Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2008 21:16 - ДПС изпусна конците в Ардино
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 532 Коментари: 0 Гласове:
0



Непоносимите августовски жеги успяха да приспят вниманието дори на най-дисциплинирана партия у нас. Точно в разгара на лятната ваканция в местния парламент в Ардино се разигра истинска драма. На заседанието в четвъртък двама общински съветници от ДПС подкрепиха партия “Новото време” и гласуваха заедно с тях за оставката на председателя на съвета Айдън Серкан. Така ДПС загуби мнозинството си. “Още четирима общински съветници от ДПС в Ардино напускат групата на партията”, съобщи в петък пред “Всеки ден” общинарят от “Новото време” Мехмед Дикме. С тях отцепниците станали шест.

“След като общински съветници на ДПС видяха, че са малцинство и сменяме председателя, напуснаха заседанието”, разказа Дикме. От общо 21 съветници, 9 от опозицията и 2-ма от квотата на ДПС са продължили вече прекратеното заседание, на което избрали нов шеф. Така новият председател Гюнер Осман всъщност бил избран само от останалите съветници.

Бойкотираният Айдън Серкан пък коментира, че решението е незаконосъобразно, защото той е прекратил заседанието преди фаталното гласуване. Основната причина са отстраняването на Серкан е злоупотреба със служебното положение. “Той определя еднолично дневния ред на Общинския съвет, участва в гласуването на решения, свързани с имоти, които се дават под наем на негови първи братовчеди, и т.н. – много са нещата, има цяла страница с мотиви”, обясни още Дикме.

Докато в далечния родопски град ври и кипи обаче, ръководството на партията остава в пълна дезинформация. Дори Юнал Тасим, който е депутат от Кърджалийски избирателен район, не е наясно какво се случва. “Разбрах за този случай, но нямам подробности. Искам да се свържа с тях, но все още не мога”, обясни той пред “Всеки ден”.

Политическата съдба на общинските съветници, подкрепили партия “Новото време”, ще се решава утре. Все още няма никаква информация дали те ще бъдат изключени или не. “Не знам как ще постъпи партията, но ще бъде грешка за ДПС, ако ги изключи. Трябва да ги извикат и да ги изслушат, защото има голяма логика и голямо основание за тези техни действия”, убеден е Мехмед Дикме.



Тагове:   ДПС,   ардино,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13030975
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930