Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2008 21:10 - Княз Кардам в кома, испанските лекари не дават прогнози
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 703 Коментари: 0 Гласове:
0



Няма промяна в състоянието на княз Кардам, който пострада тежко вчера следобед при автомобилна катастрофа недалече от Мадрид. Лекарите се въздържат да дават прогнози, близките му са в болницата и очакват подобрение.

Най-големият син на Симеон Сакскобургготнски беше приет в болницата "12 октомври" с черепно-мозъчна травма и множество наранявания по ръцете. Д-р Медина, който оглавява медицинския екип в мадридската болница, е цитиран в испанските медии, че прогноза за състоянието на българския принц все още не може да бъде давана, докато той не излезе от кома през следващите три до пет дни. Медина допълни, че основните жизнени показатели на княз Кардам са стабилизирани. 

Тази сутрин в болницата са били тримата братя на  престолонаследника - Кубрат, Кирил и Константин, както и майка им Маргарита Гомес Асебо. Според публикация във в. "Ел Паис"  Кубрат е казал на журналистите, че няма промяна в състоянието на Кардам, откакто е приет в болницата, но в семейството са оптимисти и очакват подобрение.

image

Доня Маргарита и двама от синовете й 
в болницата при тежко пострадалия Кардам



Предстоят не една, а няколко операции, каза пред Агенция БЛИЦ тази сутрин личният прессекретар на Симеон Сакскобургготски - Галя Дичева. Състоянието му се следи, стабилизиран е, но все още не е излязъл от реанимацията. Баща му е при него, каза Дичева. 

Съпругата на Кардам – Мириам, е в по-добро състояние, но тя също все още не е напуснала болницата “Ла Пас”, където е била откарана след инцидента.

Както по-рано стана известно от съобщенията в световните медии семейството на най-големия син на Симеон Сакскобургготски е катастрофирало в 15 часа местно време вчера на 42-и километър по автомагистрала N-1 в посока към Мадрид. Кардам и съпругата му са останали затиснати в колата и се наложило да бъдат извадени с помощта на два екипа за спешна помощ. Според първоначалната информация "Ягуар"-ът на семейството е излязъл по неизяснена засега причина от платното, блъснал се е в дърво и се е преобърнал. Спрял е на десет метра от жилищна сграда. 

Според вестник "Мундо" и други испански сайтове Кардам е с тежка черепномозъчна травма и много сериозно нараняване на двете ръце. Бил е стабилизиран, интубиран и откаран с хеликоптер в мадридската болница "12 октомври", където е настанен в интензивно отделение. Жена му е по-леко ранена. Тя е постъпила в друга мадридска болница - "Ла Пас". Според сайта на списание "Ола" тя е със счупен лакът и няколко контузии.

Кардам и Мириам Унгрия са женени от 1996 г. Имат двама синове - Борис и Белтран.
Княз Кардам е роден на 2 декември 1962 година в Мадрид и е първият син на цар Симеон II. Завършва философия и международна икономика в университета “Кларк” в САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания. Започва работа в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”. Живее и работи в САЩ като аграрикономист в компанията GIC, Вирджиния. Става търговски директор на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал”, генерален директор на проекти UMTS. /БЛИЦ



Тагове:   княз,   дават,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033591
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930