Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2008 10:08 - “БМВ” извади новата 3-та серия
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 713 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.08.2008 14:32


Противно на нормално приеманата за обичайна практика, че в разгара на лятото не се разкриват много нови закрити модели, имиджмейкърите на “БМВ” направиха в аванс две горещи юлски премиери. За новия флагман от 7-ма серия вече стана дума преди две седмици на страниците на “Монитор”. В началото на тази седмица пресслужбата в Мюнхен разпространи и първите официални снимки и информация за обновената 3-та серия, чиято българска премиера ще се състои на Пловдивския есенен панаир (22-28 септември).

От фотографиите на седана и комбито от новата серия става ясно, че промените по външността на интериора са по-скоро фейслифт, отколкото преминаване към изцяло нов модел. Пък и от друга страна защо да се правят някакви революционни промени по нещо, което и без друго изглежда много добре на пътя. С фейслифта стилистите от Мюнхен отправят предизвикателство към конкуренцията и жадните за някаква - макар и минимална, промяна платежоспособна клиентела.

За последно играещата много съществена роля в моделната гама на “БМВ” 3-та серия бе сменена през 2004 г. Видимата външна разлика между двете поколения може да се открие в още по-прецизно изпипаната и просветлена кристална оптика на фаровете и стоповете. Правата предна линия на капака на двигателя при модела от 2004 г. сега е разнообразена с леко врязаните в него “бъбреци” на радиаторната решетка. По-големи и агресивни са станали и трите въздушни отвора, намиращи се под радиаторната решетка, като двата странични са получили и допълнителна междинна хромирана линия, тръгваща от монтираните във външната част фарове за мъгла. Най-малко промени се откриват в силуета на седана и комбито, а по отношение на задницата освен новата форма на стоповете могат да се забележат и монтираните никелирани двойни ауспуси в долната част на задната броня (при поколението от 2004 г. те се намираха под бронята). Колкото и минимални да са външните промени, те са придали един по-елегантен и подчертано агресивен изглед на автомобила.

Що се отнася до промените в интериора, освен още по-качествени и прецизно подбрани материали, другата основна иновация е модернизацията на фирмената електронна система iDrive. При новата Тройка тя има модернизиран блок за управление и подобрен цветен 8,8-инчов дисплей. Макар и невидими за окото, промени има и под пода на купето. Задната следа например е увеличена с 24 мм, което се е отразило положително на устойчивостта.

Всъщност промените в задвижването при новата 3-та серия са свързани най-вече с развитието и все по-широкото прилагане на фирмената програма EfficientDynamics на “БМВ”, за която “Монитор” писа. Тя предвижда прилагането на множество технически иновации, целящи намаляването на разхода на гориво и подобряване на параметрите на околната среда, като прилагането на старт-стоп системи, използването на гуми с намалено съпротивление, изработването на мотори от лека сплав, подобряване на аеродинамиката и процесите на горенето на двигателите и др. Новата Тройка вече разполага със старт-стоп система, изключваща двигателя при престой на светофар, и индикатор за превключване на скоростите. Що се отнася до новия 6-цилиндров турбодизел с обем 3 л и мощност 245 к.с. от лека сплав, той тежи само 185 кг. Този двигател се вписва в изискванията на екостандарта Евро 6, който ще влезе в сила през 2014 г.

(Източник: Монитор)


Тагове:   БМВ,   новата,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12997637
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031