Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2008 21:24 - MTV фестивал ще се вихри по бургаския плаж
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 530 Коментари: 0 Гласове:
0



MTV фестивалът „SPIRIT of Burgas” /Духът на Бургас/ стартира днес на централния плаж в черноморския ни град. В периода от 15 до 17 август на няколко различни сцени ще могат да се видят Groove Armada, Pharоаhe Monch, Asian Dub Foundation, Bonobo live и др. “Ще положим усилия “Духът на Бургас” да се превърне в една добра традиция както за родната музикална сцена, така и за тази в Югоизточна Европа по принцип. В рамките на тези три дни ще дадем шанс за изява и на млади групи, които до момента не са излизали от клубовете пред публика от такъв мащаб”, коментира продуцентът на Gravity Cо. Георги Станев.

Интересът към фестивала е голям и се очакват по над 10 000 посетители на ден, твърдят организаторите. Всеки посетител ще получи гривна, изработена в Испания, удостоверяваща правото му да присъства на фестивалната територия. Някои от вътрешните зони ще са с ограничен достъп и там ще се допускат само хора със специални баджове.

Главната сцена на “Духът на Бургас” ще бъде захранена с енергия от специален генератор, за да се избегне и най-малката възможност за гафове с електрозахранването. Разпънати са палатки - гримьорни за участниците във феста. Обособени за ВИП-зона за 1500 души; прес-зона, където звездите ще дават интервюта; навсякъде се монтират барове, сцени, осветителна и озвучителна техника. Планировката на фестивалното градче в Бургас е дело на англичанин, който е работил за един от най-известните мюзик фестове в Европа - този в Гластънбъри. Spirit of Burgas е разположен върху територия от 58 хил. кв. м. В цялото фестивално градче ще има безжично интернет покритие.

Всички табели, плажни чадъри, на волейболното игрище, временните съблекални, подвижните тоалетни и кошчета за смет на централния плаж в Бургас, където се ще състои фестивалът, бяха преместени, за да се гарантира безопасността на посетителите на феста. За максимално улеснение беше изградено широко стълбище за подход от централния вход към плажа за поемане на публиката.

Организаторите, които пристигат за фестивала “Духът на Бургас” няма къде да бъдат настанени. Обмисля се вариантът те да бъдат извозвани до най- близките курортни градчета. Засега резервираните хотели се пазят в пълна тайна. Според официалната статистика легловата база в Бургас наброява 14 000 легла. В момента обаче се засичат няколко фестивала, това е и причината хотелите да не достигат.

В Бургас пристигна и екипът от МТV, който ще прави филм за фестивала в Бургас, както ежедневни репортажи, който ще се излъчват по 9 канала на МТВ в 36 страни. За фестивала специално пристигат и няколко акредитирани чужди медии от Англия, Румъния и Естония.



Тагове:   плаж,   MTV,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000494
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031