Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2008 16:33 - Сърбия иска обяснение от България заради взривовете в “Пикадили”
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 693 Коментари: 0 Гласове:
0



Министърът на търговията в Сърбия Слободан Милосавлевич обяви, че ще разговаря с българския си колега Петър Димитров за взривовете срещу магазините “Пикадили” във Варна. Веригата е собственост на една от най-големите сръбски компании, “Делта Макси груп”, която веднага потърси официално становище от нашите власти.

Министърът е разговарял и с хора от ръководството на холдинга, които са го помолили да защити сръбските икономически интереси в България. “За съжаление, компаниите от този калибър са малко. “Делта” е най-голямата и вестта за бомбените заплахи изобщо не е приятна. Ще настояваме виновниците за този нещастен случай да бъдат намерени колкото се може по-скоро. Ще защитим всички наши компании, които търгуват в региона”, обяви Милосавлевич пред сръбския всекидневник “Прес”.

Същевременно заместник-председателят на сръбската компания „Делта”, която е инвестирала в магазините „Пикадили” в България – Милка Форцан – заяви за Дарик радио, че е неприятно изненадана от взривовете в магазини на веригата във Варна. 85 процента от търговската компания е собственост на „Делта”. Първата инвестиция на „Делта” в страна от Европейския съюз бе в България и е недопустимо да се чувстваме несигурно, още повече, че планираме нови инвестиции в страната през следващите две години – около 150 милиона евро, добави Форцан. Тя каза също, че очакват бърза реакция на българските власти и се надяват България, като европейска членка, да осигури условия, гаранции и добър икономически климат за чуждите инвестиции.

Междувременно заради сигнал за бомба около 23 часа в четвъртък са били евакуирани посетителите на кино „Синеплекс” в столицата, предаде “Фокус”. Районът около Сити Център София, където се намират салоните на киното, е бил отцепен от полицията в широк периметър. След проверка по сигнала, екипи на полицията са останали през цялата нощ да охраняват сградата и района. Извън територията на киното в целия периметър около музея “Земята и хората”, кино “Синеплекс”, хотел „Хемус”, булевард „Арсеналски” и околните улици не е имало нищо извънредно.

Проверката за бомба е била заради забравена чанта с дрехи, съобщиха тази сутрин от пресцентъра на МВР. Чантата е била забравена в една от багажните клетки в Сити центъра. Това наложило извършването на проверка и евакуиране на намиращите се в МОЛ-а хора - такива е имало само в киното. Районът вече е проверен, а ограниченията са вдигнати.

Рано сутринта в четвъртък станаха два последователни взрива в магазини от веригата “Пикадили” във Варна. По-късно бе евакуиран и молът във Варна заради съмнителен пакет. Тревогата обаче се оказа фалшива. В Сити център София също има хипермаркет на “Пикадили”.

(Източник: Всеки ден)




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13025439
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930