Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2008 21:47 - Ръководителите на похода Плевен-Карлово са недоволни от информацията за загубените младежи в планината
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
0



Ръководителите на Националния туристически поход "По стъпките на Васил Левски" изнесоха на пресконференция информация във връзка със загубилите се 42-ма ученика в Централен Балкан.

Според организатора на похода Васил Копчев, в медиите са били изнесени неточни и манипулиращи съобщения за събитията от 15 юли. Пети лъч на похода е тръгнал в 7.30 ч. от х."Мазалат" към х. "Тъжа", където е трябвало да пристегне в 13 ч. Към 11 ч. водачът Ваня Руменова се отклонила от пътя, тъй като липсвала маркировка. Времето се влошило, завалял дъжд, имало гъста мъгла и ръководителят на лъча Павлин Цонев взема решение да се върнат. Групата намира пътя към хижата, в която пристига в 2.30 ч. през нощта. Групата от 9 младежи от София, по-голямата част от които са пълнолетни, въпреки многобройните увещания от страна на ръководителя на лъча, не пожелава да ги последва. Те избират да нощуват на палатки в планината, което се оказва, че е правилен избор. Именно на тази група е оказала помощ Планинската спасителна служба.

Няма да се откажа да организирам похода Плевен-Карлово, догодина ще има и 7-ми лъч, който ще тръгва от Оборище. Ако ще има уволнения на учители, те трябва да започнат от мен. Може и да ме съдят, ако искат. Аз не съм открил грешки в действията на ръководителите. Походът е изпълнил предназначението си. Сигурен съм, че в сърцето си всяко от тези деца обича още повече Левски. Една любов, като мине през страдания, става по-истинска". Това заяви създателят на Националния поход "По стъпките на Васил Левски" Васил Копчев.Той е твърдо решен да застане зад всички учители, участници в похода, които са били заплашвани с уволнение от съответните институции. Освен това Копчев подчерта, че е създавал екипа си от хора в продължение на 10 години и е направил подбор на много качествени и достойни хора. Според Копчев групата софиянци, които са останали на палатки в планината, са искали да изживеят романтичната страна на похода и са подходили към него като към “Сървайвър”. Въпреки това решението им е било правилно, призна още Копчев.
Ръководителят на похода разказа, че в най-трудните моменти, когато децата са били брулени от вятър, дъждът не преставал да вали и нямали връзка с останалите участници в похода, тийнейджърите от Трети лъч пеели зад гърба му Чинтуловите песни. Появата им в Карлово пък е придала неповторим колорит на честванията по повод 171-та годишнина от рождението на Левски. каза в заключение Копчев. 

(Източник: Агенция Фокус)


Тагове:   Плевен,   младежи,   недоволни,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032122
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930