Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2008 16:35 - Бойко Борисов: ГЕРБ ще управлява сам страната; ако се наложи коалиция, ще е с партии – членки на ЕНП
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 499 Коментари: 0 Гласове:
0



Интервю с неформалния лидер на ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов

- Г-н Борисов, премиерът даде интервю, в което се поставят някои въпроси относно икономическите връзки на ГЕРБ. Как ще коментирате казаното от премиера и бихте ли искал да отговорите на въпросите, поставени от него?

- Тъй като винаги съм казвал, че – ако премиерът ме запита, на него бих отговарял винаги. Затова считам за необходимо да отговоря на въпросите, които той е загатнал в интервюто си във вестник „24 часа”. Искам да го помоля, макар че той е премиер от мандата на ДПС, ако трябва да попита г-н Доган за разрешение, но – ако някъде в страната, той има информация, че някой от името на ГЕРБ си е позволил да изнудва бизнеса, или е поискал пари от името на ГЕРБ, незабавно да изпрати МВР, ДАНС, прокурори да го арестува. Аз лично ще го аплодирам за това, а ако ме поканят, ще отида и ще участвам в ареста така, както при този на директора на „Трамкар”, на „Софийски имоти”, на „Озеленяване”, на „Топлофикация” и много други. Така че го моля да не се държи като опозиционер, а като човек ръководещ всички служби в България, незабавно да предприеме арести. Както аз – когато разбрах за деянията на кметицата от ГЕРБ в Илинден, незабавно се разграничих от нея. Незабавно! Така, както – когато установявах нарушенията в общински фирми, лично сезирах прокурорите, независимо от това кой стои зад тези нарушения. Така че го моля, ако нещо от този род, което той твърди в интервюто си, незабавно да ме уведоми лично. Публично ще се разгранича от този човек или публично ще докажа, че не е вярно, или публично ще участвам в ареста му. Моля го за това и мисля, че в противен случай, ако не го направи, това си е една обикновена клевета.

Второ – заявявам и декларирам от името на ГЕРБ, че нито един бизнесмен, нито един бизнес интерес, кръг или обръч не стои зад ГЕРБ. Финансирането на нашите мероприятия идва от членски внос – т.е. от нашите членове. И – винаги сме благодарели на фондация Фондация „Ханс Зайдел”, на „Конрад Аденауер” и на „Роберт Шумен” – трите фондации, които финансират нашите кръгли маси. Следващите петък, събота и неделя имаме обучение на нашите кадри – на младежкия ГЕРБ, три дни изцяло на разноски на „Ханс Зайдел”. Така че – декларирам, да бъде спокоен, няма нито един бизнес интерес.

Трето – заявявам, че ГЕРБ ще участва абсолютно самостоятелно на изборите, ГЕРБ ще се бори сам да управлява страната. Ако има необходимост от коалиция или ние искаме да разширим управлението, то ще бъде единствено и само с партии – членки на Европейската народна партия (ЕНП). Това му го декларирам, за да спре със спекулирането. Четвърто – искам да му напомня, че две години бях кмет с общински съвет, доминиран от членове от неговата партия и от други партии, които бяха мои конкуренти на изборите. Това е все едно той да е премиер без парламент. И един ден няма да издържи. Въпреки всичко – искам да му изброя подточки: какво се е случило през тези години в София. Заварих София без нито един квадратен метър площ, определен за площадка, депо или завод; стотици хиляди тонове бали и огромни разхищения на средства за балирането на боклука. Сега имаме една от най-добрите фирми в Европа, която направи предпроектните проучвания и сме готови. Отиваме към конкурс за преработка на битовите отпадъци – за инсталациите. Единственият град, който септември месец 100 % ще третира предварително отпадъка, както е поискал Европейският съюз и единственият град, който ще получи 130 млн. евро безвъзмездно от Европейската комисия за това, че има правилна стратегия за боклука. И това го призна и самата госпожа Плугчиева. Това, че успяхме и пак ще цитирам госпожа Плугчиева: „Аплодирам действията на Борисов и Столична община”, да спасим и водния цикъл и сега кипи усилен строеж на канализации и колектори в София. Усвоихме 120-те млн. лева по ИСПА. До края на август очаквам като оператор по сметосъбирането и сметоизвозването да влезе най-мощният европейски оператор.

Над 50 млн. лева за първи път вложихме за ремонт на училища, детски градини и болници. За първи път спряхме реституирането и продажбата на детски градини. 44 на брой, ликвидирани преди аз да стана кмет. И всеки месец виждате, че ние пускаме по една детска градина.

В сферата на транспорта – само тази година имаме 160 чисто нови автобуси „Мерцедес” в градския транспорт. Първият български трамвай пуснахме изцяло реконструиран, правят се още няколко в момента.

Спряхме заменките. Вдигнахме бюджета от 560 млн. лева до над един милиард лева, благодарение на чистото управление, добрата организация и ликвидирането на порочната практика на заменките. Веднага му казвам, че той точно обратното направи – започна заменки на гори и то престъпни заменки.
Виждате, за първи път от 30 г. се правят тротоари. Цялостно се преасфалтират булеварди и се правят нови такива. Сменят се мантинели, сменят се тръбни конструкции, канализация, осветление, маркировка. Ръководствата на близо 12 общински фирми са с повдигнати обвинения, а някои вече и с присъди. Това, че Сметната палата даде одит с 0 % грешки, а кредитният рейтинг на общината беше вдигнат два пъти – е абсолютното доказателство, че когато управлява ГЕРБ и аз, няма никакъв шанс да се пука нито валутният борд, нито каквото и да било. Нашата програма – и за София, и за страната е такава, че той дори я прекопира – пример: плоският данък 10 %.

Нещо още по-важно. Ние сме членове на ЕНП и аз имам от премиерите на водещите европейски страни увереност, че те ще ми дадат експерти, които да съблюдават действията на нашите министри.

В заключение искам да повторя един въпрос към него: Защо махна министри и зам.-министри? Да каже защо. Особено Румен Петков – за това, че арестува Маргините, че е некадърен или че има връзки с организираната престъпност. И защо всички те, които махна, запазват висшите си постове в Българската социалистическа партия? Не на последно място да го попитам – приятно ли е да си премиер от мандата на Доган? Така, както го гледа на яхтата, дали му е приятно? Само това ме интересува.

Аз уважавам и личните му усилия ги приемам и разбирам, че дори самият факт, че той изрази, че „със сърцето си вижда магистрали”, но хората около него в главите си са виждали комисионни. До морето виждате какъв е пътят – изпопребиха се хората, както и десетки километри задръствания. Разбирам личните му усилия и се надявам да запазим личното си уважение един към друг. На негови въпроси винаги, по всяко време на денонощието, съм готов да отговоря.

(Източник: Агенция Фокус)


Тагове:   членки,   наложи,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13030975
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930