Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2008 17:02 - ДПС извади секирата в Кърджали
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 430 Коментари: 0 Гласове:
0



Началникът на Областната дирекция “Земеделие и гори” в Кърджали ще бъде сменен. Новото назначение ще стане факт още в сряда. Това съобщи министърът на земеделието и храните Валери Цветанов, който е от квотата на ДПС. Ще се формира комисия, която ще разгледа проблемите в региона и ще извърши анкета по всички случаи, за които сигнализират кърджалийските животновъди.

До края на деня субсидията към млекопроизводителите за месец март ще бъде разпределена на всички подали документи с искане за овче и краве мляко на литър. Средствата ще бъдат изплатени в началото на другата седмица. В момента се актуализира план-сметката на фонд “Земеделие” на всички възможни субсидии, касаещи млекопроизводители и животновъди, подчерта още Цветанов. Той очаква плащанията да започнат следващата седмица.

Реакциите на Министерството на земеделието и горите идват след вчерашния протест на овцевъдите в Кърджали. Тогава се стигна до чупене на стъкла на Областната дирекция по земеделие и до сблъсък с полицията. Областта се смята за бастион на Ахмед Доган, тъй като нито една партия, освен ДПС, не е успявала да спечели депутатски мандат от този избирателен район. Министър Валери Цветанов обаче е категоричен, че мерките, които предприема, не са отговор на протестите, а естествено развитие на нещата.

Проблемът в Кърджали е, че при отчитане на заявките за обработване на земя има доказани нередности и противоречия между заявените и действително обработваните земи, каза още Валери Цветанов. Системата лови тези противоречия и некоректните бенефициенти се санкционират с определени финансови средства, а като нелоялни партньори нямат достъп до такъв тип плащания за период от 2-3 години, разясни министърът.

Фермери протестират срещу ДПС 

Животновъдите от Кърджалийско протестират и днес. Те блокираха кръстовището след Кърджали по пътя от Момчилград и Джебел. Те се заканиха вече да не застават зад никоя политическа сила, защото “всичките са един дол дренки”. Председателят на овцевъдната кооперация “Родопски звън” в Кърджали Бойко Синапов заяви, че не прави чест на ДПС да се отнася така с животновъдите, след като те са гласували за партията на Доган. “Много колеги от цялата страна си мислят, че след като 99% от региона гласуваме за ДПС, сме много по-добре. Не, ние сме дори по-зле”, отсече Синапов.

Арести заради колене на животни

Междувременно полицията арестува Андрин Цаконски по време на организирания край врачанското село Алтимир протест на животновъди. Фермерът беше предупреждаван неколкократно, че няма право да заколи животни на поляната. За да изпълни тази част от полицейското разпореждане, той качи животните в покритата каросерия на тежкотоварен камион. Стигна се до заколване на едно животно, друго остана да се гърчи недоумъртвено. При опита на Цаконски да заколи животните, в каросерията на камиона нахълтаха полицаи, сложиха му белезници, арестуваха и другите трима с него. Цаконски е откаран в полицията.

(Източник: Всеки ден)



Тагове:   ДПС,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13035698
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930