Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2008 21:58 - Jaguar XK 3.5L за първи път на българския пазар
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 702 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За първи път клиентите в България имат възможност да поръчат спортното купе Jaguar XK с 3.5-литров V8 бензинов двигател. Той съчетава по перфектен начин изключителни динамични характеристики с превъзходен финес. Спортният характер на модела се гарантират от 256 к. с. и максимален въртящ момент от 334Nm при 4 200 оборота в минута.

Автомобилът е с електронно ограничена максимална скорост от 243 км/ч и ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.6 секунди. Въпреки спортните си възможности моделът гарантира икономичен разход на гориво -11.3 л/ 100 км комбинирано, и ниски емисии - 269 г/км.

Не по-малко важен за атмосферата в истинския спортен автомобил е и звукът на двигателя. Мощният рев на спортната "котка" е точно такъв, какъвто се очаква от двигателя на един истински Jaguar - гърлен и мощен, особено при ускорение. Като хармонизира звука от системата за всмукване на въздух и изпускателната система, Jaguar се съсредоточава върху солидните, мощни звуци с ниска честота и технически по-"изисканите" високочестотни звуци, за да създаде усещане за мощ и ефективност.

Важен елемнт за спортния характер на автомобила е и трансмисията. Моделът разполага с най-новата версия на водещата в своя клас шестстепенна автоматична трансмисия на Jaguar, която се смята за една от най-добрите автоматични трансмисии в сегмента на луксозните спортни автомобили.

Изцяло автоматичният режим за движение се приспособява към индивидуалния стил на водача чрез възможността за ръчна смяна на предавките посредством разположените зад волана превключватели. Смяната на предавките става изключително бързо.

По време на разработката, сравнителните тестове между секвенциалната предавателна кутия на Jaguar и конкурентните автоматични трансмисии от същия клас доказаха, че новата трансмисия на XK е най-бързата от всички, като тя сменя предавките с поне 400 милисекунди по-бързо от стандартна автоматична трансмисия и със 100 милисекунди по-бързо от най-добрата смесена предавателна система.

Моделът XK 3.5L е от специална лимитирана серия и се предлага със специално оборудване без допълнително доплащане. То включва цвят металик, безплатен iPod-/USB-аудио интерфейс, както и луксозния пакет "Спорт", включващ луксозни, спортни седалки с 16 електронно регулируеми позиции; пакет "Памет" с позиции за запаметяване настройките на шофьорската и пасажерската седалки, волана и страничните огледала;

мека, финообработена кожа с перфорация в централната част на седалките; 3-степенно отопление на същите; регулируема в 4 посоки лумбална подпораора, врати и страници; централна конзола и табло обшити в луксозна, мека, финно обработена кожа.

Към тях може да се използват и всички предлагани опции за модела XK, като активни светлини със секция за осветяване при завой, дистанционно за отваряне на гаражни врати, адаптивен автопилот, система за мониторинг на налягането в гумите, система за безключов достъп и още много други.

По отношение на интериора клиентите ще имат възможност да избират между декорации от естествен матиран орех и алуминий, да се насладят на кожа в цвят "слонова кост", а за удобството на водача се предлага и отопляем волан с кожа/дърво и скоростен лост в хром/кожа.

Първите Jaguar XK 3.5 L Coupe 2009 моделна година се намират вече в процес на производство, а цената на един автомобили от серията е 173 000 лв. с ДДС. С включените в нея специално оборудване, предлагано като опции с доплащане при модела XK 4.2 L Coupe, XK 3.5 L предлага на своя собственик изключително ценово предимство.

С възможността за поръчка и на всички опции, предлагани за XK 4.2 L, XK 3.5L ще може да отговори на всяко изискване дори и на най-претенциозните клиенти. Автомобилите от специалната лимитирана серия ще накарат всеки свой собственик да се откроява от тълпата със собствен стил и индивидуалност.



Тагове:   път,   Jaguar,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13041251
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930