Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2008 19:35 - Пекин 2008: Мистерията около Пламен Константинов продължава
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1196 Коментари: 0 Гласове:
0



Все още не е ясно какво се случва с капитана на волейболните национали Пламен Константинов, който в неделя вечерта не се появи на мача с Китай и според старши треньора на отбора Мартин Стоев има "медицинска забрана". Освен от двубоя, той изчезна и от полезрението на медиите в Пекин.

Константинов днес вече категорично не е в олимпийското село. Стоев има две версии къде точно е лидерът на неговия отбор. "В момента не е в стаята си", заяви пред "Дневник" треньорът. Той уточни, че е в Пекин и че не е заминал за София. Според изявление пред пресаташето на БОК още след завръщането на отбора от мача снощи Константинов "вече беше напуснал селото".

"Той не може да прави каквото си поиска, а и в момента няма работа в България. Единственото, което мога да ви кажа със сигурност, е, че не е в България", допълни наставникът. Някои слухове твърдят, че Константинов е в посолството на България, но посланикът в Китай Георги Пейчинов каза за "Дневник", че волейболистът не е там. Друга версия гласи, че той се намира в някой от хотелите в китайската столица.

"Аз мисля, че си е заминал снощи. Не го видях тук", заяви председателят на БОК Стефка Костадинова, но уточни, че информацията й не е от първа ръка.

Няколко са версиите за това, което се случва с Константинов, но никое официално лице не потвърждава. Засега само се отхвърлят варианти.

"Проблемът е медицински, но не е контузия", заяви докторът на националния отбор Динко Захариев, който утре ще даде пресконференция по казуса. Той уточни, че Константинов твърдо няма да играе срещу Япония във вторник, но е възможно да се включи на по-късен етап в олимпийския турнир.

"Тежки здравословни проблеми са принудили Пламен да не участва вчера и въобще на олимпийските игри", каза председателят на БОК.

"Слава Богу, че нямаме допинг скандали и побоища, както се говори в България", заяви Костадинова, която имаше близо половинчасова среща с ръководителя на волейболния отбор и вицепрезидент на БФВ Иван Тодоров, Мартин Стоев, Динко Захариев и заместник-председателя на БОК Валентин Йорданов в офиса на олимпийската мисия.

Петимата се затвориха в офиса без да допускат външни лица, за да обсъдят проблема, но засега информацията остава затворена само в този кръг. Дори и служителите в олимпийския комитет се държат настрана от проблема.

"Пламен не е изгонен от отбора, няма причина да бъде изгонен. Надявам се да се включи до края, но със сигурност няма да играе срещу Япония", заяви Стоев.

Версиите за случилото се в Пекин са няколко поради липсата на конкретна информация. Едната е за самоволна употреба на забранени вещества, за които не е уведомил щаба навреме. Другата гласи, че има опасения за употреба на неизвестен препарат, за който трябва да се уточнява дали е проблемен. Възможно е Константинов да има заболяване, чието съобщаване би уронило статута му на звезда. Съществува версия за скандал вътре в отбора, свързан дори с физическа разправа. Последната вероятност е, че капитанът има бизнес проблеми.

"Пламен сам трябва да обясни историята", коментира диагоналът Владимир Николов веднага след мача с Китай. Известно е, че той и Пламен имат дългогодишна вражда. За отношенията си с него Константинов обикновено заявява: "Не се обичаме, но се понасяме".

Константинов не беше в групата от проверяваните за допинг при пристигането в селото. Тогава от антидопинговата агенция са поискали списък на отбора и по жребий са определени разпределителят Андрей Жеков и Владимир Николов.

"В българския офис категорично не е получаван факс с информация за допинг или пък да е правена заявка Константинов да бъде проверяван", заяви Валентин Йорданов, който постоянно живее в олимпийското село.

(Източник: Дневник)


Тагове:   Пекин,   Около,   Мистерията,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13030437
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930