Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2008 22:11 - Пекин 2008: Майкъл Фелпс - златна мина за спонсорите си. Американецът ще спечели от реклами поне $30 млн.
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 581 Коментари: 0 Гласове:
0



След като приключи участието си на олимпийските игри в Пекин по възможно най-добрия начин, Майкъл Фелпс е на път да стане златен медалист и на едно друга сцена - тази на спонсорските договори. Американският плувец, който спечели 8 златни медала през миналата седмица в китайската столица, вече печели между 3 и 5 млн. долара годишно от спонсорските си договори със "Спидо" и компаниите "Виза", "Омега", "Матсуничи" и "Хилтън". Тези контракти бяха подписани след шестте му златни медала, спечелени на игрите в Атина през 2004 г. Фурорът в Пекин, изглежда, ще го направи един от най-добре печелещите спортисти в света, коментира електронното издание на телевизия Си Ен Ен (CNN). Прогнозите сочат, че Фелпс може да взима по 30, 40 и дори 50 млн. долара на година само от компаниите, които рекламира.

image  
Майкъл Фелпс спечели осем златни медала на олимпиадата в Пекин


"Майкъл се превърна в герой на Америка още след Атина 2004. Сега вече е глобална спортна икона", заяви Майкъл Линч от "Виза". От финансовата компания отказват да обявят каква е сумата, която плащат на плувеца като негов спонсор. Каквато и да е тя обаче, спортните агенти прогнозират, че отсега нататък приходите му ще се увеличават. Така през 2009 г. постъпленията му вероятно ще се удвоят, след което прогресивно ще нарастват. "Това ще го постави на едно ниво редом с Дейвид Бекъм и Тайгър Уудс, които получават по няколко десетки милиона долара на година от своите рекламодатели. Фелпс може да се окаже истинско злато", посочва cnn.com.

Анализаторите са единодушни, че плувецът може да се превърне в най-богатия олимпиец в историята на олимпийските игри. Според сайта на телевизия Си Ти Ви (CTV) "Спидо" и "Найки" съвсем скоро ще влязат в истинска война за Фелпс. Договорът му с производителя на плувни екипи ще бъде разгледан след няколко месеца, а "Найки" е готов да предложи десетки милиони долара на плувеца, твърди анонимен източник от спортния гигант.

"През това лято 14-кратният олимпийски шампион Майкъл Фелпс е навсякъде и компаниите искат да споделят неговия блясък", коментира в. "Индианаполис стар". Изданието припомня, че веригата ресторанти "Пица Хът" вече обеща на него и на съотборниците му в националния отбор безплатна пица и паста за една година напред.

Според електронно проучване на сайта Facebook 795 хил. души са се обявили за фенове на Фелпс, информира "Индианаполис стар". Изданието коментира, че това са много почитатели, които са потенциални потребители на стоките, рекламирани от плувеца.

Фелпс обаче не е единственият световен рекордьор, на когото му предстои преразглеждане на спонсорските договори. Юсейн Болт - олимпийският шампион на 100 метра, също ще преговаря с компанията, която го облича за състезанията. Очаква се от "Пума" да му предложат специални бонуси за всеки нов световен рекорд, който състезателят от Ямайка поставя. /Дневник


Тагове:   Майкъл,   мина,   Пекин,   млн,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13035450
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930