Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2008 19:54 - Пекин 2008: БОК потвърди за високия тестостерон на Пламен Константинов
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 470 Коментари: 0 Гласове:
0



Председателят на БОК Стефка Костадинова беше принудена да потвърди историята с капитана на волейболния национален отбор Пламен Константинов, която беше тиражирана от bTV късно в понеделник и вестник "7 дни спорт" в днешния си брой.

Според нея той има завишени стойности на тестостерон и се е върнал в България сам да си решава проблема. Все още има разминавания по детайлите, като се очаква тази вечер докторът на волейболния тим Динко Захариев да даде подробности.

Поне веднъж в пробата на Пламен Константинов са регистрирани завишени нива на тестостерон, но в нормите според изискванията на Антидопинговата комисия (WADA).

Това е станало в контролните проби, които докторът на отбора е правил по време на лагера в Корея преди пристигането в китайската столица. Според друга версия става въпрос за резултати от пробите, които бяха взети на националите в Правец преди заминаването за Пекин. Вероятно проблемът е вследствие на неправилно лечение на контузеното му рамо в гръцкото първенство.

Пробите от Корея са били пратени до българската лаборатория, но не били спазени изискванията за температура.

В момента, в който отборът тръгвал за първия мач от олимпийските игри с Китай, водачът на отбора Иван Тодоров съобщил на всички, че Пламен няма да играе. Самият волейболист се ядосал, а треньорът Мартин Стоев бил на негова страна. Двамата са обсъдили вариант все пак капитанът да участва в двубоя.

Константинов отишъл в базата на WADA в Пекин, за да си направи доброволна проба. Там получил отказ, нямало друг вариант такава проба да се направи в Китай. В крайна сметка той решил да пътува за Европа, за да си направи сам проба и да е наясно каква е ситуацията. Очаква се съвсем скоро да се върне в Пекин. Костадинова потвърди, че МОК и WADA са информирани за неговото напускане на селото.

Интересно в целия случай е отношението на председателя на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров. Именно той е дал заповед на д-р Динко Захариев да издаде медицинската забрана за участието на Константинов, въпреки желанието на Стоев и на самия капитан да играе срещу домакините.

В началото на скандала Лазаров заяви единствено, че всичко, което се прави, е в името на българския волейбол. "Това, което се случи, е за доброто на отбора. Самият Пламен трябва да каже за какво става дума", каза президентът на БФВ.

Известно е, че той не изпитва особено топли чувства към Константинов, тъй като капитанът на националите винаги казва каквото мисли за управлението на Лазаров и често отправя критики.

(Източник: Дневник)


Тагове:   Пекин,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033052
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930