

Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_10_25/Po-sledite-na-drevnite-blgari-6898/

А че българите са били тези титани, изнесли на плещите си днешното човечество, по волята Божия, не трябва да има съмнение в нито едно чувствително за Истината човешко сърце. - http://aliya.blog.bg/history/2014/04/07/bogosyzdadeniiat-narod-na-velikanite-bylgari.1254793

А българският език е езикът на Неговите хора, БалГаРате!

  • Вие
  • image 1
  • Опции за статията 
 



Гласувай:
9


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015558
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031