Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2008 19:18 - Орешарски обещава конкретни резултати по ФАР, ИСПА и САПАРД до септември
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове:
0



Министърът на финансите Пламен Орешарски е докладвал във вторник на премиера Сергей Станишев, че продължава активната работа по конкретните планове за действие по предприсъединителните фондове ФАР, ИСПА и САПАРД, като конкретни резултати ще има до септември. Това съобщи правителствената пресслужба, която информира, че Станишев е провел работно съвещание с вицепремиера Меглена Плугчиева и министрите на вътрешните работи Михаил Миков, на финансите Пламен Орешарски, на правосъдието Миглена Тачева и на европейските въпроси Гергана Грънчарова.

Посочва се, че срещата е по повод започналите в Народното събрание обсъждания на второ четене на измененията в законите за обществените поръчки, за МВР и за пътищата. Не се споменава нищо за докладите на Еврокомисията, които ще бъдат публикувани в сряда, въпреки че ревизията на изброените закони се прави заради спряното еврофинансиране и оценката, че София не се справя с престъпността и корупцията.

След последователното замразяване на плащания по ИСПА, ФАР и САПАРД в началото на годината, Орешарски твърдеше, че те ще бъдат отблокирани съвсем скоро, до един-два месеца.

Министрите са информирали премиера за конкретните мерки, които се предприемат за продължаване на работата по реформите в ключовите сектори правораздаване и управлението на европейските средства, се казва в съобщението.

Министърът на правосъдието е информирала за извършената дейност по изготвяната концепция за нова наказателно-правна политика и за нов Наказателен кодекс, която ще бъде готова в следващите месеци. Нейната основна цел е с конкретни и бързи мерки да се отпуши пренатоварената система на прокуратурата и съда и да доведе до бързо и ефективно правораздаване у нас.

Миналата седмица премиерът разпореди на министрите да подготвят цялостни планове за действие с конкретни, енергични и практични мерки, които да доведат до резултати в работата на правителството в тези две ключови области, се казва в съобщението. Плановете ще бъдат представени и обсъдени на срещата на управляващата коалиция в събота в Банско.

(Източник: Медиапул)



Тагове:   фар,   обещава,   Орешарски,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13042997
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930