Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2008 14:20 - Бербатов играе за Юнайтед в неделя
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 725 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.08.2008 20:01


Сагата "Димитър Бербатов" приключи! Митко ще дебютира за новия си тим Манчестър Юнайтед още този уикенд, когато стартира новото първенство във Висшата английска лига.


image


Преговорите между "червените дяволи" и Тотнъм са приключили рано тази сутрин британско време. Трансферът на Бербо в европейския клубен шампион бе осъществен още преди месец, когато БЛИЦ първи публикува новината. Впоследствие обаче нещата зациклиха заради начина на разплащане, след като двата клуба си бяха стиснали ръцете за 25 милиона паунда. Собственикът на Тотнъм Даниел Леви не прие предложението на Манчестър сумата да бъде изплатена на три транша, което забави за определено време трансфер №1 в историята на българския футбол. Но този път споразумението е факт, тъй като Леви и колегите му в управата на "шпорите" знаят много добре, че сега е настъпил моментът за продажбата на техния голмайстор.

Въпреки че трансферният прозорец е отворен до 31 август, Митко ще облече екипа на Юнайтед още тази неделя, когато Манчестър приема на "Олд Трафорд" Нюкасъл в първи мач от местния шампионат. Той ще носи екипа с №9, като сигурни източници заявиха, че стотици фланелки на Бербатов вече са готови и ще се появят на пазара до дни. Българската звезда ще премине утре или в петък медицински прегледи, след което ще се присъедини към новите си съотборници. Мениджърът на Бербо - Емил Данчев, от една седмица е в Англия заради големия трансфер.

Междувременно стана ясно, че Димитър Бербатов е удостоен с медал "За хората с добри сърца". Отличието се връчва тази година за пети пореден път от пловдивската фондация "Помогни на нуждаещите се". Футболистът няма да присъства на церемонията, затова ще получи медала си на първия мач, който играе у нас с националния ни отбор по футбол, съобщи председателят на фондацията Георги Найденов.

Освен Бербатов, тази година отличия ще получат заместник-министърът на културата Надежда Захариева, а посмъртно медали ще се връчат на писателя нобелист Александър Солженицин и на покойния майстор на перото Рашко Сугарев.

За носители на почетния знак са номинирани общо 20 души. Сред тях са заместник-министърът на образованието Мукаддес Налбант, началникът на ВМА ген. Стоян Тонев, председателят на БАС Велко Вълканов и журналистките Велислава Дърева и Елеонора Гаджева-Бонева. В списъка са още трима тийнейджъри, които миналата година спасиха Сливен от унищожителен пожар, двама полицаи от София, предотвратили скок на самоубийца от висок блок и няколко обикновени граждани, проявили хуманизъм и героизъм в екстрени ситуации. Други четирима българи ще получат от фондацията медал “Партньори за хуманен свят”. Това са двамата пловдивски полицейски инспектори Михаил Ангелов и Димитър Събчев, помогнали за разкриването на крадците на фирмена каса с над 110 хиляди лева, диджеят Венци Воща и столичният журналист Стойко Стоянов.


Тагове:   бербатов,   неделя,   юнайтед,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13025261
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930